reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

W ogóle to ciekawe jakie to uczucie i jak będziemy to czuły 🙈 to chyba będzie jeden z najciekawszych momentów ciąży 🥰 sama nie mogę się doczekać ale jeszcze sporo mi do tego..

Powiem Wam że mierze ten cukier od tych 3 dni i ani razu mi nie przekroczyło wartości a jakiejś restrykcyjnej diety nie prowadzę... obawiam się, że wtedy na tym badaniu glukozy wyszło mi na czczo przez przypadek jakiś, np cos zjadłam wcześniej albo cokolwiek... bo ani razu nie miałam za wysokiego cukru teraz... na czczo mam max 88 a po posiłku 104.... 🤔🤔

reklama
W ogóle to ciekawe jakie to uczucie i jak będziemy to czuły 🙈 to chyba będzie jeden z najciekawszych momentów ciąży 🥰 sama nie mogę się doczekać ale jeszcze sporo mi do tego..

Powiem Wam że mierze ten cukier od tych 3 dni i ani razu mi nie przekroczyło wartości a jakiejś restrykcyjnej diety nie prowadzę... obawiam się, że wtedy na tym badaniu glukozy wyszło mi na czczo przez przypadek jakiś, np cos zjadłam wcześniej albo cokolwiek... bo ani razu nie miałam za wysokiego cukru teraz... na czczo mam max 88 a po posiłku 104.... 🤔🤔
Ruchy to najwspanialsze co można przeżyć w ciąży, wspaniale wspominam, nawet po porodzie miałam nadal uczucie, że ktoś tam się rusza🙉w pierwszej ciąży podobno później odczuwa się ruchy.

No widzisz, u Ciebie nóżki zgrabne, moje wody nabrały, brzuch jak napompowany... Eee będę miała co robić po porodzie🙈
Wiesz mi ta woda właśnie wcześniej czesto się trzymała, teraz jak jestem w ciąży to jakbym się odwodniła;D ... ale nie wiem czy nie za sprawą leków bo biore Duphaston, Luteinę i Heparyne 🥺

Ja ruchy poczułam bardzo późno. Z powodu infekcji układu moczowego trafiłam do szpitala i tam w 26 tyg. zrobiono mi ktg i położna mówi że bardzo ruchliwe to moje dziecko a ja oczy wywalam o czym ona mówi bo ja nic nie czuje 😂

O losie.. Ja mam za sobą kolejną dramatyczna noc..budziłam się co chwilę 😔 jestem wykończona..
Dziś mi było głównie za gorąco.. Ale żeby aż tak nie moc zapaść w mocny sen 😔
Może już podświadomie też martwię się poniedziałkowym usg🤷‍♀️

reklama
Pierwsze ruchy sa spoko. Te na koncowce wspominam jako koszmar, bol i dyskomfort. Pierwsze ruchy zazwyczaj odczuwa sie jak laskotanie piorkiem od srodka brzucha, to sa te bardzo wczesne czesto jeszcze przed 20 tyg. Potem zaczynaja sie delikatne stukania, potem przeciagania, a na samym koncu czasami ma sie wrazenie ze brzuch eksploduje jak dziecko sie wierci. Kiedy sie je czuje zalezy od wielu czynnikow. Zazwyczaj w pierwszej ciazy pozniej bo nie potrafi sie ich odroznic poprostu :) w kolejnych spokojnie mozna zaczac czuc od okolo 14 tyg. Rowniez im szczuplejsza kobieta tym szybciej mozna poczuc no i lozysko. Jesli lozysko jest na przedniej scianie to mozna nawet i wogole ruchow nie czuc w ciazy, lub czuc pozno lub bardzo slabo. Tak ze to tez taka indywidualna bardzo sprawa :)

Do góry