reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Hej dziewczyny 🙂 miałam być majowa mama, ale termin z usg wychodzi na kwiecień. Wiem już, że będę miała cięcie cesarskie 22 kwietnia. Czy któraś czeka na cesarkę razem że mną? 😉

reklama
Hej dziewczyny 🙂 miałam być majowa mama, ale termin z usg wychodzi na kwiecień. Wiem już, że będę miała cięcie cesarskie 22 kwietnia. Czy któraś czeka na cesarkę razem że mną? 😉
Wczoraj byłam, ale nadal nic nie wiem. U mnie zależy jaki duży będzie młody. Jestem już po jednym cięciu, a chciałam spróbować naturalnie. Mam podejść 14kwietnia i jak będzie duży to cięcie będzie po swietach, a jak nie to próbujemy naturalnie. Wczoraj było 36+0 i ważył 2800g

Wczoraj byłam, ale nadal nic nie wiem. U mnie zależy jaki duży będzie młody. Jestem już po jednym cięciu, a chciałam spróbować naturalnie. Mam podejść 14kwietnia i jak będzie duży to cięcie będzie po swietach, a jak nie to próbujemy naturalnie. Wczoraj było 36+0 i ważył 2800g
ja też po jednym cięciu w 2017. Jednak nie zdecydowałam się ma vbac ze względu na ciężki poród poprzednio. U mnie dzis 35+6 to jesteśmy bardzo blisko z terminami 🙂 trzymam kciuki, oby twoja próba się udała. Masz już jakieś skurcze? U mnie cisza, szyjka twarda, zamknięta. Byłam na wizycie w poniedziałek, mały ważył 2600g.

ja też po jednym cięciu w 2017. Jednak nie zdecydowałam się ma vbac ze względu na ciężki poród poprzednio. U mnie dzis 35+6 to jesteśmy bardzo blisko z terminami 🙂 trzymam kciuki, oby twoja próba się udała. Masz już jakieś skurcze? U mnie cisza, szyjka twarda, zamknięta. Byłam na wizycie w poniedziałek, mały ważył 2600g.
szyjka była zamknięta, ale wczoraj miałam twardy brzuch cały dzień, a dzisiaj bolą pachwiny jak nie wiem co...:(

szyjka była zamknięta, ale wczoraj miałam twardy brzuch cały dzień, a dzisiaj bolą pachwiny jak nie wiem co...:(
może powoooli coś się dzieje? Na tym etapie już niektóre dziewczyny chodzą z rozwarciem, więc może szyjka u Ciebie zaczyna 'pracowac' 🙂 u mnie cisza, ale to chyba powtórka z pierwszej ciąży 🙄 zero skurczy, boli, chociaż jak dużo chodzę i sprzątam to brzuch trochę twardnieje. Już się robi ciężko z tym brzuchem 🙄 Powoli mam myśli, że mogłabym w sumie już urodzić 😅 a to jeszcze 3 tyg

może powoooli coś się dzieje? Na tym etapie już niektóre dziewczyny chodzą z rozwarciem, więc może szyjka u Ciebie zaczyna 'pracowac' 🙂 u mnie cisza, ale to chyba powtórka z pierwszej ciąży 🙄 zero skurczy, boli, chociaż jak dużo chodzę i sprzątam to brzuch trochę twardnieje. Już się robi ciężko z tym brzuchem 🙄 Powoli mam myśli, że mogłabym w sumie już urodzić 😅 a to jeszcze 3 tyg
w czwartek jeszcze nie było rozwarcia, ale kto wie. Ogólnie pachwiny bolą mnie już od miesiąca, ale dzisiaj bardziej niż zwykle. Trochę wcześnie na poród, ale moja kumpela chodziła 3 tygodnie z 2cm rozwarciem i na końcu i tak wywoływali. Ja też już jestem zmęczona. Chociaż z doświadczenia wiem, że jakoś końcówka tygodnia jest dla mnie ciężka i jak prześpię cały poniedziałek, to pewnie będzie lepiej ;)

Cześć dziewczyny!
Potrzebuję pomocy bo chyba zaraz oszaleje.
Czy któraś z was ma problem z żołądkiem? Od rana dopadł mnie okropny ból zoladka..boli nawet jak biorę głębszy wdech. Mala leży główka do góry i zastanawiam się czy po prostu na nic mi nie naciska.. może macie jakieś sprawdzone sposoby ? Nospa nie pomaga.. 38tc

reklama
Do góry