reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mała nie chciała sie pokazać, lekarz powiedział, że na pewno wszystko ok, bo wyniki są super. Przezornośc 2,3 a pappa piękne. Niskie ryzyka.

Chyba zrezygnuje z nifty i poczekam do wizyty, która ma być w 18 tc. ❤️

Będzie wszystko dobrze, musi być ❤️
Trzymam za Was kciukasy✊✊✊ musi być dobrze.

reklama
Niepotrzebnie czytam w necie za dużo i bez sensu się nakręcam.
Dokładnie teraz jestem w dobrych rękach teraz tylko odpoczywać muszę i mieć nadzieję na szczęśliwe zakończenie. ☺
Oj czytanie może wyrządzić więcej szkody niż cokolwiek czasem - niestety wiem z autopsji 🙄 ja staram się nie tykać doktora Google l, jedynie forum i aplikacja inaczej bym zwariowała..
Będzie dobrze tym razem uwierz w to i się oszczędzaj (jak nie teraz to kiedy? 😊)

Oj czytanie może wyrządzić więcej szkody niż cokolwiek czasem - niestety wiem z autopsji 🙄 ja staram się nie tykać doktora Google l, jedynie forum i aplikacja inaczej bym zwariowała..
Będzie dobrze tym razem uwierz w to i się oszczędzaj (jak nie teraz to kiedy? 😊)
Pani profesor powiedziala tryb dama 😂
Sama spaceruje wypoczywa i tyle mówi kto co ma robić ☺
Więc stosuje się mam może trochę wyrzut sumienia ale stwierdzam że całe życie przecież w ciąży nie będę chodziła 😊
Po za tym ma mi kto pomóc męża mam na złoty medal śmieje się że tacy faceci jak on są już na wyginięciu, 😇
Jak chłopcy się urodzą będą pełne ręce pracy 🙂

Ja wczoraj mialam mierzona szyjke i ma tylko 35mm a to dopiero 15tc.w tamtych ciazach na tym etapie miala dobrze ponad 4 cm. I tak trochę mi to z głowy nie schodzi ze lekarza o to nie podpytalam. Pierwsza ciąża właśnie zakończyła sie w 33 tc bo szyjka byla coraz krotssa i miękka a pessara nie mogli zalozyc bo non stop jakas infekcje lapalam. I teraz temu trochę o tym myślę ze nie za dluga jka na ten etap. A moze z każdą ciąża szyjka jest slabsza i krotsza? Macie kobietki jakies doswiadczenie?
U mnie w 16 tygodniu 3,5 cm... wcześniej było 4... Masz jakąś dodatkową kontrolę?
Najgorzej że na leżenie sobie pozwolić w razie czego nie mogę, bo nikogo do pomocy, a w domu dwulatek ;)
Poprzednia ciąża zakończona porodem w 36 tc

Co do szyjki to ja przez cała pierwsza ciąże miałam szyjkę długości 3,5 cm😉 pierwszy pomiar był robiony jakoś w 16 tygodniu jak sie wystraszyłam twardnien brzucha. Grunt, żeby była taka sama dlugosc i sie nie skracała... w tej ciazy mam dłuższa - 4,5 cm

U mnie w 16 tygodniu 3,5 cm... wcześniej było 4... Masz jakąś dodatkową kontrolę?
Najgorzej że na leżenie sobie pozwolić w razie czego nie mogę, bo nikogo do pomocy, a w domu dwulatek ;)
U mnie w trakcie 16 tygodnia była 3,0 cm, a po 5 dniach się wydłużyła do 3,4 cm.
Dzisiaj zaczęłam 20 tydzień (19+0) i za 10 dni mam połówkowe. Jestem ciekawa czy szyjka też będzie wtedy mierzona 🤔 . Kolejną wizytę u mojej ginekolog mam 23.11 i wtedy już na pewno zmierzy szyjkę i powie co i jak. Na razie w sumie kazała nie panikować i żyć normalnie :)

Mała nie chciała sie pokazać, lekarz powiedział, że na pewno wszystko ok, bo wyniki są super. Przezierność 2,3 a pappa piękne. Niskie ryzyka.

Chyba zrezygnuje z nifty i poczekam do wizyty, która ma być w 18 tc. ❤

Będzie wszystko dobrze, musi być ❤
Czekaj czekaj kochana to u Ciebie była ta sytuacja, co dzidzia odwrócona na prenatalnych i lekarz nosa nie widział? Dobrze kojarzę? A na następnym usg już było widać nos?

10 listopada mam u innego lekarza. Ja dwoje maluchow tez nie poleze. Pomoc mam ale to i tak za malo bo roczniak uczy sie chodzic i tak go pelno ze ciężko nadążyć

reklama
Ja w poprzedniej ciąży leżałam od 28 do 38tc. Teraz tez nie poleże bo też dwulatek w domu. Mam nadzieję że teraz tak drastycznie się nie będzie skracać. Chociaż coraz częściej mam schiz że twardnieje mi brzuch, ale jak dotykam to jest miękki. Albo każde zakucie a ja już myśle że szyjka leci.. :(

Do góry