reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie teoria że drugie dziecko jest większe narazie się nie sprawdza - brzdąc był zgodnie z pomiarami tydzień do przodu a ta dzidzia jest mniejsza - tydzień do tyłu. Zobaczymy co będzie dalej.
Ja tez do tej pory bylam tydzien do tylu, a na tej wizycie wyszlo, prawie tydzoen do przodu😂 tak, ze niezle dzidziu podrosnal:p ale mysle, ze na tym etapie nie ma sie co sugerowac, bo najwieksza faza wzrostu dopiero przed nami:)

reklama
Ja tez do tej pory bylam tydzien do tylu, a na tej wizycie wyszlo, prawie tydzoen do przodu😂 tak, ze niezle dzidziu podrosnal:p ale mysle, ze na tym etapie nie ma sie co sugerowac, bo najwieksza faza wzrostu dopiero przed nami:)
U mnie brzdącu od początku był tydzień do przodu. Urodził się w terminie a nie był jakiś duży 55cm i 3,55kg. Z tą dzidzią to mam nadzieje że nadgoni ten tydzień bo jakoś psychicznie lepiej się czuje gdy dzidzia jest na plus.

U mnie kurcze na odwrót 😂 mała była 2 tygodnie do tyłu (i 2 tygodnie po terminie się urodziła),a młody cały czas równo 4 dni do przodu. W kwietniu zobaczymy czy to robi różnicę 😂 a powiedzcie mi dziewczyny te które są w kolejnej ciąży - kiedy poczuliście ruchy? Bo mówi się,że druga ciąża szybciej.. 🤔 ja z młodą ok 17 tc mimo,że była właśnie mniejsza, a tu kończę 15 i czekam,czekam i nic.. 🤷
Ja prawie ksiazkowo... w pierwszej ciazy kolo 20-21 tygodnia. W srode zaczyna sie 17 i jeszcze nie czuje... tzn -czasem mi sie wydaje, ze cos tam smyrnie, ale jeszcze nie mam pewnosci, ze to jest to:)zwlaszcza, ze jak bylam na usg, to dzidzius caly czas sie wiercil i nie czulam tego. Lekarz mi powiedzial, ze kolo 18-go powinno sie poczuc:)

Cześć dziewczyny. Co do sma to tez się nas tym zastanawiałam bo w bliskim otoczeniu koleżance dziecko się urodziło chore. Faktycznie trzeba to samemu zrobić tylko chyba na poród trzeba by wziąć ze sobą ten test do badania aby tez krew od razu pobrali. Ale tu pewności nie mam. Tak czytałam o ile dobrze pamietam. To nie są skomplikowane testy wiec może super jak je wprowadza w standard.
A co do szyjki i badania jej to nie wiem jakie Wy macie odczucia ale to badanie jest masakryczne. Ja nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek wcześniej aż tak jakoś mocno była badana. Nawet pytałam lekarza to on mówi ze musiałam mieć kiedyś to na pewno. Mój lekarz pierwszy raz teraz w ciąży zbadał mi szyjkę jakoś zaraz po tym jak przestałam plamić i ja później stwierdziłam ze to było tak mocne badanie ze chyba znowu zacznę. Na szczęście nic już nie było a następnym razem było lepiej bo może wiedziałam na co się nastawić
No, badanie szyjki do najpezyjemniejszych nie nalezy:/ i zalezy jeszcze jako lekarz bada. U jednego jest prawie ok, a u drugiego ma sie wrazenie, ze zaraz do gardla od srodka dojdzie😳

No, badanie szyjki do najpezyjemniejszych nie nalezy:/ i zalezy jeszcze jako lekarz bada. U jednego jest prawie ok, a u drugiego ma sie wrazenie, ze zaraz do gardla od srodka dojdzie😳
dokładnie takie to było uczucie 😱😁 ze ja sobie pomyślałam ze normalnie jeśli było wszystko ok to po tym badaniu nie wiem co będzie 🤦‍♀️ ehhh ile to trzeba przeżyć

Dziewczyny a jak nastroje w ogóle po weekendzie ? Jak się czujeie ? Jakieś nowe dolegliwości albo właśnie wręcz przeciwnie ? :)
Hejka. Ja wczoraj slabo caly dzien. Cisnienie znow 94/46 i tata musial mnie z kościoła przywieść bo nie bylam w stanie kierowac a mąż byl w pracy. I niemal caly dzien przeleżałam z kręćkiem.. Dobrze ze mama dzieci ogarnela

hmm.. ja jeszcze nie miałam badanej szyjki.. tyle co lekarz stwierdza na podstawie USG, że jest w porządku. Kiedy powinno być pierwsze takie badanie ? Bo wychodzi właśnie moja nieświadomość i niewiedza :)

hmm.. ja jeszcze nie miałam badanej szyjki.. tyle co lekarz stwierdza na podstawie USG, że jest w porządku. Kiedy powinno być pierwsze takie badanie ? Bo wychodzi właśnie moja nieświadomość i niewiedza :)
Ja miałam już na pierwszej wizycie badaną i w tej i poprzedniej ciąży. Wydaje mi się jednak że to zależy od lekarza - co kraj to obyczaj np chyba w uk lekarze wcale nie badają szyjki - coś mi się tak o uszy obiło...

reklama
Dzień dobry z rana😀 U mnie też pogoda szara i mglista. Jeśli chodzi o samopoczucie, to u mnie coraz lepiej i zaczynam wierzyć, ze drugi trymestr może być złotym okresem ciąży. Odliczam już czas do badania połówkowego 🤗 Życzę Wam miłego dnia ☺️

Do góry