reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do sklepów z ciuszkami ciążowym, przejrzę! :) Natomiast ja nie lubię zamawiać online zbytnio bo jestem niska i potem wszystkie spodnie i legginsy na mnie za długie 🙈

Niby ciąża to nie stan patologiczny, ale znowu do tego osławionego "błogosławionego" jest mu daleko 😆🙈 dziś zaczęłam 14 tydzień i tak widzę, że oprócz widocznego już brzucha to uspokoiły się wcześniejsze objawy. Czekam jeszcze, żeby błędnik mi się uspokoił, bo rzeczywiście mdli mnie, ale wybiórczo, w samochodzie i komunikacji miejskiej. Z takich ciekawostek, których żadna moja koleżanka czy kuzynka nie miały to pulsujący ból kości ogonowej i ból na wysokości lewego pośladka, ciągnący tyłem uda aż pod kolano, aż mi nogę uginało 💩 nie ma co się porównywać z innymi, mnie już strasznie drażni jak słyszę, że "ja tak nie miałam i nikt mi znany", jakbym sobie sama wymyślała objawy 🙄 ach te baby 🙈🤣
Ja też mam podobne bóle 🙂 tylko z przodu od brzucha ciągnie przez całe udo aż do kolana. Ponoć to dzidzia naciska na jakiś nerw i dlatego się tak to odczuwa 🙂

W moim mieście są tylko dwa szpitale i zazwyczaj jedzie się tam gdzie pracuje lekarz. Przy porodzie i tak lekarza nie ma więc nie robi to różnicy. W razie potrzeby jest ten dyzurujacy.
Warto mieć swojego lekarza w przypadku wcześniejszego pobytu w szpitalu..
Jestem z Trójmiasta, więc szpitali i lekarzy jest sporo. Mam wybrany szpital, chciałabym tam i tylko tam, bo zgodnie z prawdą tylko do dwóch mam zaufanie. Nie korzystałam z opieki na NFZ przez ostatni czas, bo mam od kilku lat opiekę z enelmedu z pracy, ale oni prowadzeniem ciąży nie do końca się zajmują, tzn. mogę,ale jest tylko jeden gabinet do usg, więc musiałabym umawiać się podwójnie na wizytę - jak można coś utrudnić to na pewno to zrobią. Z kolei jestem dopisana też do luxmedu mojego męża, ale tam znowu za badania z krwi liczyli sobie tyle, mimo dobrego pakietu, że im też podziękowałam 🙈 chodzę prywatnie do gin zupełnie gdzie indziej, a podstawowe badania z krwi robię przez enelmed. Ciężko mi znaleźć gin-poloznika, rozglądam się za jakimś z polecenia właśnie pracującego w tym szpitalu, ale szczerze większość albo nie ma własnej praktyki albo ma, ale za daleko ode mnie. To, że jest wybór, nie zawsze oznacza, że to dobrze 🙈🙈🙈 wybaczcie, ale komu mam marudzić jak nie wam, mam nadzieję, że rozumiecie chociaż trochę te moje rozterki 🙈🙈🙈

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do sklepów z ciuszkami ciążowym, przejrzę! :) Natomiast ja nie lubię zamawiać online zbytnio bo jestem niska i potem wszystkie spodnie i legginsy na mnie za długie 🙈

Ja też mam podobne bóle 🙂 tylko z przodu od brzucha ciągnie przez całe udo aż do kolana. Ponoć to dzidzia naciska na jakiś nerw i dlatego się tak to odczuwa 🙂
Ja juz rozważałam czy nie rwa kulszowa, bo podobne objawy, ale tak jak się pojawiło tak znikło i raz jest, raz nie ma. Grzałam to jedynie termoforem i wyleżałam 😆

Dziewczyny (te którym wyszedł prawidłowy pomiar cukru na czczo), miałyście powtarzane badanie? Bo mój gin twierdzi ze jak było Ok na początku ciąży (85), to kolejne badanie dopiero krzywa gdzies w połowie. Zastanawiam się, czy nie isc tak o na cukier, ale No jest to katorga dla mnie, bo wymiotuje żółcią jak nic nie zjem, a wstanę z łóżka.
Mój uważa tak samo😊 Pewnie na kolejnej wizycie dostanę już skierowanie na krzywą🤔 To dla.mnie najgorsze badanie🙈
Mam pytania do tych, co już rodziły, bo zgodnie z prawdą odechciało mi się pytać kogokolwiek znajomego :

