Nowaja16
Fanka BB :)
To wiem że napewno nie będą zadowoleni. Nie staraliśmy się chociaż planowaliśmy maleństwo bo mamy córeczkę 3 letnia myślałam, że to wyjdzie później. Ale cieszę się mam nadzieję, że uda mi się przepracować przynajmniej ten pełny miesiąc bo zapewne lekarz jak najszybciej będzie chciał mi dać zwolnienie przez mój obciążony wywiad położniczy. Trombofilia pierwsza ciąża obumarcie w 37 tygodniu ciąży wtedy jeszcze nie wiedziałam o chorobie. Druga córeczka szczęśliwie donoszona dzięki pakiecie leków. Żeby tego było mało jestem na kwarantannie i nie mogę dostać się do lekarza juteo będę dzwonic prosić o e receptę na zastrzyki bo muszę jak najszybciej zacząć brać.Co chcesz konkretnie wiedzieć? 31.10 to będzie już skończony 12 tydzień, więc będą musieli Ci przedłużyć umowę do dnia porodu, ale musisz przepracować 30 dni, żeby mieć płatne L4, no i na pewno nie będą patrzeć na to przychylnym okiem, ale nic już na to nie poradzisz. Na Twoim miejscu poczekałabym do 10-11 tygodnia i wtedy im dopiero powiedziała.