reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć

Czytam forum już od jakiegoś czasu ale jakoś nie mogłam zdecydować się na dołączenie:) To moja pierwsza ciąża więc wszystko jest takie nieznane więc czytam i szukam informacji;) termin mam na 8 kwietnia i wg wszystkich lekarzy urodzi się chłopiec:)

Zastanawiam się czy możecie polecić jakieś nianie elektroniczne. Jest tyle modeli ale opinii bardzo niewiele:(

My zdecydowaliśmy się nie na typową dedykowaną nianię elektroniczną tylko na taką kamerkę:

1611062404333.png

Możecie sobie ustawić podgląd na telefonie na stałe lub bez poglądu, a przychodzi Wam powiadomienie, że wykryto ruch. Bardzo dobry obraz, nawet w ciemności. Cena - niższa niż typowe nianie - chyba z dzidziusiowymi rzeczami jest trochę jak ze ślubnymi... za samą nazwę płaci się dodatkowo :p.

Zawsze później taką kamerkę można do monitoringu w domu wykorzystać ;)

reklama
Hej dziewczyny, u mnie termin porodu na 4 kwietnia 🙂 mam pytanko, czy wam tez sie tak ciężko leży? Chodzi o to, że jak leze na lewym boku przez chwilę to juz mi jest źle i musze się przewrócić na prawy i tak w kółko. Po przebudzeniu obie strony od ud dretwija mi i jest lekki ból. Wspomnę ze u mnie 28tydz +2. Czy macie może jakieś sposoby aby jakoś te dretwienia zniwelować.
Mi sie źle spało, a niby z rogalem na lewym boku. Odkąd znowu śpię głównie na plecach jest lepiej :D

Mi sie źle spało, a niby z rogalem na lewym boku. Odkąd znowu śpię głównie na plecach jest lepiej :D
Ja już rogala wyrzuciłam z łóżka, za dużo miejsca mi zabierał 😂 i wkurzał że muszę go poprawiać, za to wzięłam stary podgówek - poduszka kiedyś z biedry kupiona i dużo lepiej z nim mi jest, rano znajduje go w nogach 😂😂

Co do niań nie wiem czy będę kupować w sumie będę pokój obok( choć przy drugim miałam i mi słuzyla a też miałam pokój obok 😆 ) , ale w sumie fajna sprawa jak się gotuje i sprzęt chodzi to będzie dawała znać i na działkę jak młoda będzie w domku spała a ja na zewnątrz.

Ja już rogala wyrzuciłam z łóżka, za dużo miejsca mi zabierał 😂 i wkurzał że muszę go poprawiać, za to wzięłam stary podgówek - poduszka kiedyś z biedry kupiona i dużo lepiej z nim mi jest, rano znajduje go w nogach 😂😂

Co do niań nie wiem czy będę kupować w sumie będę pokój obok( choć przy drugim miałam i mi słuzyla a też miałam pokój obok 😆 ) , ale w sumie fajna sprawa jak się gotuje i sprzęt chodzi to będzie dawała znać i na działkę jak młoda będzie w domku spała a ja na zewnątrz.
Ja też kombinuję z rym rogalem, jaśkami i innymi poduszkami żeby spało się wygodniej 😁 Generalnie to na lewym boku nie mogę spać, bo młody się bardziej wierci i mnie jest też nie wygodnie. Śpie na prawym i na wznak. Oczywiście jak śpię na wznak to boli dolna część kręgosłupa, a jak na boku to drętwieje udo. eh...do tego wstaje teraz minimum raz w nocy do łazienki. Wieczorem jak się kładę to łapie zgaga. Chyba tak już do mety będzie.

Co do niani to z tego samego powodu chce kupić. Niby w pokoju obok będzie maluch, ale jak będę w kuchni przy garach czy na tarasie to będę spokojniejsza.

Dziewczyny takie pytanie...
Czy chodziłyście/chodzicie do szkoły rodzenia ?
Jak to wygląda ? Czy warto iść czy nie jest to konieczne Waszym zdaniem ?

Dziewczyny takie pytanie...
Czy chodziłyście/chodzicie do szkoły rodzenia ?
Jak to wygląda ? Czy warto iść czy nie jest to konieczne Waszym zdaniem ?
Ja się zapisalam niedawno, byłam póki co tylko na spotkaniu organizacyjnym także ciężko mi się wypowiedzieć czy warto ale zapowiada się całkiem ciekawie🙂 wydawało mi się że w porównaniu do innych dziewczyn, które tam były zapisałam się dość późno( zgaduje po rozmiarze brzuszków)🙂

reklama
Do góry