reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Właśnie dlatego jestem wściekła na poprzedniego lekarza, bo jeszcze specjalnie byłam u niego z zapytaniem czy coś powinnam zrobić przed rozpoczęciem starań. To stwierdził żeby łykać witaminy i nic tylko się starać 🤦‍♀️ Teraz już będę mądrzejsza 🤷‍♀️
Dziś będę dzwonić żeby się umówić na prenatalne :)
Ja też nie dostałam skierowania na takie badania bo jak byłam w poprzedniej ciąży 2 lata temu miałam te badania robione i różyczkę miałam igg

reklama
Cześć dziewczyny,dopiero jestem gotowa napisać. Okazało sie, ze mialam jeden pusty pęcherzyk i ciążę bliźniacza, niestety serce jednego przestało bic. W dodatku to ciaza zasniadowa, nie bede miec łyżeczkowania a wysysanie wszystkiego z czym wiaze sie wieksze ryzyko. Bede robic badania w kierunku trombofilii, dalszej diagnostyki. Powodzenia wam !
Trzymaj się ściskam mocno...teraz ważne to porobić badania żeby wiedzieć jak działać

Dziewczyny poratujcie mnie. Obudziłam się z zatkanym nosem i bolacym gardłem. Nie mam gorączki gorączki czuje ze mnie rozklada. Jest coś co kobieta w ciąży może zażywać? 😔😔😔😔 jestem załamana
Ja sobie kupuje lipomal dla dzieci i piję plus witamina C...na gardło to tantum Verde psikam albo argentin. Do nosa jak zatkany to może jakieś inhalacje spróbuj z soli i majeranku. Ewentualnie nasmaruj sobie głowę amolem...wiem że niektóre z Was uznają ze jedynie herbata z imbirem I malinami ale ja wiem ze taki zestaw nic nie daje w moim przypadku a jak zatoki dochodzą to niestety ja musze sterydem psiknąć do nosa

Zastanawiam się czy mi właśnie przypadkiem wczoraj moja Pani doktor nie zasugerowała cesarki 🤔🤔 bo powiedziała, że w moim przypadku ( cukrzyca typu 1) trzeba pewnie rozwiązać wcześniej ciążę.
Ale też nie dopytywałam, bo to jeszcze za wcześnie. Syna urodziłam 9 lat temu sn, ale wtedy jeszcze nie byłam zdiagnozowana.

Macie może jakieś podobny na nerwy ? Chodzę ostatnio jak bomba z opóźnionym zapłonem 🤬😡🤬 później ryczę i tak w kółko. Wszystko i wszyscy mnie irytują.
Chciałabym się wyciszyć po prostu....🙇🤦
No mnie dziś wkurzyła mąż swymi mądrościami a miałam taki dobry humor...

Tak, jest różnica tygodnia
No właśnie, więc spokojnie. Ja nie miałam nic oprócz pęcherzyka płodowego właśnie w tym terminie. Zobacz pierwsze zdjęcie to właśnie 5+2. Drugie to wczorajsze według OM 7+6, według USG 7+3. Tak więc naprawdę uważam, że nie masz póki co powodów do zmartwień, naprawdę 😘🤗

Załączniki

• IMG_20210809_144630.jpg
    IMG_20210809_144630.jpg
    507,7 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_20210902_215200.jpg
    IMG_20210902_215200.jpg
    668,3 KB · Wyświetleń: 69
według om 7+1 ale wydaje mi się, że ciąża jest kilka dni młodsza, mam nadzieję, że będzie coś widać.. to niestety jedyny termin jaki udało mi się złapać u mojego ginekologa przed moim urlopem 😬
Ja miałam serduszko 6+1 wiec myśle ze nawet jak masz ciąże kilka dni młodsza to powinnaś już wszystko zobaczyć 😊 będzie dobrze!! Na która masz wizytę?

Hej, mamaginekolog pisze " Jeżeli pęcherzyk ciążowy ma średnice 25 mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego świadczy to o tym, że jest to tak zwane puste jajo płodowe - czyli ciąża, która na bardzo wczesnym etapie – właśnie na etapie gdy powstaje pęcherzyk żółtkowy, przestała się rozwijać prawidłowo.". Twój jest sporo mniejszy, więc nie masz się czym martwić, jeszcze wszystko się pokaże 🌺
Dziękuję ! Im bliżej wizyty tym bardziej świruje. Męczą mnie też mdłości i z jednej strony mam ich dość a z drugiej pocieszam się, że skoro są to znaczy że jest wszystko ok 😊

reklama
Do góry