reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dziewczyny, przepraszam, że z czapy i nie związane z tematem ALE GODZINĘ TEMU ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY (praktyczny) i umieram ze szczęścia 😃😃😃😃 tyle lat zwlekałam....udało sięęęę 😭😭 boże co za emocje :D
Gratulacje! 🥳 Podziwiam! Ja gdybym nie zrobiła zaraz po 18 jak wszyscy robili to pewnie później bym się za to nie wzięła. 😅
Ja siedzę już jak na szpilkach.... o 16 wizyta, badania prenatalne... 😔😔😔😔😔
Została Ci ostatnia godzina i na pewno będziesz spokojniejsza! Trzymam kciuki. ✊

U mnie dzisiaj mega spokojnie. Jedyny minus, że rodzice wrócili wczoraj z Zakopanego, przywieźli mnóstwo oscypków i moje serduszko płacze, bo nie bardzo można je w ciąży jeść. 💔

reklama
Hej a macie któraś z Was, że jest Wam dziwnie ciężko na żołądku odkąd jesteście w ciąży? Z synem miałam typowe mdłości.. Czułam poprostu wstręt do jedzenia. Szczególnie mięsa. Teraz jest inaczej. Ogolnie nie odrzuca mnie ale żołądek przechodzi czasem męki 😐 z. Synem wgl. nie bolała mnie głowa. Teraz CZASEM mnie nie boli 😪 i czoło mam wysypane syfami, ze szok..
Od kilku dni mam doła.. Właśnie przez to jak się czuje.. A jak sobie pomyślę, że mam zabrać leki albo zrobić zastrzyk to porażka 😭 ciąża z synem była tak bezproblemowa, że teraz aż nie wierzę w to jak się czuje. Narobię sobie planów, że dzisiaj zrobię to, później tamto ale jak czuję się tak chujowo to alby leżę 😭

Hej a macie któraś z Was, że jest Wam dziwnie ciężko na żołądku odkąd jesteście w ciąży? Z synem miałam typowe mdłości.. Czułam poprostu wstręt do jedzenia. Szczególnie mięsa. Teraz jest inaczej. Ogolnie nie odrzuca mnie ale żołądek przechodzi czasem męki 😐 z. Synem wgl. nie bolała mnie głowa. Teraz CZASEM mnie nie boli 😪 i czoło mam wysypane syfami, ze szok..
Od kilku dni mam doła.. Właśnie przez to jak się czuje.. A jak sobie pomyślę, że mam zabrać leki albo zrobić zastrzyk to porażka 😭 ciąża z synem była tak bezproblemowa, że teraz aż nie wierzę w to jak się czuje. Narobię sobie planów, że dzisiaj zrobię to, później tamto ale jak czuję się tak chujowo to alby leżę 😭
Oj ja tak mam. Nie czuje mdłości ale na żołądku po jedzeniu czuje taki beton. Nawet po małej porcji.
Z emocjami też jest różnie. Od euforii po dołek i to tak na zmianę w ciągu dnia. Ale jestem na zwolnieniu i czasem ciężko coś wymyślić żeby głowę zająć🙄

Witam sie w 13+1, objawy nadal nie mijaja 😒 mam dosc szczerze mowiac.
Ja jestem w 12 i tez nic nie jest lepiej. W ogóle ten tydzień i weekend to jakaś katorga, bo nawet na godzinę nie jest lepiej (gdzie wcześniej to były fale raz lepiej, a raz gorzej). Mam ogromna nadzieje, ze to już jakiś szczytowy moment i już za rogiem czeka ten blogi stan 😭🤣

Żołądek to mój główny problem 😔
Wzdęcia, uczucie ciężkości, pełności
Wczoraj od rana mnie bolał także tak..
Byłam na wizycie mówiła o tym, ale to też jest jeden z objawów ciąży.

No to u mnie tak: mdłości (falami, głównie po południu i jak robię się głodna), wzdęcia (najgorzej na koniec dnia), syfy na twarzy, szyi i dekolcie, obolałe piersi, osłabienie takie, że robię kilka kroków i muszę się położyć (czuję się totalnie bezużyteczna), bóle głowy (prawie codziennie a teraz przez te pogody to masakra), no i wszelkie ciągnięcia/bóle brzucha o różnym natężeniu i miejscu występowania. Nie nadaje się do niczego. 🤦🏻‍♀️ A psychicznie jestem rozwalona bo się po prostu boję żeby wszystko było ok i nie, nie pomaga jak ktoś dzwoni o mówi że mam myśleć pozytywnie. 🤷🏻‍♀️

Dzięki Dziewczyny!

Dziś naprawdę przełomowy dzień 😅 Nie dość, że zdałam prawo jazdy, to jeszcze pierwszy raz (odkąd jestem w ciąży) zwymiotowałam 🙃 🙃

@Sandra2307 współczuję, że tak Cię głowa męczy. Ja dziś przeżywam atak bólu głowy i jest strasznie, nie jestem w stanie w ogóle pracować.

Jakkolwiek to nie brzmi to pocieszylyscie mnie ze nie tylko ja sie czuje jak kupa g***. Co do oslabienia, zawrotow glowy i zasapania po przejscou 3 schodow, no tak doszlo rowniez i to. Tez czuje sie do niczego, nic nie moge zaplanowac i wszystko robie na "odwal sie" zeby tylko jakos bylo.

reklama
Ja od ponad tygodnia czułam się dobrze a dzis znowu zrobiło mi się niedobrze i do tego dziwne uczucie na żołądku właśnie, jakby ucisk ale powiązane to jest z tym uczuciem, że mi niedobrze.. znowu uruchomiłam imbir...
Także z tym żołądkiem to chyba sporo z nas ma problemy... 🙄

Do góry