reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

I ja też mam z tym duży problem..
W ogóle jest strasznym nerwusem i wszystko bardzo przeżywam i generalnie jestem najbardziej spokojna, gdy R. jest obok. Im bliżej do prenatalnych tym bardziej stres mnie dopada i poprostu jest mi przykro, że wszystkich facetów tak odsuwają, a nie chce się wykłócać z lekarzem o to, bo potem może złośliwie badanie zrobić na odwal..
O ile jeszcze ograniczanie osób w poczekalni mogę zrozumiec (u mnie przy takich obsuwach czeka np.7 kobiet, jakby doszło 7 facetów to juz tłum), o tyle nie pojmuje dlaczego facet nie mógłby wejść na sama wizytę. Ze lekarza zarazi? To równie dobrze kobieta może zarazić, jesli jej chłop byłby chory to ona raczej tez...

reklama
To nie jest miód z Chin ;) tylko Australijski, naprawdę dobry. Oni tu mają świetne miody. Tyle, że jak kupujesz w supermarkecie to musi spełniać specyficzne wymogi. Tutaj jest tak samo z serami i mięsem. Również produkty małych producentów można kupić w tutejszych marketach :) Australianie mają obsesję na punkcie lokalnych produktów i wspierania lokalnych biznesów.
O racja myślę po polsku, wybacz 🤣🤣🤣🤣!!! U nas tanio i kiepsko w marketach, więc czytam czy miód nie z Chin 😝!

O ile jeszcze ograniczanie osób w poczekalni mogę zrozumiec (u mnie przy takich obsuwach czeka np.7 kobiet, jakby doszło 7 facetów to juz tłum), o tyle nie pojmuje dlaczego facet nie mógłby wejść na sama wizytę. Ze lekarza zarazi? To równie dobrze kobieta może zarazić, jesli jej chłop byłby chory to ona raczej tez...
U Was max 7 osób. U nas nie ma limitu. Jest wiecznie tlum. Jaka logika? Obok sa tez inne gabinety i tak naprawdę kazdy stoi czy siedzi obok siebie..

A my cieszymy się razem z Tobą ❤️❤️❤️ Inaczej być nie mogło 😊 Kochana, dbaj o siebie bardzo, bardzo, bardzo i nie denerwuj się 😘
Dzięki moje Kochane😘😘😘😘, wiecie że jesteście tu dla mnie ogormnie ważne, bo z Wami o wszyskim pogadam, o Dzidzi❤, o jedzeniu, o kosmetykach, o pogodzie, o wku...ie na tesciowa, na męża też🤣, o zachciankach, o wyprawce, o glupich snach i miodzie 😜!

U Was max 7 osób. U nas nie ma limitu. Jest wiecznie tlum. Jaka logika? Obok sa tez inne gabinety i tak naprawdę kazdy stoi czy siedzi obok siebie..
Nie nie, u nas tez nie ma limitu... jakby obsuwa była większa to i 15 kobiet na kupie mogłoby siedzieć... na ogol ciężarne, wiec wypada, żeby siedziały, a nie stały, krzesełek ograniczona ilośc i jedno obok drugiego, nie ma mowy o siedzeniu na co drugim krzesełku, bo po prostu za dużo kobiet... totalnie bez sensu.

Właśnie ja mam w środę i to w oddziale w którym nie byłam nigdy.
Wolałabym, żeby był ze mną to pierwsze usg od 6 tyg. i pierwsze dziecko.
I w ogóle nie rozumiem jak mogą odsuwać przyszłych ojców od tak ważnych wydarzeń [emoji2356][emoji2356]
Rozumiem, to też moja pierwsza ciąża i też mi przykro, że nie mogłam iść z mężem na usg i na to też nie mogę, no ale przyjęłam ten stan rzeczy jakim jest, żeby się niepotrzebnie nie denerwować.

A właśnie, dziewczyny, które nie są na L4 do kiedy chcecie pracować?
Ja myślę sobie, w sumie jest ok to pracuje, ale z drugiej strony myślę sobie czy jest sens? Denerwować się w pracy?

Ja planuje do końca roku, choć teraz też się zaczęłam zastanawiać czy nie lepiej pójść na L4 w połowie grudnia i na święta mieć już święty spokój :) i tak chyba jednak zrobię 🤗

Bylam na USG takim ad hoc, chce najpierw w pracy powiedzieć szefowi, nie wiem czemu to odkładam, chce zaplanować przekazanie moich obowiązków zastępcy - jutro stworzę harmonogram (bo połowy nawet nie umie zrobić).
Wizyty u moich lekarek mam 08.10 i 12.10 ud nich wezme L4. Dzis pół dnia w domu przelezalam, więc praca taka mało efektywna była.😜

Od jutra przyjedza moja Mama ❤ i będzie ze mną, pomoże mi w mieszkaniu, gotowaniu, juz ma cały samochód jedzenia i produktów, żebym nie robiła zakupów.😋

Maż bedzie u swojej mamusi robić za wolnego sluchacza festiwalu narzekań, bo obydwoje podjęli decyzję o jej operacji. Tesciowa o Dziecku nie wie!!!

[
Dokładnie to jest bezsens i bardzo wam współczuję.. Jak byłam w Polsce w Kielcach prywatnie potwierdzić ciąże, nie miałam żadnego problemu żeby mój weszedl że mna na usg i to z dwu latkiem na rękach, mieliśmy oboje maseczki i tyle ,dlaczego nie mogą iść tym tropem?

reklama
Dziewczyny.... weszłam na ta grupę na fb Ramzi i nub i tam piszą mi dziewczyny że prawdopodobnie dziewczynka, że widać tzw widełki.... Co myślicie? Kurcze, nie chcę się nakręcać ale nie ukrywam że baardzo bym chciała 😍 wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, chyba umrę z ciekawości 😂 może zapisze się na usg prywatnie do luxmedu, może mi juz powiedzą 😂 co myślicie o częstym usg? Nie zaszkodzi?

Załączniki

• Screenshot_2020-09-28-21-16-58-005_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-09-28-21-16-58-005_com.facebook.katana.jpg
    129,8 KB · Wyświetleń: 71
Do góry