reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Zus wyplaca sam. To już kadrowa powinna dostarczać zwolnienia. Dziwne dla mnie bylo tylko to ze dostaje pieniądze jakby w częściach od daty na zwolnieniu. No ale z punktu widzenia zusunto logiczne. Ale dla mnie nowe bo pierwszy raz jestem na zwolnieniu ze ZUS płaci
dokładnie jak M_P_90 napisała to zależy jeszcze od ilości zatrudnionych pracowników. Czy firma płaci czy ZUS bezpośrednio. Ale to oni załatwiają wszystko

reklama
Kurde, przez Was muszę wyprowadzić się z sypialni😱 nie śpię codziennie między 2 a 4, ale nie mogę tu wlazic bo mój wtedy wstaje i się drze że Go oslepiam. W końcu p 8 człowiek wstaje, pierwsze co to Wc j czytanie. I myślicie, że dam radę Was nadrobić 🤔🤔🤔🤔 nieeeeeee😂🙈
Siadam do laptopa bo od 8 pracuje hahaha.
Miłego dnia dziewczyny 😘😘
Myślisz że zaparcia mogą mieć wpływ na kg plus? Czy np jeśli zatrzymuje się to to wazy ta masa przez te zaparcia?
Tak pije sporo i wodę czysta :) nieraz sok pomarańczowy ale to raz na 2 tyg pół szklanki może :)
Pewnie ze zaparcia mają wpływ. Przeciez gdzieś to wszystko tam musi się podziac. Zważ się po dwójce w toalecie to wtedy będzie miarodajny wynik ile przytylas faktycznie a ile to kilkudniowa zawartość jelit ;)

Dobrze powiedziane , u mnie ze strony zusu nadal cisza mimo że 2 tygodnie temu powinnam dostać pieniądze bez łaski , ale mam już plan działania i adresy e-mail gdzie pisać oficjalnie skargi. W weekend usiądę i to ogarnę na razie na ich szczęście nie mogę się denerwować.
a ja właśnie dostałam szybko i już trzy razy ( tzn. Tak jakby w częściach od daty na zwolnieniu) ale tez martwiłam się ze będą opóźnienia.

a ja właśnie dostałam szybko i już trzy razy ( tzn. Tak jakby w częściach od daty na zwolnieniu) ale tez martwiłam się ze będą opóźnienia.
Zazdroszczę w takim razie... Ja z pracy podlegam pod ZUS w Warszawie i to jeszcze ten najgorszy na Senatorskiej [emoji1751][emoji1751] bez napisania skargi do rzecznika praw obywatelskich nie mam co liczyć na pieniądze wcześniej niż za 3-4 miesiące [emoji17][emoji17]

Tez sie boje, żeby mojego szpitala nie przekształcili... Juz utworzyli kilkdziesiat covidowych łóżek w miejsce oddziału wewnętrznego, które sie wypełniły w 2 dni i zdążyła juz 1 osoba umrzeć😟 co prawda niecałe pół godzinki jazdy mam do szpitala położniczego, ale w moim juz rodziłam, znam cudowna położna, która mnie tam bardzo wspierała, No i mój lekarz jest ordynatorem... Nie liczę, ze do kwietnia będzie jakoś super, ale może będzie trochę mniej zachorowań niż 10000...

reklama
Do góry