reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja to bym się najadła takim obiadem ale jakby mój po pracy zobaczył na obiad naleśniki na słodko to myślę że by pojechał po kebaba 🤣😜
I to jest myśl - mój ma to samo. W poniedziałek robie obiad na słodko, On wróci z pracy, popatrzy i ruszy po kebaba. A ja wtedy pochłonę i naleśniczki i kebaba. @Patii_666 jesteś genialna. Dziękuje

reklama
Też chyba nie zostałam dodana bo nie dostałam żadnej informacji i również czekałam na ten wątek no , ale trudno - nie jestem w stanie tutaj być 24 h na dobę bo mam też życie realne/pracę. Tak jak niektóre osoby wcześniej wspomniały to troszeczkę dyskwalifikuje naszą (czyli dziewczyn które nie mają dostępu do forum prywatnego) możliwość wstawienia tutaj prywatnych zdjęć np. brzuszka / poznania się bliżej z innymi dziewczynami, ale skoro taka jest Wasza wola to nie zamierzam się pchać tam gdzie mnie nie chcą.
Ja to całkowicie rozumiem, chociaż też zostałam pominięta, no ale trudno się dziwić, skoro przeoczylam listę i nawet nie wyraziłam chęci. Na moim poprzednim forum też był od początku podział na otwarte i zamknięte, do zamkniętego dołączyłam dopiero około 8 m.c , bo tam to było raczej na zasadzie - znamy Cię- dołączasz, a nie że dołączasz, żeby się lepiej poznać. Dziewczyny pisały na ogólnym o wszystkim a na zamkniętym o bardziej drażliwych czy wstydliwych tematach. Ja dołączyłam do nich na ogólne w 6 miesiącu, więc też całkiem późno.

@maartulka - przy całym szacunku, ale masz na chwilę obecną napisanych 67 wiadomości. To nie jest kwestia personalna - po prostu, jakieś kryteria trzeba było przyjąć, a forum zamknięte ma być z założenia dla osób, które się tu więcej udzielają . Jeśli chcesz, zdjęcia wstawiaj - nikt Ci nie broni twarzy zasłaniać.

Chustowała któraś dziecko i ma jakąś wiedzę w temacie?

I co z tego, że 67 ? Co to jest jakiś wyścig? Sory nie wiedziałam, że takie będą kryteria przyjęcia jak ilość napisanych postów...
Ciekawe , że też nikt nie pomyślał, że niektóre osoby mogą być na tyle skryte, że ciężko im się otworzyć i rozmawiać o prywatnych sprawach na forum publicznym :)
Wybacz, ale nie zamierzam wstawiać prywatnych zdjęć do Internetu :)

O ja też bym chętnie się coś więcej dowiedziała.
Polecasz jakieś konkretne chusty albo poradniki odnośnie tego tematu?
Ja chustowalam, wiedzę mam tyle na ile mi było potrzeba, żeby nie zrobić dziecku chustą krzywdy. No ale fakt faktem nosiłysmy się całymi dniami w chuście, takiego miałam przytulasa kiedyś [emoji3059]

reklama
O ja też bym chętnie się coś więcej dowiedziała.
Polecasz jakieś konkretne chusty albo poradniki odnośnie tego tematu?
Poradniki🤔 ja po prostu czytałam różne strony o chustowaniu, potem włączyłam tutorial i ćwiczyłam na misiu smiki ze smyka, bo miał wymiary mniej więcej takiego dzidziusia 😁 oczywiście można wziąć doradcę chustowego, w Warszawie to koszt około 200 zł, więc ja się nie zdecydowałam. To nie jest trudne, tylko trzeba poprawnie ułożyć dziecko no i na maksa docisnąć do siebie. Jeśli prawie nie możesz oddychac a z dzieckiem w chuście jesteś w stanie odkurzyć pod łóżkiem i dziecko nie przesuwa się ani trochę, to znaczy, że jest idealnie ściśnięte 😅

Do góry