PałkaZapałka
Fanka BB :)
Dziewczyny planujecie po porodzie badać malucha pod kątem SMA?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pocieszylas mnie teraz naprawdę,aż się lepiej poczułam.. miejmy nadzieję,że tak będzie do końca i wszystko będzie okJa teraz takie delikatuśne smeranie to 15+1 a na pewniaka to 16 tydzień. W pierwszej ciąży takie nieśmiałe ruchy poczułam na przełomie 16/17 tygodnia więc tylko tydzień różnicy.
Co do szyjki to ja miałam w poprzedniej ciąży problem ze skracającą się szyjką - cała ciąża na luteinie i poród kleszczowy a terax szyjka trzyma i wszystko idealnie więc nie wiem czy wcześniejsze doświadczenia mają aż tak duży wpływ na stan szyjki. Ja jestem dobrej myśli.
Nie myślałam nawet o tym, nikt nigdy mi tego nawet nie proponował. Czy rdzeniowy zanik mięśni nie ujawnia się już w badaniach prenatalnych? Skąd u Ciebie ten pomysł?Dziewczyny planujecie po porodzie badać malucha pod kątem SMA?
Czy te badania to są te badania wykonywane niedługo po porodzie - jeszcze w szpitalu pobierają krew od dzidzi?Nie myślałam nawet o tym, nikt nigdy mi tego nawet nie proponował. Czy rdzeniowy zanik mięśni nie ujawnia się już w badaniach prenatalnych? Skąd u Ciebie ten pomysł?
Ale z tego co kojarzę to nie ma tam wyników na SMA jest mukowiscydoza, niedoczynność tarczycy, itd ale SMA nie kojarzę...Czy te badania to są te badania wykonywane niedługo po porodzie - jeszcze w szpitalu pobierają krew od dzidzi?
Tak, poranne mdłości :/ i w ogóle to mi strasznie ciezko, a to dopiero 15 tc.Dziewczyny a jak nastroje w ogóle po weekendzie ? Jak się czujeie ? Jakieś nowe dolegliwości albo właśnie wręcz przeciwnie ?
U mnie super - nastrój raczej na plus, dolegliwości brak i oby tak dalej.Dziewczyny a jak nastroje w ogóle po weekendzie ? Jak się czujeie ? Jakieś nowe dolegliwości albo właśnie wręcz przeciwnie ?
Ja mam 4ty dzień ból głowy, aż mi niedobrze jest... Ciśnienie teraz ok. 99/60, a zawsze miałam (tzn. Przed ciążą) 130/80. Odkąd jestem w dwupaku to było ok. 115/70. Z musu wypiłam kawę ale nie pomogła...Dziewczyny a jak nastroje w ogóle po weekendzie ? Jak się czujeie ? Jakieś nowe dolegliwości albo właśnie wręcz przeciwnie ?