reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

To czy objawy są czy zanikają nie ma przełożenia czy wszystko jest ok. Ja przy drugim poronieniu miałam odwrotnie - wszystkie objawy były a okazało się że od dwóch tygodni serduszko nie bije. Znowu teraz przy tych moich krwawieniach i plamieniach od razu łapałam się za cycki i byłam pewna, że przestały boleć (myślę, że adrenalina robiła swoje) i już panika, że pewnie beta spada a na USG wychodziło że wszystko jest w porządku. 🤷🏻‍♀️ Nie ma się co tym sugerować, czytać miliona opinii i nakręcać. Mnie lekarz też powiedział, że objawy przychodzą i odchodzą i mogą mieć różne natężenie a może ich nie być wcale. To o niczym nie świadczy. Trzymam kciuki za USG! Na pewno wszystko będzie dobrze!
Masz rację 😊 Mi ostatnio na wizycie przypadkowa ginekolog powiedziała, że mdłości są prawidłowym objawem ciąży i powinny być 🙈

reklama
Dziewczyny, przepraszam, że z czapy i nie związane z tematem ALE GODZINĘ TEMU ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY (praktyczny) i umieram ze szczęścia 😃😃😃😃 tyle lat zwlekałam....udało sięęęę 😭😭 boże co za emocje :D

Gratulacje i mocno podziwiam, że dałaś radę przechodzić w ciąży ten stres. Ja po swoim egzaminie, który zdałam, tak ryczałam że szczęścia, że nie mogłam się uspokoić. Nie wiem, czy w ciąży bym się zdecydowała, więc szacun :)

I przez takich ginekologów ogromne ilości kobiet się zamartwiają🤷‍♀️
Niestety są Lekarze i lekarze. Dlatego ważne żeby znaleźć swojego zaufanego, z którym czujemy się bezpiecznie. Ja widzę mega różnice po zmianie lekarza. Niby kompetencje wcześniejszego super ekstra, czego absolutnie nie kwestionuje i jestem wdzięczna za pokierowanie na poszczególne badania i do specjalistów, ale podejście do pacjenta...no średnio... Teraz mam lekarza, który dosłownie głaszcze mnie po główce, uspokaja a przy tym czuję, że wie co robi. I wiecie co, tak potrzebuje tego głaskania po główce i uspokajania. 🤷🏻‍♀️ Każda z nas ma prawo wszystko przeżywać i się bać.

Gratulacje i mocno podziwiam, że dałaś radę przechodzić w ciąży ten stres. Ja po swoim egzaminie, który zdałam, tak ryczałam że szczęścia, że nie mogłam się uspokoić. Nie wiem, czy w ciąży bym się zdecydowała, więc szacun :)
Dziękuję! Właśnie kurs robiłam jeszcze przed ciążą! Alee.. raz nie zdałam a potem na nowy termin w ośrodku musiałam czekać 2 miesiące :o to jakaś masakra. Tym bardziej bardzo się cieszę, że się udało, bo fizycznie (i psychicznie) czuję się fatalnie i nie wiem, co by było. A stres to jest okropny!

Nie mogę się dziś w ogóle ogarnąć 🙈 Musiałam dziś przyjechać do biura, więc musiałam wstać wcześniej niż ostatnio zazwyczaj wstaję. I od samego rana jestem nieprzytomna 🙈 Przez moment zrobiło się już lepiej, ale teraz znowu dopadła mnie taka senność że ledwo trzymam oczy otwarte i marzę o drzemce 😅 a w domu będę dopiero po 17 😭 😅

reklama
Dziewczyny, przepraszam, że z czapy i nie związane z tematem ALE GODZINĘ TEMU ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY (praktyczny) i umieram ze szczęścia 😃😃😃😃 tyle lat zwlekałam....udało sięęęę 😭😭 boże co za emocje :D
Gratuluję! Po to jest to forum, żeby cieszyć się radościami również około ciążowymi :):) Prawo jazdy do duże ułatwienie w życiu. Kiedyś myślałam, że nie jest mi tak potrzebne. A dzisiaj nie wyobrażam sobie nie mieć auta ;)

Do góry