reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Super wieści!!!! :))) Gratulacje :*

Heej! Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie! A czemu nie chcesz rodzić w Święta?:)

Co do guzka, niestety nie potrafię pomóc i pewnie nikt przez internet odpowiednio Ci nie doradzi. Słyszałam o czymś takim, jak gruczoł bartholina (nic groźnego), ale skoro idziesz już jutro do lekarza to na pewno dostaniesz wiarygodną diagnozę :)
Hej w święta zawsze okrojony personel w szpitalu hehe no i chciałoby się z rodzinka posiedzieć no ale nie jest to jakiś straszny problem dla mnie 😅 tylko jak bym sobie mogła wybierać to wolałabym kilka dni po 😝 pierwszą ciążę przenosiłam prawie dwa tygodnie może o teraz tak będzie. 😅.

Czytałam o tym gruczole i tak myślę że to może być to...tak chciałam zapytać może ktoś miał coś podobnego...bardziej się boje żeby to nie było bardziej szkodliwe w ciąży. Zobaczymy w czwartek.

reklama
Super wieści!!!! :))) Gratulacje :*

Heej! Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie! A czemu nie chcesz rodzić w Święta?:)
Ja urodziłam w Wielki Czwartek wieczorem 2 lata temu i była straszna bieda. Szpital jeden z najlepszymi opiniami w Warszawie, a nie było Pań z poradni laktacyjnej, bo przecież Wielki Piątek i Święta mają wolne, mój syn nie nauczył się łapać piersi już nigdy mimo wielu prób i pomocy później. Były braki w salowych, jedna na cały wielki szpital, nie tylko na położnicze skrzydło, był dzień, że w ogóle u nas w pokoju nie była, same musiałyśmy prosić o papier toaletowy czy mopa, bo przecież kobieta po porodzie krwawi i coś może skapnąć w drodze do i z łazienki. Dzieci tych pieluch zużywają mnóstwo w pierwszych dniach, więc pełen kosz również nie był wymieniany. Pielegniarki miały takie humory, że lepiej nie podchodź, bo one by też wolały być w domu. Ja wychodziłam w Niedzielę Wielkanocną, ale receptę na żelazo (bo straciłam dużo krwi) dostałam dopiero we wtorek, bo w Święta nie ma lekarza, który mógłby ją podpisać... Także lepiej nie rodzić w same święta. 😁

Własnie wróciłam od lekarza i już wiem, że na pewno będę u niego prowadzić ciążę :)
Jest super miły i naprawdę dużo mówi, dużo wyjaśnia. Było widać serduszko, kolejna wizyta 1 wrzesnia.
Tylko ze mnie dupa wołowa i nie spytałam, że mam dalej dupaston brać, więc i tak będę do niego dzwonić. No i koniecznie muszę się zgłosić do endokrynologa z TSH.
😍 cudownie !! Dziś masz 5+6 a ja 5+5 😄 i termin na 09.04 wg apki wiec idziemy równo !! Fajnie wiedzieć ze już było u Was serduszko, u mnie tez w takim razie będzie bo ide 6+5 do lekarza 🤩

Hej w święta zawsze okrojony personel w szpitalu hehe no i chciałoby się z rodzinka posiedzieć no ale nie jest to jakiś straszny problem dla mnie 😅 tylko jak bym sobie mogła wybierać to wolałabym kilka dni po 😝 pierwszą ciążę przenosiłam prawie dwa tygodnie może o teraz tak będzie. 😅.

Czytałam o tym gruczole i tak myślę że to może być to...tak chciałam zapytać może ktoś miał coś podobnego...bardziej się boje żeby to nie było bardziej szkodliwe w ciąży. Zobaczymy w czwartek.

Ja pierwsza tydzien przed terminem i byloby teraz idealnie, akurat swieta w domu.

Hej! Termin na 9.04.2022 😊 ze względu na wcześniejsze poronienia pierwsza wizyta już za mną.. Jestem 5t 4d 😌
Mam już synka, skończył w lipcu 8 lat 🥰
Zeszłego eoku w listopadzie poroniłam ciąże blizniaczą w 12 tyg i w tym roku w kwietniu ciąże pojedynczą w 5 tyg.. 😢😢😢
Bardzo się denerwuje i mam nadzieję, że teraz będzie dobrze..
Mam stwierdzoną trombofilię wrodzoną i niedoczynność tarczycy..
Pozdrawiam ❤️

Hej! Termin na 9.04.2022 😊 ze względu na wcześniejsze poronienia pierwsza wizyta już za mną.. Jestem 5t 4d 😌
Zeszłego eoku w listopadzie poroniłam ciąże blizniaczą w 12 tyg i w tym roku w kwietniu ciąże pojedynczą w 5 tyg.. 😢😢😢
Pozdrawiam ❤️
Cześć ❤️ Oby teraz wszystko było dobrze, przykre ze tyle już doświadczyłaś. kiedy masz następna wizytę ?

Pozdrawiam ❤️

Heeej :) Rozumiem Twój stres, ale musimy się nastawiać optymistycznie - nie ma wyjścia a to też jest ważne dla organizmu!:)

Łomatko! Nie zdawałam sobie sprawy, że tak wygląda rodzenie w okresie Świąt, dobrze ze napisałyście :D nie żebym miała na to jakiś wpływ, ale tak czy siak dobrze wiedzieć :D

reklama
Hej Mamuśki!
Dołączam do Was w tych pięknych dla nas chwilach!
Obecnie 4tydz 4 dzień więc już 5 tydzień leci.
Termin wstępnie na 17 kwietnia mam nadzieję że się nieco zmieni...nie chce rodzic w święta ale co będzie to będzie.
Wizyta 16.08 trochę wcześnie ale miałam tak umówiona ponad miesiąc temu i nie chce już zmieniać.

Dwa dni mi zajęło przeczytanie wszystkich postów hehe super że grupa taka aktywna!

U mnie na pokładzie 2 letnia córka (dokładnie dziś kończy dwa latka).

Jeszcze nie dociera do mnie fakt fasolki w środku...
Aż głupio pisać ( tyle z Was ma długie starania za sobą, straty itp) my drugi raz strzeliliśmy w pierwszym cyklu...aż w to nie wierzę...normalnie mamy chyba super moc super płodności.

Mam wiele obaw jak to teraz będzie i do pełni szczęścia brakuje mi nowego przeliczenia zasiłku chorobowego hehe niestety w skutek Covida liczą mi chorobowy za początek pracy bo potem nie miałam przepracowanych trzech miesięcy bez L4(opieki) i muszę wytrwać w pracy do listopada co będzie nie lada wyzwaniem...

Trzymajcie się Mamuśki!
Cześć, ja wg apki jestem dokladnie na tym samym etapie ciąży 😀 jestem ciekawa czy wizyta u gin to potwierdzi. Ale to jeszcze trochę.

Pogodnego dnia Wam wszystkim życzę! 😗

Do góry