reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja już po wizycie ale niestety narazie pęcherzyk jest pusty, według lekarza to wcześniejszą ciąża niż z kalendarza i mówi że jakby coś tam było widać ale to za wcześnie. Kolejna wizyta 14 wrześniem, wiem że wszytko może być ok ale czuję rozczarowanie, złość, chce mi się ryczeć 😐😔
A który to tydzień? Ja na pierwszym usg byłam w 5+2 i też był tylko pęcherzyk. Nie zamartwiaj się na zapas, po prostu zaufaj dziecku i swojemu organizmowi 💪

reklama
A który to tydzień? Ja na pierwszym usg byłam w 5+2 i też był tylko pęcherzyk. Nie zamartwiaj się na zapas, po prostu zaufaj dziecku i swojemu organizmowi 💪
Z kalendarza 6+4 ale mam bardzo nierówne cykle 31-34 i tym się pocieszam ze może jest to młodsza ciąża ❤️
IMG_20210903_193842.jpg

Z kalendarza 6+4 ale mam bardzo nierówne cykle 31-34 i tym się pocieszam ze może jest to młodsza ciąża ❤️
To jeśli masz cykle 34 dni, faza lutealna trwa średnio 14 to możesz mieć owu około 20dc wiec i ciąża będzie tydzień młodsza. Myśle ze nerwy są Ci teraz niepotrzebne, trzeba czekać cierpliwie do następnej wizyty, ale wierze ze będzie dobrze 😘

To moja druga ciąża ale już nie pamiętam jakich wielkości był pęcherzyk u córki, córka ponad 5 lat więc troszkę czasu minęło 🙂

Hej. Chwile sie nie odzywałam, ja po dzisiejszej wizycie, lekarz mowil ze ok. Ale z om dzisiaj 7+2 a z usg 6+3 a ja owu mam 18dc i cykle 28dniowe. Do tego serce bilo 96... q tetaz na dodatek plamie lekko

Hmm jesteś pewna, że przy 28 dniowych cyklach masz owulację w 18 dniu? Z tego, co czytałam faza lutealna trwa 12-14 dni, więc przy owulacji w 18 dniu cykl powinien trwać minimum 30 do 32 dni :) To by tłumaczyło różnicę, która też nie jest jakaś duża - mniej niż tydzień, to malutko biorąc pod uwagę że najczęściej zagnieżdżenie odbywa się między 8 a 10 dniem po owulacji - więc znowu mogą być 3 dni różnicy. Wiesz, jak duży był zarodek? Możliwe, że serce się dopiero rozkręca. Zaczyna bić z szybkością ok. 85-90 i codziennie nabiera na prędkości. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :)

Hmm jesteś pewna, że przy 28 dniowych cyklach masz owulację w 18 dniu? Z tego, co czytałam faza lutealna trwa 12-14 dni, więc przy owulacji w 18 dniu cykl powinien trwać minimum 30 do 32 dni :) To by tłumaczyło różnicę, która też nie jest jakaś duża - mniej niż tydzień, to malutko biorąc pod uwagę że najczęściej zagnieżdżenie odbywa się między 8 a 10 dniem po owulacji - więc znowu mogą być 3 dni różnicy. Wiesz, jak duży był zarodek? Możliwe, że serce się dopiero rozkręca. Zaczyna bić z szybkością ok. 85-90 i codziennie nabiera na prędkości. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :)
Dziękuję. Tak, na pewno wtedy mialam owu, nawet testy owu robilam i tylko wtedy sie kochalismy 2x

reklama
Z kalendarza 6+4 ale mam bardzo nierówne cykle 31-34 i tym się pocieszam ze może jest to młodsza ciąża ❤️Zobacz załącznik 1312304
Wygląda na to, że pecherzyk ciazowy ma niecałe 7 mm, a więc spokojnie ma jeszcze czas na to, by wytworzyć pecherzyk żółtkowy, a następnie zarodek. Spokojnie 🙂 wszystko będzie dobrze

Do góry