reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Bylam na USG takim ad hoc, chce najpierw w pracy powiedzieć szefowi, nie wiem czemu to odkładam, chce zaplanować przekazanie moich obowiązków zastępcy - jutro stworzę harmonogram (bo połowy nawet nie umie zrobić).
Wizyty u moich lekarek mam 08.10 i 12.10 ud nich wezme L4. Dzis pół dnia w domu przelezalam, więc praca taka mało efektywna była.😜

Od jutra przyjedza moja Mama ❤ i będzie ze mną, pomoże mi w mieszkaniu, gotowaniu, juz ma cały samochód jedzenia i produktów, żebym nie robiła zakupów.😋

Maż bedzie u swojej mamusi robić za wolnego sluchacza festiwalu narzekań, bo obydwoje podjęli decyzję o jej operacji. Tesciowa o Dziecku nie wie!!!
Dobrze, że masz mamę, ktora jest w stanie Ci pomóc. A faceci.. No cóż.. ich myślenie czasami jest zadziwiające. Jakby im mózgi się wyłączały. Zacmienie? Kij wie. Aczkolwiek u większości jest tak, ze dopoki dziecko jest w brzuchu, to go jeszcze tak naprawdę nie ma. I ciężko im zrozumiec przez co przechodzimy, jakie zmiany zachodzą w nas, naszej psychice czy organizmie i ciele.. Oni tego nigdy nie pojmą, bo nigdy na własnej skórze nie doświadczą.

reklama
Dziewczyny.... weszłam na ta grupę na fb Ramzi i nub i tam piszą mi dziewczyny że prawdopodobnie dziewczynka, że widać tzw widełki.... Co myślicie? Kurcze, nie chcę się nakręcać ale nie ukrywam że baardzo bym chciała 😍 wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, chyba umrę z ciekawości 😂 może zapisze się na usg prywatnie do luxmedu, może mi juz powiedzą 😂 co myślicie o częstym usg? Nie zaszkodzi?
Ojej nie mam pojęcia, ale bardzo mnie to zaciekawilo🤔🤔jakie widełki? 🤣🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

Ja wcześniej jakoś sobie myslalam, ze w sumie ok, mamy czasy takie, a nie inne itd. Zreszta jak mam wizyty wieczorne to mąż z młodym zostaje i tak... ale po dzisiejszej wizycie poczułam duży żal. Bo jak zobaczyłam jak ten mały człowieczek wywija fikołki, macha nóżkami, słuchałam jak mu serduszko bije to mi sie przykro zrobiło, ze mąż nie może tego widzieć. W końcu to tez jego dziecko, więź miedzy nimi narodzi sie pozniej, ale uczestnictwo w wizytach stanowiłoby juz początek tej więzi, zestresowana kobieta miałaby wsparcie w poczekalni, a tak jest tak łyso...😟
Pięknie to napisalaś...💖!
Wiesz ja na każdym badaniu bylam sama, Mąż nawet ostanio chciał bym nie mówiła swojej Siostrze o Dziecku. Zastanawiam się czy on w ogóle jest zainteresowany, wydaje mu sie ze jest wygodny, bo teraz to nie on jest najważniejszy.
Jest ode mnie starszy 8 lat i dziś starał sie w ciagu dnia mnie rozśmieszyc, ale po powrocie jak napisalam zawiodlam sie na jego zachowaniu.
Postępuje jak jego matka - chciała w nieskończoność odwlekac ślub by nim sterowac.

Moja Mama powiedziała dziś to będzie Twoje Dziecko, nie licz na niego.

Powiem Wam Dziewczyny, ze to dobry człowiek, ale zniszczony przez matke, on sie jej autentycznie boi!!!!

Dobrze, że masz mamę, ktora jest w stanie Ci pomóc. A faceci.. No cóż.. ich myślenie czasami jest zadziwiające. Jakby im mózgi się wyłączały. Zacmienie? Kij wie. Aczkolwiek u większości jest tak, ze dopoki dziecko jest w brzuchu, to go jeszcze tak naprawdę nie ma. I ciężko im zrozumiec przez co przechodzimy, jakie zmiany zachodzą w nas, naszej psychice czy organizmie i ciele.. Oni tego nigdy nie pojmą, bo nigdy na własnej skórze nie doświadczą.
Doskonałe podsumowanie 👍!!! Zgadzam sie w 100%, może jak weźmie na ręce to Dzieciątko, to poczuje i zrozumie ze to jego część, że to jego Dziecko ❤❤❤!

I rycze jak bóbr 🙈🙈🙈!!

Dziewczyny.... weszłam na ta grupę na fb Ramzi i nub i tam piszą mi dziewczyny że prawdopodobnie dziewczynka, że widać tzw widełki.... Co myślicie? Kurcze, nie chcę się nakręcać ale nie ukrywam że baardzo bym chciała 😍 wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, chyba umrę z ciekawości 😂 może zapisze się na usg prywatnie do luxmedu, może mi juz powiedzą 😂 co myślicie o częstym usg? Nie zaszkodzi?
Kochana a w którym jesteś tygodniu? Mi w 12-13 nie potrafili jeszcze powiedzieć.
Ktoś tu dobrze napisał ze zalezy od polozenia poziomo/pionowo jakiejs kości.

Prawie się z rozkleiłam na piosence Natalii Kukulskiej "co powie tata". A to dlatego że sobie pomyślałam, że mój mąż wkrótce będzie tak zasypywany pytaniami i będzie tym ważnym Tatą, autorytetem.

W ogóle czasem słucham piosenek dla dzieci (przyzwyczajenie z pracy :p) i uwielbiam taką mało znaną pt. Przytul mnie. Śpiewa Maria Effert. ;)

reklama
Pięknie to napisalaś...💖!
Wiesz ja na każdym badaniu bylam sama, Mąż nawet ostanio chciał bym nie mówiła swojej Siostrze o Dziecku. Zastanawiam się czy on w ogóle jest zainteresowany, wydaje mu sie ze jest wygodny, bo teraz to nie on jest najważniejszy.
Jest ode mnie starszy 8 lat i dziś starał sie w ciagu dnia mnie rozśmieszyc, ale po powrocie jak napisalam zawiodlam sie na jego zachowaniu.
Postępuje jak jego matka - chciała w nieskończoność odwlekac ślub by nim sterowac.

Moja Mama powiedziała dziś to będzie Twoje Dziecko, nie licz na niego.

Powiem Wam Dziewczyny, ze to dobry człowiek, ale zniszczony przez matke, on sie jej autentycznie boi!!!!
Ja myśle, ze on potrzebuje czasu i zobaczysz, ze jeszcze zwariuje na punkcie dziecka! Dla niego to nowość totalna i pewnie jeszcze tego nie czuje. A może sie boi zaangażować i przywiązywać juz na tym etapie, bo macie za soba poronienie? Dopóki sie dziecko nie pojawi to nikt nie jest w stanie sobie wyobrazić jak życie będzie wygladalo😉

Do góry