reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny ja sie dzisiaj rozpakowalam.
Spacer i sex zapoczatkowaly wszystko [emoji85] w nocy skurcze od 1 co 15min rano do szpitala o 8 mowia ze mala jest wysoko rozwarcia brak a ja sie juz ze skurczami meczylam.
Spowrotem do domu i meki od 9 do 14:30 skurcze co 5 - 4 min plakalam juz tak bolalo modlilam sie zeby chociaz rozwarcie juz bylo. I o 15 juz bylo 6cm pol godziny pozniej juz 10cm i za kolejne 10min mala juz byla na swiecie niby szybko nie liczac ze bylam wykaczonq nie spiac od ponad 24h i bole dla mnie straszne grunt ze mala cala i zdrowa cale 2400g i 49cm dokladnie 39+0.

Takze u mnie 5km szybkiego spaceru pozniej 2 razy biegiem na 10 pietro i na dol na wieczor sex i sie zaczelo. Ale jak sie zaczelo to zalowalam ze to juz [emoji28][emoji85]

reklama
Witam niedługo mam poród czy rodziła któraś z was z znieczulenie zoo i powie JK to wyglada bo mam możliwość takiego znieczulenia .jednak jak widzę ta igle to mnie przeraża .

Spacer i sex zapoczatkowaly wszystko [emoji85] w nocy skurcze od 1 co 15min rano do szpitala o 8 mowia ze mala jest wysoko rozwarcia brak a ja sie juz ze skurczami meczylam.
Spowrotem do domu i meki od 9 do 14:30 skurcze co 5 - 4 min plakalam juz tak bolalo modlilam sie zeby chociaz rozwarcie juz bylo. I o 15 juz bylo 6cm pol godziny pozniej juz 10cm i za kolejne 10min mala juz byla na swiecie niby szybko nie liczac ze bylam wykaczonq nie spiac od ponad 24h i bole dla mnie straszne grunt ze mala cala i zdrowa cale 2400g i 49cm dokladnie 39+0.

Takze u mnie 5km szybkiego spaceru pozniej 2 razy biegiem na 10 pietro i na dol na wieczor sex i sie zaczelo. Ale jak sie zaczelo to zalowalam ze to juz [emoji28][emoji85]
Gratulacje !!! Dużo zdrówka dla Was. Maleńka kruszynka 😍

Gratulacje !! :) Długo się rozkręcało, żeby doszło do jakiegoś rozwarcia.. ale później to już ekspresowo. Byłaś bardzo dzielna 💪 , zazdroszczę, że masz już to za sobą
Które to dzieciątko ? ;)

Witam niedługo mam poród czy rodziła któraś z was z znieczulenie zoo i powie JK to wyglada bo mam możliwość takiego znieczulenia .jednak jak widzę ta igle to mnie przeraża
Teoretycznie każda z nas powinna mieć taką możliwość.. nie wiem jak to w praktyce wygląda. U nas w szpitalu wiem, że najpierw znieczulają miejscowo to miejsce, w które ma być podawane znieczulenie zewnątrzoponowe, więc tego wkłucia w kręgosłup się podobno nie czuje.. :)

Trochę mnie przestraszyłyście z tym masażem. Ja nic takiego nie chcę bez mojej zgody.
Wiesz, może się Tobie uda, ale często robią jakieś czynności bez pytania o zgodę... ja miałam mega szybki poród, ledwo zdążyłam dojechać, a potem na wypisie i tak przeczytałam, że podawali np. Oksytocyne.... i po co? Nie wiem skoro praktycznie od razu po położeniu na sale porodową miałam parte... 🤷‍♀️
Jak mnie położyli do badania i położna zajrzała to nie wiem czy tam wlasnie nie masowała, ale bol i tak miałam taki od skurczy, że ledwo żyłam...

Ojejku! Gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i dla Malenstwa ❤️🎊 Pozytywnie zazdroszczę, że masz już to za sobą i że samo się zaczęło 😊 Szybkiego powrotu do domu!

Wiesz, może się Tobie uda, ale często robią jakieś czynności bez pytania o zgodę... ja miałam mega szybki poród, ledwo zdążyłam dojechać, a potem na wypisie i tak przeczytałam, że podawali np. Oksytocyne.... i po co? Nie wiem skoro praktycznie od razu po położeniu na sale porodową miałam parte... 🤷‍♀️
Jak mnie położyli do badania i położna zajrzała to nie wiem czy tam wlasnie nie masowała, ale bol i tak miałam taki od skurczy, że ledwo żyłam...
U mnie było tak samo, na karcie wypisu patrzę że podali mi podczas porodu Oksytocyne, sama nie wiem kiedy, bo nie pytali 🤷‍♀️ a też jak już się kładłam na łóżko porodowe to rozwarcie na 7 i wszystko expresowo, na łóżku pół godziny plus 4 min.parte. może właśnie dlatego tak bolało bo mi dali ta Oksytocyne? 🤷‍♀️🤔

Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek! Zdrówka!

U mnie było tak samo, na karcie wypisu patrzę że podali mi podczas porodu Oksytocyne, sama nie wiem kiedy, bo nie pytali 🤷‍♀️ a też jak już się kładłam na łóżko porodowe to rozwarcie na 7 i wszystko expresowo, na łóżku pół godziny plus 4 min.parte. może właśnie dlatego tak bolało bo mi dali ta Oksytocyne? 🤷‍♀️🤔

Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek! Zdrówka!
Ja identycznie. Polożyli to 7cm i hasło "rodzimy", musieli mi dać antybiotyk ze względu na dodatni gbs w tej ciąży i pewnie gdzieś tam przemycili ta oksytocynę... A byłam pewna, że skoro już rodzę to nie ma po co podawać i tym razem obędzie się bez tego...

reklama
Tak sobie myślę, że może to dlagego tak mnie potem strasznie bolało kurczenie się macicy po porodzie 🤷‍♀️ albo po prostu to juz kwestia że drugi poród

Do góry