reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Chichuni - jak dziecko się nie chce uczyć, to się nie nauczy. Taka prawda. Ja jestem zwolenniczką edukacji domowej i im więcej o tym czytam, tym bardziej widzę, że dzieci lepiej się uczą bez reżimu szkolnego. Materiał całego roku opanowują kilka miesięcy wcześniej niż w szkole. Przy czym zaznaczam, że mam na myśli edukację domową, a nie zdalne lekcje, bo to dwie inne rzeczywistości. Ja jestem za tym by zamknąć szkoły średnie. Nie trzeba wtedy zasiłku wypłacać, a nieco bezpieczniej się zrobi.
A ja się nie zgodzę... Mając dziecko z orzeczeniem.. Wiem że nauka w szkole bardzo mu pomogła.. Oraz pomoc psychologów. I pedagogów... Sam będąc na nauce zdalnej stwierdził że woli szkole bo on jest również kinestetykiem i lepiej przyswaja lekcje jak ktoś tłumaczy nie siedząc nosem w książce..

reklama
Ja chyba na bierzmowanie dostałam różaniec poświęcony przez papieża Jana Pawła II, do dzisiaj noszę go w torebce :) pachnie różami i przywieziony był z Watykanu :) ...zastanawiam się co dostali moi braci 🤔🤔🤔 ale jakąś lukę w pamięci mam w tej kwestii...może po prostu kupisz taki box z różami? Skoro przelałaś kaskę to może to będzie taki miły akcent? 🤔😊
Mam różaniec z Jerozolimy. Piękny, ręcznie robiony. Przywieźliśmy go jak w ciąży z córką byłam. Pomyślę, ale raczej pozostanę przy płycie. Różaniec chcieliśmy córce dać na komunię. Dla syna mamy taki stary, prawie 50letni po mojej zmarłej mamie. Kurcze, dowiedziałam się wczoraj o tym bierzmowaniu. Przenieśli z kwietnia. Miało być za dwa tygodnie, ale biskup ogłosił, że wszystkie większe uroczystości po 19. 10. mają być odwołane i na szybko robią dzisiaj. Biedne te dzieciaki.

reklama
Ty 4 kg na minusie, ja 4 kg na plusie 😂 To się nazywa równowaga w przyrodzie 😂

Ja już ważę się tylko u lekarza, by stresować się raz a dobrze :) ostatnio +4kg. Jeszcze do 18 mi trochę brakuje ;P lekarz mówi ze ok, wiec żyje w słodkim mniemaniu, ze jest ok:)
Brzucholec i piersi większe, wiec wiem gdzie te kilogramy upycham :D

Ja to się najbardziej stresuje już po porodzie - już o maluszka. Stres wtedy robi swoje a ostatnio zleciały kilogramy same... poszły z mlekiem i brakiem czasu na super dbałość o jedzenie :)

Co do zdalnej edukacji - dla mnie najważniejsza była rutyna i cykliczność. Syn wiedział kiedy będę go dręczyć, wiec nie kombinował, a tez zadania przedszkolne są jeszcze przyjemne :)
Jako że ogarniam tez jego terapie na kilku płaszczyznach i od małego dużo pracuje z dzieckiem w domu, to nawet to nauczanie zdalne mi pasowało :) ale fakt faktem ciężko to wszystko pogodzić z pracą zawodową i lawirowaniem miedzy posiłkami.
Nauczanie zdalne dodatkowo dawało mi tez spełnienie! Bo jako mała dziewczynka bardzo chciałam uczyć :)

Ostatnia edycja:
Do góry