reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Myślę że większość z nas ma taki nastrój ostatnim Czasem, jesień w tym tymbardziej nie pomaga.. No i hormony 😜😜, zaraz święta to i humory się pozmieniają 😜
[/QUOTE]

Też czekam na Święta i pomimo tego co się w kraju i na świecie dzieje.. mam zamiar zrobić wszystko, żeby klimat był superświąteczny i wyjątkowy :)
tymbardziej, że wiele się w naszym życiu zmienia.. raz, że pierwsze dzieciątko w drodze, a dwa, ze jesteśmy w trakcie budowy własnego gniazdka :) trzeba walczć z tymi trudnymi czasami :D 💪💪💪

reklama
Myślę że większość z nas ma taki nastrój ostatnim Czasem, jesień w tym tymbardziej nie pomaga.. No i hormony 😜😜, zaraz święta to i humory się pozmieniają 😜

Też czekam na Święta i pomimo tego co się w kraju i na świecie dzieje.. mam zamiar zrobić wszystko, żeby klimat był superświąteczny i wyjątkowy :)
tymbardziej, że wiele się w naszym życiu zmienia.. raz, że pierwsze dzieciątko w drodze, a dwa, ze jesteśmy w trakcie budowy własnego gniazdka :) trzeba walczć z tymi trudnymi czasami :D 💪💪💪
[/QUOTE]
Dokładnie. 😊 U nas co prawda drugie dziecko w drodze,ale licze,że w grudniu w końcu wprowadzimy się już na swoje 😊

A to jest gabinet prywatny Twojej Pani ginekolog czy jakaś placówka medyczna ? Szukałam dzisiaj lekarza i niestety w Wawie na stronie każdej placówki medycznej jest napisane, że wizyty odbywają się bez osób towarzyszących :(
Prywatny gabinet. Ale slyszalam wiele opinii, ze nawet w prywatnych gabinetach nie pozwalaja... jak by to mialo cos zmienic🤦🏽‍♀️Tylko komplikuja ludziom zycie i nie pozwalaja przezywac tak waznego wydarzenia jakim sa narodziny dziecka. Czesto to bedzie jedyne dziecko i juz nigdy wiecej rodzice nie beda mogli tego doswiadczyc...

Dziewczyny które chodzą prywatnie do gina. Czy płacicie za wyniki? Bo u mnie wszystkiemu wyniki muszę roboczych sama i bez skierowania. Lekarki mi tylko na kartce notuje. Teraz miałam kile, HIV i dwa inne i w szoku byłam jak musiałam 150 zl zapłacić

Dziewczyny które chodzą prywatnie do gina. Czy płacicie za wyniki? Bo u mnie wszystkiemu wyniki muszę roboczych sama i bez skierowania. Lekarki mi tylko na kartce notuje. Teraz miałam kile, HIV i dwa inne i w szoku byłam jak musiałam 150 zl zapłacić
ja tez muszę płacić 🤦‍♀️ za pierwszy zestaw ponad 300 zł 😳
Poprosiłam lekarza rodzinnego, żeby mi przepisał cos na NFZ, ale on mogą tylko podstawowe- morfologia, mocz, tsh, glukoza itp...

W domu kolo 80/100 u lekarza 135 mówiłam, że się stresuje, ale powiedział, że stres stresem, ale tyle nie może być, bo będzie niedokrwistość, ale nie dopytałam, bo w sumie nie chciałam się stresować. Ze niedokrwistość u dzidzi? Kurcze nie wiem, ale biorę od wczoraj leki. Metocard.
Hmmm nie wiem jak to jest z niedokrwistoscia. Nikt mi nic nie mowil na ten temat. Bardziej sie boja tego stanu przedrzucawkowego w ciazy... ja w pierwszej ciazy mialam duze problemy z cisnieniem praktycznie od poczatku. Leki dostalam dopiero jak przekroczylam 170/100 plus puls kolo 120. W sumie ze 3 miesiace bralam tabletki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tez chodze prywatnie. Wszystkie badania place osobno. Powiedziala mi gin, ze te ktore sa refundowane, to moge dzwonic do swojego osrodka, zeby mi dali skierowanie. Jednak zazwyczaj te co sa refundowane to maly koszt, wiec szkoda zachodu i tych szopek “covidowych”...🙄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No nie wiem... ja co roku mam to samo... napalam sie na swieta... te wszystkie reklamy w telewizji, piosenki swiateczne w radiu, ozdoby na miescie... a jak zblizaja sie swieta, to juz sie po prostu 🤮tymi swietami i zazwyczaj mam juz dosc😂😛 mam nadzieje, ze w tym roku bedzie inaczej:)

Do góry