1) Czy w przypadku porodu mogę pojechać do któregokolwiek szpitala czy muszę dać im znać jakkolwiek? Mogę sobie wybrać szybciej szpital?
2) Czy lepiej znaleźć wcześniej ginekologa położnika pracującego w szpitalu czy już lepiej nie kombinować i zostać u swojego?
Ogólnie to możesz jechać do dowolnego szpitala. Jeśli nie będą mieć miejsc to tak jak pisała @Ann_81 odeślą Cię do innego szpitala. Ja chodzę do lekarza który pracuje na oddziale ale też nie ma gwarancji, że akurat będzie miła dyżur albo zdąży dojechać 😉
Już wcześniej miałam wam pisać ale przez moją kalafiorozę ciążową zapomniałam 🙈 Jak ktoś ma możliwość i np jest w ciąży pierwszy raz to fajnym rozwiązaniem jest szkoła rodzenia. Można się tam naprawdę wiele dowiedzieć, jak kąpać maleństwo, przewijać co spakować do szpitala a tam mają najświeższe informacje itd w razie czego uspokoić i są też fajne ćwiczenia z położnymi np na piłce🙈 Miód dla mojego kręgosłupa pod koniec ciąży 😁 Przed covid tam gdzie chodziłam była też "wycieczka" do szpitala można było sobie wszytko obejrzeć i zobaczyć co i jak😊

Mój uważa tak samo😊 Pewnie na kolejnej wizycie dostanę już skierowanie na krzywą🤔 To dla.mnie najgorsze badanie🙈

Ogólnie to możesz jechać do dowolnego szpitala. Jeśli nie będą mieć miejsc to tak jak pisała @Ann_81 odeślą Cię do innego szpitala. Ja chodzę do lekarza który pracuje na oddziale ale też nie ma gwarancji, że akurat będzie miła dyżur albo zdąży dojechać 😉
Już wcześniej miałam wam pisać ale przez moją kalafiorozę ciążową zapomniałam 🙈 Jak ktoś ma możliwość i np jest w ciąży pierwszy raz to fajnym rozwiązaniem jest szkoła rodzenia. Można się tam naprawdę wiele dowiedzieć, jak kąpać maleństwo, przewijać co spakować do szpitala a tam mają najświeższe informacje itd w razie czego uspokoić i są też fajne ćwiczenia z położnymi np na piłce🙈 Miód dla mojego kręgosłupa pod koniec ciąży 😁 Przed covid tam gdzie chodziłam była też "wycieczka" do szpitala można było sobie wszytko obejrzeć i zobaczyć co i jak😊
Wybieram się, szczególnie, że widzę, że można już od 15 tc, bo czuję się jak dziecko we mgle. Tyle lat na karku, a jak przyszło co do czego to po prostu nie wiem. Nie mam siostry, bliskiej rodziny, a te rodzące co mam wokół to same najczęściej nie wiedziały i dalej nie wiedzą 🙄🤭

Oo ja na pewno pójdę do szkoły rodzenia. I w ogóle wszędzie gdzie można jakoś przygotować siebie psychicznie i organizm do porodu. Już właśnie patrzyłam jakie zajęcia oferuje szpital, w którym zamierzam rodzić..

Wchodziłam po schodach i mnie tak coś w lędźwiach strzeliło, że od prawie 4h nie mogę się ruszać 🤬 jak leżę to jest w miarę, ale mam mega problem żeby się podnieść. Tak samo problem z siadaniem i przemieszczaniem się bo jak się poruszam to też mega boli. Jak już usiądę to jest w miarę, boli ale da się wytrzymać. Gorzej właśnie usiąść i wstać. Znacie jakieś sposoby na taki ból? Liczę na to, że mi przejdzie, bo jutro do biura mam jechać 🙄

reklama
Jestem z Trójmiasta, więc szpitali i lekarzy jest sporo. Mam wybrany szpital, chciałabym tam i tylko tam, bo zgodnie z prawdą tylko do dwóch mam zaufanie. Nie korzystałam z opieki na NFZ przez ostatni czas, bo mam od kilku lat opiekę z enelmedu z pracy, ale oni prowadzeniem ciąży nie do końca się zajmują, tzn. mogę,ale jest tylko jeden gabinet do usg, więc musiałabym umawiać się podwójnie na wizytę - jak można coś utrudnić to na pewno to zrobią. Z kolei jestem dopisana też do luxmedu mojego męża, ale tam znowu za badania z krwi liczyli sobie tyle, mimo dobrego pakietu, że im też podziękowałam 🙈 chodzę prywatnie do gin zupełnie gdzie indziej, a podstawowe badania z krwi robię przez enelmed. Ciężko mi znaleźć gin-poloznika, rozglądam się za jakimś z polecenia właśnie pracującego w tym szpitalu, ale szczerze większość albo nie ma własnej praktyki albo ma, ale za daleko ode mnie. To, że jest wybór, nie zawsze oznacza, że to dobrze 🙈🙈🙈 wybaczcie, ale komu mam marudzić jak nie wam, mam nadzieję, że rozumiecie chociaż trochę te moje rozterki 🙈🙈🙈

Ja też Trójmiasto! Jaki szpital wybrałaś?

Do góry