reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny, przepraszam, że z czapy i nie związane z tematem ALE GODZINĘ TEMU ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY (praktyczny) i umieram ze szczęścia 😃😃😃😃 tyle lat zwlekałam....udało sięęęę 😭😭 boże co za emocje :D
Gratulacje! 🥳 Podziwiam! Ja gdybym nie zrobiła zaraz po 18 jak wszyscy robili to pewnie później bym się za to nie wzięła. 😅
Ja siedzę już jak na szpilkach.... o 16 wizyta, badania prenatalne... 😔😔😔😔😔
Została Ci ostatnia godzina i na pewno będziesz spokojniejsza! Trzymam kciuki. ✊

U mnie dzisiaj mega spokojnie. Jedyny minus, że rodzice wrócili wczoraj z Zakopanego, przywieźli mnóstwo oscypków i moje serduszko płacze, bo nie bardzo można je w ciąży jeść. 💔

reklama
Hej a macie któraś z Was, że jest Wam dziwnie ciężko na żołądku odkąd jesteście w ciąży? Z synem miałam typowe mdłości.. Czułam poprostu wstręt do jedzenia. Szczególnie mięsa. Teraz jest inaczej. Ogolnie nie odrzuca mnie ale żołądek przechodzi czasem męki 😐 z. Synem wgl. nie bolała mnie głowa. Teraz CZASEM mnie nie boli 😪 i czoło mam wysypane syfami, ze szok..
Od kilku dni mam doła.. Właśnie przez to jak się czuje.. A jak sobie pomyślę, że mam zabrać leki albo zrobić zastrzyk to porażka 😭 ciąża z synem była tak bezproblemowa, że teraz aż nie wierzę w to jak się czuje. Narobię sobie planów, że dzisiaj zrobię to, później tamto ale jak czuję się tak chujowo to alby leżę 😭

Hej a macie któraś z Was, że jest Wam dziwnie ciężko na żołądku odkąd jesteście w ciąży? Z synem miałam typowe mdłości.. Czułam poprostu wstręt do jedzenia. Szczególnie mięsa. Teraz jest inaczej. Ogolnie nie odrzuca mnie ale żołądek przechodzi czasem męki 😐 z. Synem wgl. nie bolała mnie głowa. Teraz CZASEM mnie nie boli 😪 i czoło mam wysypane syfami, ze szok..
Od kilku dni mam doła.. Właśnie przez to jak się czuje.. A jak sobie pomyślę, że mam zabrać leki albo zrobić zastrzyk to porażka 😭 ciąża z synem była tak bezproblemowa, że teraz aż nie wierzę w to jak się czuje. Narobię sobie planów, że dzisiaj zrobię to, później tamto ale jak czuję się tak chujowo to alby leżę 😭
Oj ja tak mam. Nie czuje mdłości ale na żołądku po jedzeniu czuje taki beton. Nawet po małej porcji.
Z emocjami też jest różnie. Od euforii po dołek i to tak na zmianę w ciągu dnia. Ale jestem na zwolnieniu i czasem ciężko coś wymyślić żeby głowę zająć🙄

Witam sie w 13+1, objawy nadal nie mijaja 😒 mam dosc szczerze mowiac.
Ja jestem w 12 i tez nic nie jest lepiej. W ogóle ten tydzień i weekend to jakaś katorga, bo nawet na godzinę nie jest lepiej (gdzie wcześniej to były fale raz lepiej, a raz gorzej). Mam ogromna nadzieje, ze to już jakiś szczytowy moment i już za rogiem czeka ten blogi stan 😭🤣

Żołądek to mój główny problem 😔
Wzdęcia, uczucie ciężkości, pełności
Wczoraj od rana mnie bolał także tak..
Byłam na wizycie mówiła o tym, ale to też jest jeden z objawów ciąży.

No to u mnie tak: mdłości (falami, głównie po południu i jak robię się głodna), wzdęcia (najgorzej na koniec dnia), syfy na twarzy, szyi i dekolcie, obolałe piersi, osłabienie takie, że robię kilka kroków i muszę się położyć (czuję się totalnie bezużyteczna), bóle głowy (prawie codziennie a teraz przez te pogody to masakra), no i wszelkie ciągnięcia/bóle brzucha o różnym natężeniu i miejscu występowania. Nie nadaje się do niczego. 🤦🏻‍♀️ A psychicznie jestem rozwalona bo się po prostu boję żeby wszystko było ok i nie, nie pomaga jak ktoś dzwoni o mówi że mam myśleć pozytywnie. 🤷🏻‍♀️

Dzięki Dziewczyny!

Dziś naprawdę przełomowy dzień 😅 Nie dość, że zdałam prawo jazdy, to jeszcze pierwszy raz (odkąd jestem w ciąży) zwymiotowałam 🙃 🙃

@Sandra2307 współczuję, że tak Cię głowa męczy. Ja dziś przeżywam atak bólu głowy i jest strasznie, nie jestem w stanie w ogóle pracować.

Jakkolwiek to nie brzmi to pocieszylyscie mnie ze nie tylko ja sie czuje jak kupa g***. Co do oslabienia, zawrotow glowy i zasapania po przejscou 3 schodow, no tak doszlo rowniez i to. Tez czuje sie do niczego, nic nie moge zaplanowac i wszystko robie na "odwal sie" zeby tylko jakos bylo.

reklama
Ja od ponad tygodnia czułam się dobrze a dzis znowu zrobiło mi się niedobrze i do tego dziwne uczucie na żołądku właśnie, jakby ucisk ale powiązane to jest z tym uczuciem, że mi niedobrze.. znowu uruchomiłam imbir...
Także z tym żołądkiem to chyba sporo z nas ma problemy... 🙄

Do góry