reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Wiem, wiem. Nie katować się. Może gdybym nie miała 42 lat i gdyby to nie była moja druga ciąża w życiu po wielu latach starań (ostatnio byłam w ciąży 10 lat temu i nawet do pierwszego usg nie dotrwalam)- to pewnie luz byłby większy.
A tak z innej beczki ...jednak to prawda, że na niepłodność najlepsza jest zmiana partnera🤣
U mnie to też jest wyczekana ciąża, może nie starałam się aż tak długo jak Ty, bo u nas zajęło to „tylko” rok ale i tak kosztowało mnie to wiele łez i stresu. Dlatego staram się teraz cieszyć tym, że się w ogóle udało i nie rozpaczać nad rzeczami na które tak czy inaczej nie mam wpływu.

reklama
Ale kurde ja Wam zazdroszczę braku tych wkurzających objawów 😎 na prawdę. Większość moich koleżanek przeszło ciąże prawie bez tych dolegliwości pierwszego trymestru (wiadomo, pod koniec to każdy ociążały itp.) i dzieciaki są zdrowe. 😁 także nie ma reguły, a samopoczucie na pewno milion razy lepsze niż u mnie.

Nawet lekarze twierdzą, że na późniejszym etapie beta nie służy do oceny tego czy ciąża się prawidłowo rozwija czy nie. Tylko i wyłącznie usg. Po co wy się tak katujecie robiąc ją tak całkowicie z dupy po jakimś czasie? I tak nie mamy kompletnie na nic wpływu, co ma być to będzie. Jeśli mamy poronić to i tak to się stanie, bez względu na to czy sprawdzimy betę czy nie. A ile razy beta nie przyrosła prawidłowo a są z tego zdrowe dzieci, wystarczy poczytać tu na forum… Też nie mam żadnych objawów prócz tego że mnie w nocy bolą piersi. I to też mam wrażenie że mniej niż na początku, ale równie dobrze to może mi się tylko wydawać, staram się na tym nie skupiać 🤷‍♀️ O tym ile kobiet nie miało żadnych objawów ciąży a było w zdrowej ciąży też można poczytać tu na forum. Cieszmy się tym, że się udało i do momentu kiedy nie mamy żadnych plamień, krwawień i dziwnych bóli starajmy się nie wpędzać w niepotrzebny stres. Bo to nie brak objawów a właśnie stres może zaszkodzić naszym dzidziusiom ☺️

No właśnie doskonale masz facje, dlatego zastanawia mnie po kiego diabła mi gin kazał zrobić bete z dupy 😑

Nie rob i powiedz ze zapomniałaś 🤣 tym bardziej ze było już serduszko na usg to co ta beta ma wnieść

No właśnie ale wiesz, ze glupia nawet nie spytalam go i w aucie zaczęłam myśleć po kiego mu ta beta... jak echo zarodka było, fakt dwa puste sa, ale albo wchłonął się albo się psikus stanie i bliźniaki będą 🤣 ale beta mi tego nie powie... oszalec mozna z pomysłami tych lekarzy. Druga kwestia jaka nie daje mi spokoju to jest zdania, ze jak bedzie wszystko ok w środę a usg mam odstawić "magiczne" leki luteine i dupka, według niego nic juz nie wniosą, a tylko działają jako placebo, bo jak zarodek jest silny przetrwa. I tez zaczęło mnie to gnębić, bo w sumie troche ma racje, ale czy tak nagłe odstawienie nie spowoduje czegos złego np krwawienia ?

reklama
Witam się i ja, termin 30.04. U mnie wpadka roku bo prawdopodobnie plemniki poczekały na komórkę. Jeszcze do mnie to nie dochodzi... Lekarz tak myślę za ok 3 tyg żeby było słychać serduszko.
Witaj 😉
Ile masz lat ? Bete robilas, badz przyrost ? 😉 nie musisz odpowiadać, jeśli zle badz chamsko pytanie zabrzmi nie chcialas dziecka ?

Do góry