reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A jak wyglada opieka w Dubaju nad ciezarna?
To zależy jaki masz paszport i jakie ubezpieczenie. Obywatele ZEA maja darmowa opiekę w szpitalach państwowych. Ja w państwowym rodziłam drugie dziecko i jest ok, tylko chyba podobnie jak w UK lekarza się widuje od 12 tygodnia (tutaj ginekolog a nie położna). Później normalnie co miesiąc wizyty. Nifty wtedy nie miałam i nikt mi nie proponował wiec tez chyba nie oferują tego w standardzie.
Pozniej jest cała masa szpitali prywatnych bo jest cała masa obcokrajowcow i leczenie zależy od ubezpieczenia jakie się ma. Ja mam z pracy męża i mam ginekologa normalnie ile chce wizyt, wszystkie potrzebne badania, przepisane leki, prenatalne usg, poród, znieczulenie, pokój i wszystko free. Tylko teraz wyszło ze za Pappa jeżeli chce to muszę płacić bo nie mam 35 lat.

reklama
Po brzuchu była lipa bo nie mogłam dźwigać itp prostować się.
Ale po piersiach miałam 100% sprawności po 14 dniach. Ale ja nie mam implantów ttlko sam lifting, podciągnięcie. Z
Piersi do pasa wycięta połowa i przeniesione ma swoje „miejsce”
Ani po brzuchu ani po piersiach - zero leków przeciwbólowych. Jedynie to co 24h w klinice
W kroplowce...
To inna bajka, faktycznie. Sis ma powiększone piersi i to boli. Długo nie mogła na treningach używać hantli.

To zależy jaki masz paszport i jakie ubezpieczenie. Obywatele ZEA maja darmowa opiekę w szpitalach państwowych. Ja w państwowym rodziłam drugie dziecko i jest ok, tylko chyba podobnie jak w UK lekarza się widuje od 12 tygodnia (tutaj ginekolog a nie położna). Później normalnie co miesiąc wizyty. Nifty wtedy nie miałam i nikt mi nie proponował wiec tez chyba nie oferują tego w standardzie.
Pozniej jest cała masa szpitali prywatnych bo jest cała masa obcokrajowcow i leczenie zależy od ubezpieczenia jakie się ma. Ja mam z pracy męża i mam ginekologa normalnie ile chce wizyt, wszystkie potrzebne badania, przepisane leki, prenatalne usg, poród, znieczulenie, pokój i wszystko free. Tylko teraz wyszło ze za Pappa jeżeli chce to muszę płacić bo nie mam 35 lat.
Aha no to w sumie calkiem spoko

Hej dziewczyny 😘
U mnie dziś 14+
Obecna waga 55kg
I po obiedzie u teściów mój brzuszek wygląda tak 😁 👉

F595A014-608A-4193-B2FB-4CBA6118891F.jpeg

reklama
Do góry