reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Mój lekarz prowadzący robi prenatalne. W Poprzedniej ciąży miałam pobieraną krew rano w dniu prenatalnych w laboratorium obok a po południu usg. Wszystkie wyniki od razu tego samego dnia na wizycie.
Tak samo i teraz. Na 8 w dniu wizyty mam zrobić krew a po południu usg.

Jedno dzieciatko z tabletek a obecne z prezerwatywy. Co wlasnie smieszniejsze mielismy dokladnie 1 zblizenie na caly miesiac, wiec dokladnie wiem z ktorego to dnia "niespodzianka".
Nie moge miec tez spirali bo mam wade macicy, jest w ksztalcie serca, to chyba jakis rodzaj czesciowej przegrody i gin tlumaczyl ze w przypadku spirali bedzie tylko jeden rog zabezpieczony a drugi jajnik- hulaj duszo, tak ze kolejna ciaza gwarantowana. Mam szczera nadzieje ze maz ogarnie wazektomie bo tak jak zapowiedzialam wiecej mnie nie dotknie 🤣 dla mnie to nie bedzie tragedia bo moje libido lezy i kwiczy przy tylu dzieciach wiec niech sie lepiej dobrze zastanowi 😆
Ja myślałam nad powiązaniem jajowodów... ktoras z was ma z tym jakieś doświadczenie albo słyszał żeby ktoś robił?

Czy też tak macie, że się w ogóle ostatnio najeść nie możecie? Nie jem mało, jak zjem to wydaje mi się wystarczająco. A po chwili (30-40 minut) znowu łapie mnie głód i tak ciągle 🙈 mogłabym jeść i jeść i jeść i tak bez końca 😂
Tak i po 4 tygodniach jak weszłam u lekarza na wagę to powiedział "troszkę za dużo przybyło" :D ups ale co zrobić jak głód olbrzymi?

Wszystko było pięknie dziś na prenatalnych. 😍 Dalej termin na 11.04. I będzie chłopak. 😍😍😍 Czyli moje przeczucie się sprawdziło. 🤗 Nie macie pojęcia jak się ucieszyłam w gabinecie, a myślałam że wcale mi tak bardzo nie zależy na chłopaku. 😂

Załączniki

• 20211001_093029.jpg
    20211001_093029.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 80
Ja myślałam nad powiązaniem jajowodów... ktoras z was ma z tym jakieś doświadczenie albo słyszał żeby ktoś robił?

W Polsce nie zrobisz, jest to nielegalne u nas. Jedynie za granica, na Slowacji najblizej. U nas mozna tylko wazektomie u mezczyzny zrobic.

Gratulacje wszystkich udanych wizyt :)

Ja wczoraj bylam na pobraniu krwi. Wizyta za rowny tydzien w czwartek. Musze zapytac o 3 rzeczy, czy moglby zerknac na plec (o ile wogole bedzie usg), o cos na lekka infekcje intymna i o to czy bede miala robiona cytologie u niego bo jesli nie to musze sie osobno zapisac gdzies.

Ja też tak dzisiaj mam! Jakbym kamieni się najadła, czuję takie napięcie od środka na brzuchu jakby mi go rozpierało i jakbym nie mogła do końca swobodnie oddychać... Ale ból to nie jest żadnego rodzaju. Takie uczucie ble albo fuj...
A mnie dla odmiany napiernicza głowa I nie mam siły na nic...zatoki...tak się boję rozchorować w poprzednich dwóch ciążach które straciłam tak było choroba i koniec...chociaż lekarz mi mówił że to nie od tego ale mam pietra...😭 wtedy było gorzej bo gorączkę miałam a teraz ta głowa...ból okrutny...na noc wezmę apap połówkę może choć trochę ulży...a teraz się przemęczę...

reklama
Kurde no to ja nadal chudne :( juz na ten moment sie nawet nie waze. Spodnie inne niz dresy opinaja mnie w pasie bo ewidentnie biodra sie poszerzaja ale na udach juz wisza. Ale ja generalnie malo jem. Jeszcze teraz jak doszlo do wszystkiego przeziebienie to juz wogole 1 kromka na sniadanie, o 15 jakis obiad i o 20 znow 1-2 kromki na kolacje. W miedzy czasie czasem moze kilka kostek czekolady czy tam jakies ciastko przezuje. Tesknie bardzo za czasami kiedy jedzenie mi smakowalo 😔

Do góry