reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wspolczuje, alkohol jest najgorszy ::// moj maz nie pije alkoholu a jak wypije pol piwa to ma"samoloty" wiec cale szczęście ale bylam 3 lata w związku gdzie facet upijal sie napoczatku też spoko a potem... Masakra.... Mam dziadka alkoholika takiego "sezonowego" i napatrzyłam sie, jak widziałam mojego bylego jak byl taki pijany to odrazu mi sie z nim kojarzyl, mozna się upic raz na jakis czas sporadycznie okazjonalnie, moja rada obserwuj czy będzie chciał zmienić swoje zachowanie moze to takie jednorazowe wyskoki mam nadzieję ze sobie przemyśli i będzie wszystko ok a Ty sie nie denerwuj i zostaw jego sprawy niech sam sie martwi o ten portfel on zgubił niech szuka:)
Właśnie tak zrobiłam. Mój były mąż co weekend musiał chclac. Tak się cieszyłam, że mój narzeczony jest inny, ale ostatnio jak nie On, tu szczęście A tu picie,...

Bo nie ma związków idealnych, ale zamiast rozkładać ręce i się poddawać, na początek dużo rozmów. W związkach mamy być partnerami. Iść ramię w ramię. Nie ma tak, że ktoś może więcej. Ciekawa jestem, jakby panowie sie czuli, żebyśmy, to my kobiety tak płynęły w melanżach co tydzień.. zostawialy dom i dzieci na ich glowach. Może to by ich czegos nauczyło?
Z drugiej strony, mogę sobie tak tylko pogadac.. ja nie miałabym sumienia zostawić dzieci, żeby po prostu iść zachlać ryjek 🤷‍♀️
Też Mu dziś powiedziałam, że jak tylko drodze, skończę karmić i to idę zachlac mordę jak on, nie dawać znaków życia i niech sobie radzi. Mam czasem wrażenie że ta ciąża Go przeraża, przytłacza no sama nie wiem. Mimo, Że Tak długo czekał, tyle przeszliśmy...

Kolezanka chyba była jakoś w 10tc. Z terminem pod koniec kwietnia, ale nie wiem jak to się ma do samoistnego oczyszczenia. Bardzo mi przykro i współczuję :(
Nie wydaje mi się żeby w 10tc kobieta sama się oczyściła, dziecko przecież jest już dość spore...ja nie mogę sobie wyobrazić tego co przeżywa ta dziewczyna 😔😔😔😢 strasznie jej współczuję 😢😢

Nie wydaje mi się żeby w 10tc kobieta sama się oczyściła, dziecko przecież jest już dość spore...ja nie mogę sobie wyobrazić tego co przeżywa ta dziewczyna 😔😔😔😢 strasznie jej współczuję 😢😢
Mi lekarz również w 10 tyg podal lek na to aby sie oczyścić samej lezalam wtedy kilka godzin czekając na efekt w szpitalu jak nie udalo sie samemu wzieli mnie na czyszczenie
To jest taki mini porod, tylko przykro mi to mowic ten mini porod kobiety przezywaja w wc... I nie rzadko sie zdarza ze nieświadomie dziecko płynie razem z woda.......

Ostatnia edycja:
Też Mu dziś powiedziałam, że jak tylko drodze, skończę karmić i to idę zachlac mordę jak on, nie dawać znaków życia i niech sobie radzi. Mam czasem wrażenie że ta ciąża Go przeraża, przytłacza no sama nie wiem. Mimo, Że Tak długo czekał, tyle przeszliśmy...
Możliwe, że nadal martwi sie o to czy będzie wszystko dobrze. Moj tez rwie sobie włosy z glowy i stara mi się tego nie okazywać. Ale ucieczka w alkohol to najgorsze, co może być. Niech na silownie idzie, pobiegać jak sobie nie radzi z emocjami, a Ciebie nie chce obarczać i dokladac.
Mój obecny nie pije. Tzn zdarzy mu się, ale z reguły przy mnie. W mojej obecności. Raz na rok. A ze teraz jest w NL, to doskonałe wiem, ze siegnie czasem po piwo nawet mi o tym nie mówiąc.

reklama
Bo nie ma ideałów ;-)
Tu nie chodzi o bycie ideałem tylko o to, że jak się chce mieć dziecko to trzeba się ogarnąć życiowo i wkurza mnie strasznie, że to tylko kobiety w ciąży potrafią z wielu rzeczy zrezygnować, przewartościować swoje życie, postawić sobie nowe priorytety, a faceci nie 😡😡😡 i jeszcze pretensje, że im się czegoś zabrania i się kuźwa czują "uwięzieni" i ograniczanie 😡😡😡 nosz...cisną się tylko niecenzuralne słowa na usta w takich momentach 😡😡 mój też mnie wczoraj wkurzył, bo się zachowuje jak dzieciak i on chce jeszcze trzecie dziecko... Mhm...na pewno...na tą chwilę to może sobie te mieć, ale na pewno nie ze mną...jesli jego podejście się nie zmieni

Do góry