reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Już po wizycie... Muszę się zgłosić do mojego lekarza prowadzącego a najbliższą wizyta dopiero w sobotę 18.09 wyszedł mi krwiak koło dzidziusia 11,2 x 7,1 mm strasznie się boję lekarka mi nic więcej nie powiedziała pytałam czy to się jakoś leczy to uzyskałam Odpowiedź że mam się zgłosić do lekarza prowadzącego. A z dziaiusiem jest ok ma 1,62 cm akcji serca nie zbadała mówiła tylko ze jest w normie. Czy któraś was miała coś takiego?
Może spróbuj się umówić na teleporadę? Jeśli nie do swojego lekarza to do jakiegokolwiek? Raczej nie powinien odesłać Cię z kwitkiem a może taka rozmowa Cię uspokoi.

reklama
Ja akurat mam to w pakiecie w Medicoverze, ale gdzieś widziałam że koszt badania tam to też było coś koło 650 zł.
A powiedz mi jak to się nazywa w medicoverze ? W sensie w opisie tego pakietu mam np. Taka tabelkę na prowadzenie ciąży i pełno tam badan i ilości i np. mam test podwójny PAPPa oraz USG ciąży 11-14 tydz., 18-22 i 28-32. Czy to jest to badanie prenatalne ten 11-14 tydz ?
Ogólnie wszystkie badania ze skierowaniem sa w nielimitowanych ilościach.

Albo wieczorem tak Cię pobolewa ze zmęczenia...też tak miałam w tamtą sobotę cała chodzona...I wieczorem mnie ciagnelo
Być może😊 Poki nie pójdę na zwolnienie to nic z tym nie zrobię🙈
Umówiłyście się już na na badania prenatalne ? Przeraził mnie ich koszt, wszędzie piszą, że koszt około 400 zł, a u mnie 650 zł. Ile placicie za badania podwójne- USG plus krew ?
U mnie podwójne badanie 520zł. Cena zwala ale dla swojego spokoju wolę zrobić 🙈

A powiedz mi jak to się nazywa w medicoverze ? W sensie w opisie tego pakietu mam np. Taka tabelkę na prowadzenie ciąży i pełno tam badan i ilości i np. mam test podwójny PAPPa oraz USG ciąży 11-14 tydz., 18-22 i 28-32. Czy to jest to badanie prenatalne ten 11-14 tydz ?
@Kropka29 chyba coś pomyliłam.. :) chyba ten test podwójny pappa wg fmf to ogólnie nazwane badanie prenatalne czyli i usg i pappa :)
"Czyli tak zwane USG genetyczne z testem pappa (testem podwójnym)." - to znalazłam w necie.
Mam tam jeszcze jakiś test potrójny ale doczytałam ze to w 2 trym. Się robi.
Także wychodzi ze mam wszystko w pakiecie :)

@Kropka29 chyba coś pomyliłam.. :) chyba ten test podwójny pappa wg fmf to ogólnie nazwane badanie prenatalne czyli i usg i pappa :)
"Czyli tak zwane USG genetyczne z testem pappa (testem podwójnym)." - to znalazłam w necie.
Mam tam jeszcze jakiś test potrójny ale doczytałam ze to w 2 trym. Się robi.
Także wychodzi ze mam wszystko w pakiecie :)
Lekarz wystawił mi skierowanie na usg 11-14 tyg + skierowanie na „Test podwójny PAPP-a wg FMF” :)

Lekarz wystawił mi skierowanie na usg 11-14 tyg + skierowanie na „Test podwójny PAPP-a wg FMF” :)
ok dzięki, czyli tez to mam i nie muszę się zatem martwić :)
Ale tak myślimy z mężem, że jeszcze pójdziemy sobie prywatnie na takie usg, aby i on mogl zobaczyc i to przeżyć a i by mieć 2ga opinie ewentualnie 😊

Ja nie mialam ale szwagierka moja miała krwiaka, nawet o tym nie wiedziala. Zaczela krwawić myślała że poroniła ale okazało się że to krwawienie przez krwiaka i nie miało to wpływu na dziecko. Aktualnie nie wiem co z krwiakiem ale wiem że nie miała już krwawienia i miała się oszczędzać i nie dźwigać, dużo odpoczywać. Ogólnie wszystko jest ok 🙃
Dzieki trochę mnie to uspokoiło 🙂

Cześć dziewczyny
Dlugo mnie nie było ale podczytywalam
Troche w rozjazdach byłam ale prawda jest taka ze dalej mocno męczą mnie mdlosci.
Az sie martwilam bo zaczelam chudnac.
Piszę bo jestem po wczorajszej wizycie usg. Dzidzius ma 2,4 cm :) widzialam i slyszalam serduszko. Zaraz koncze 9 tc i to by sie zgadzalo z tym co wyszlo na usg wiec jestem spokojniejsza, że mimo fatalnego samopoczuvia to wszystko tam jest ok. Bylo nawet widać gdzie ma glowe, rączki, nóżki:)
Teraz najblizsze usg to pewnie dopiero przy tych prenatalnych w 11-13 tc.

Ja się nie umawiałam na żadne prenatalne z moją Panią doktor. Po prostu mam wizytę 30.09 i tyle. W pierwszej ciąży też lekarz robił tylko takie szczegółowe USG, przezierności karkowej, narządów itd. Ja nie wiem, ale ja się raczej na jakieś specjalne prenatalne nie umawiam 🤷.
Mnie też wcale na tych badaniach nie zależy 🤷🤷🤷 A mam 38 lat...wyszłam z założenia, że musi być dobrze a cokolwiek się by nie działo i tak urodzę Dziecko❤️Jestem dobrej myśli po prostu 🤗

reklama
To aż tak się mogą wymiary różnić?
Wiesz, na marcowych mamach jest dziewczyna, która u jednego lekarza na NFZ miała crl 0.54cm i brak akcji serca, a u prywatnej, na lepszym sprzęcie tego samego dnia crl 1.21cm i bijące serducho. Dlatego nie porównuje wyników od różnych lekarzy :)

Do góry