reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
No wlasnie ja sie nigdy nienszczepilam i sie boje tego,chociaz maz tez sie nienszczepil nigdy i nic mu nie jest po szczepionce.Ty sie bedziesz szczepic?
Moja mama, która szczepi od lat zarówno dzieci jak i dorosłych odradziła mi szczepienie w ciąży, więc ja szczepić się nie będę teraz, ale napewno zaszczepie się po porodzie

Zarejestrowałam się jutro na konsultację z chirurgiem w klinice urologicznej. Nie daje mi spokoju, że mam tak duży brzuch. Myślę, że tejpy to nie będzie wszystko czego mogę potrzebować. Jak tak dalej pójdzie, to pod koniec ciąży kręgosłup mi wysiądzie przez tak duże przestawienie środka ciężkości. Tylko nie wiem co jeszcze mogłoby mi pomóc?
Ma któraś z Was rozejście mięśnia poprzecznego, rozejście kresy i małą przepuklinę?

Aaaaaaaa bo właśnie zastanawiałam się skąd wiesz 😅 a tam jest na usg troszkę 😅😀😀😀 no długo i dokładnie mi robił Usg ja jestem zadowolona
A czy robiłaś prywatnie czy na NFZ? Ja z racji wieku powyżej 35 lat miałam na NFZ, ale na polowkowe wybieram się do dr Krzyzanowskiego. Nie wiem czy to z racji tego że na NFZ ale mi tak długo nie robił. Dlatego teraz już z pójdę prywatnie.

No nie do końca się zgodzę. Wszystko zależy od tego, kiedy miałaś owulację, bo przecież wtedy dochodzi do zapłodnienia. Moja koleżanka miała 60 dniowe cykle, czyli gdyby liczyć termin porodu od dnia OM.... :D
Ale nie liczymy terminu porodu tylko tydzień ciąży. A jak ktoś ma faktycznie bardzo pokrecone cykle to wtedy juz chyba lekarz powinien powiedzieć jak liczyć i który tydzień? Wtedy chyba najważniejsze jest to pierwsze USG i termin wtedy ustalony.

dorotakovv
Tzn ja robilam samo usg przesiewowe, myślę że on długo robił bo chciał dokładnie zmierzyc a ja się wysiusialam wcześniej i bylo mu kiepsko mierzyć a chciał perfekto zmierzyc, robilam prywatnie ale z 20 min to na bank byłam, kojarzę też tego co mówisz Krzyżanowskiego ale nie pamiętam dokładnie jak u niego wyglądalo badanie bo z synkiem do różnych chodzilam lekarzy na usg :) jedynie pamiętam Wiktor ma na nazwisko przyjmował w luxmedzie teraz chyba gdzieś indziej przyjmuje w lbn to jego pamiętam, że super doktor z niego no i teraz ten był tez ok:)

Właśnie przed ciążą miałam bardzo długie cykle nawet 50 dni, więc z ostatniej miesiączki to mam już koło 16 tygodnia, ale zdaje sobie sprawę, że owulacje miałam później, podejrzewam, że pod koniec lipca, więc z OM na pewno nie jest prawdziwe obliczenie tygodni, lekarz mówił, że będziemy kierować się usg tylko którym :D
No to wtedy tym pierwszym usg trzeba się kierować :)

reklama
A co do ciucholandów to ja przestałam do nich chodzić gdyz ceny u nas są takie wysokie że to już lepiej iść do sinsay czy innych sklepów i tam sobie kupić za taką cenę nowe...
No właśnie bylam w szoku jak widzialam ceny w sinsay czy w pepco jakieś śpioszki po 5zl.wiem ze to słaba jakośc ale przeciez dzieci tak szybko rosną, więc już wolę te nowe tanie i kilka lepszych zestawów niz z second handu :)

Do góry