reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja teraz takie delikatuśne smeranie to 15+1 a na pewniaka to 16 tydzień. W pierwszej ciąży takie nieśmiałe ruchy poczułam na przełomie 16/17 tygodnia więc tylko tydzień różnicy.
Co do szyjki to ja miałam w poprzedniej ciąży problem ze skracającą się szyjką - cała ciąża na luteinie i poród kleszczowy a terax szyjka trzyma i wszystko idealnie więc nie wiem czy wcześniejsze doświadczenia mają aż tak duży wpływ na stan szyjki. Ja jestem dobrej myśli.
Pocieszylas mnie teraz 🤗 naprawdę,aż się lepiej poczułam.. miejmy nadzieję,że tak będzie do końca i wszystko będzie ok

Dziewczyny a jak nastroje w ogóle po weekendzie ? Jak się czujeie ? Jakieś nowe dolegliwości albo właśnie wręcz przeciwnie ? :)

kika1kika - kurcze... no już te dolegliwości akurat powinny mijać.. też to miałam, ale faktycznie z zakończeniem pierwszego trymestru raczej to minęło :( Trzymam kciuki, żeby Cię nie męczyło już dłużej niepotrzebnie..

Marynia88 - mój nastrój ogólnie też dobrze, tylko kurcze miałam własnie mieć dziś o 8 wizytę i liczyłam, że dowiem się czy wszystko w porządku i zobaczę Maluszka.. ale niestety Pani Dr na kwarantannie bo mąż zakażony więc i ona pewnie ma covid..

reklama
Dziewczyny a jak nastroje w ogóle po weekendzie ? Jak się czujeie ? Jakieś nowe dolegliwości albo właśnie wręcz przeciwnie ? :)
Ja mam 4ty dzień ból głowy, aż mi niedobrze jest... Ciśnienie teraz ok. 99/60, a zawsze miałam (tzn. Przed ciążą) 130/80. Odkąd jestem w dwupaku to było ok. 115/70. Z musu wypiłam kawę ale nie pomogła...
Poza tymi bólami to trochę lepiej się czuję.

Ja nie chcę zostać wyśmiana bo czytałam że to niemożliwe itd. Ale od ok. 12 tyg. czuję, szczególnie nad ranem, poniżej pępka takie wypychanie, jakby mi ktoś od wewnątrz usg przez brzuch robił. Jestem pewna na 100 procent że to nie są ruchy jelit. Ale na jakimś forum innym to dziewczynę ktoś zwyzywał jak napisała że już czuje ruchy... Być może to nie ruchy ale na pewno nie jelita. Nie mam też żadnych dolegliwości że strony układu pokarmowego czy moczowego. Dla mnie ewidentnie są to ruchy. W pierwszej to duuużo później czułam.
Życzę wam dobrego dnia dziewczyny. Ktoś dziś wizytuje? Ja czekam do 19.11.

Do góry