reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Rozbija się o guza w piersi... robiła bjopsje we wtorek
Hej na początku zeszłego roku znalazłam guzka w piersi było szybkie USG, mamografia, biopsja która dała wynik że może być "to" lub "to" i nie można wykluczyć "tego" (same straszne rzeczy)i szybka operacja, zbadali to co wycięli i na szczęście okazało się niegroźne. U mnie obeszło się na strachu.
Zdrowia dla Twojej mamy trzeba wierzyć, że będzie dobrze 💞

reklama
U mnie normy są takie czyli niby do 4,1 w 2 trymestrze ale coś im nie ufam 🤪
Jutro się dowiem co na to endokrynolog :)
nie ma co patrzeć na te normy w labo. Ja miałam tsh 1,9 to i tak zwiekszona dawka żeby jeszcze zbić. U mnie tez bardzo pilnuje endo w ciąży. Pewnie po ciąży nie będziesz już brała tabletek, ja muszę niestety już do końca życia bo miałam niedoczynnosc przed ciaza 😘

ojej ale super 😍Ja juz tak nie moge sie doczekac az poczuje ruchy dzidzi.
te pierwsze są takie delikatne, takie jakby bąbelki w brzuchu pękały 🙈😂😂😍 ale to nic w porównaniu z tym jak zaczynasz widzieć jak dziecko się rusza 😍😍😍 normalnie brzuch faluje, robią się wybrzuszenia i tak się zniekształca na Twoich oczach 🙈🙈😁 to jest mega! Na to czekam! 😁😍❤❤ ...albo czujesz jak dziecko ma czkawkę 🙈😂😂😂

te pierwsze są takie delikatne, takie jakby bąbelki w brzuchu pękały 🙈😂😂😍 ale to nic w porównaniu z tym jak zaczynasz widzieć jak dziecko się rusza 😍😍😍 normalnie brzuch faluje, robią się wybrzuszenia i tak się zniekształca na Twoich oczach 🙈🙈😁 to jest mega! Na to czekam! 😁😍❤❤ ...albo czujesz jak dziecko ma czkawkę 🙈😂😂😂
O tak pierwsze ruchy ......
Nie mogę się doczekać i już wsłuchuję się w siebie 😃
Ciekawe kiedy się pojawią ... Ostatnio widoczne falowanie było już w 16 tc ciekawe czy teraz będzie prędzej

[/QUOTE
Ja w ostatniej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie które trochę tłumiło ruchy ale to prawda cidownie jest patrzeć

Hejo, próbuje dzielnie Was codziennie nadrabiać, ale piszecie tak dużo, że zanim doczytam i chce coś odpisać to juz jest 50 stron więcej :D

U mnie wszystko dobrze, wczoraj miałam wizyte. Mój mały ludzik ma już 6cm i terminu narazie nie chce podawac, bo mam nieregularne cykle, ale mniej więcej wychodzi mu na 4 kwietnia z usg, a 2kwietnia z miesiączki. Moja dzidzia była na poprzednim usg tydzień w plecy, a teraz pięknie nadrobiła ;)
Zdarzyło mi się już dwa razy, że z bólu blizny pi cesarce nie mogłam dojść do łóżka, bo tak bolało, ale lekarz mówił, że wszysyko z blizną w porządku i niestety taki ból, rozciąganie itd będzie normalne. :(

Zazdroszcze niektórym z Was już, że znacie płeć. Ja po cichu liczę na syna, co by parka była, ale wiadomo ważne, ze zdrowe. Za tydzień mam prenatalne w czwartek, mam nadzieje, ze to juz nie będzie za pozno - 13 + 6 to będzie.

Nie wiem kiedy znowu turaj coś napisze, także życze spokojnych wizyt i jak najmniej dolegliwości. :) (Czytam Was cały czas, gorzej z odpisywaniem)
Tez mam podobny problem z tym pisaniem, ale robie tak, że czytam i zaznaczam komu chce opisać i odpisuje. Później doczytuje dalej i odpisuje znowu. a jak zaznaczę za dużo na raz i jestem na tel, to później nie umiem otworzyć cytowanej wiadomości i nie wiem co mam komu odpisać :-D łatwiej robić na raty
Hej na początku zeszłego roku znalazłam guzka w piersi było szybkie USG, mamografia, biopsja która dała wynik że może być "to" lub "to" i nie można wykluczyć "tego" (same straszne rzeczy)i szybka operacja, zbadali to co wycięli i na szczęście okazało się niegroźne. U mnie obeszło się na strachu.
Zdrowia dla Twojej mamy trzeba wierzyć, że będzie dobrze [emoji179]
Jakie cudowne wieści! [emoji173][emoji8][emoji3059]
Siedz tu i nigdzie się nie ruszaj!

@magnolia1505
Gratuluje [emoji3059][emoji8]
Co do mamy, nie zadręczaj się, absolutnie żadnych czarnych wizji. Może faktycznie coś tam jest, a zadzwonili, bo trzeba zacząć leczenie, żeby pozbyć się tego. To wcale nie musi być rak i trzeba wierzyć, że nie jest!
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Macie rację, to niekoniecznie musi być rak. Guz jest, ale na razie nie wiemy co to. Oby było dobrze.

Dziudziu gratuluję i cieszę się razem z Tobą :-)

Kwiatek cześć :-)

U mnie średnio. Twardnieje mi brzuch od jakiegoś czasu, w nocy mnie to budzi. Położna kazała się oszczędzać, tym bardziej jak usłyszała gdzie pracuję. Ja naprawdę próbuję robić minimum, ale też nie chce dziewczyn zostawiać ze wszystkim samych. U mnie dwie są starsze maja 55 i 62 lata i jedna młoda.

Z lepszych wieści, to miałam mieć dzisiaj wyniki z krwi z prenatalnych. Jeśli by dzwonili, to znaczy, że ryzyko jest wysokie, jeśli nie dzwonili to luz. No i nie dzwonili. Wiec dzieciątko zdrowe ;-)

Z gorszych wieści, to dzwonili w sprawie mamy. We wtorek była na badaniu, dzisiaj juz byl telefon. Umówili ją do lekarza na wtorek. Nic więcej nie wiem, bo nie chcieli powiedzieć. Cały weekend w niepewności. Myślę, że jakby nic nie było złego, to by nie umawiali tak szybko wizyty i by nie dzwonili, bo oni tak robią. Ech :-(

Zmykam :-(
Dziękuję pięknie 🥰😘!
I super ze Ciebie też dobrze i nie dzwonili 😃😃😃❤!

A brałaś nospe, 3 x 1 tab? Doparyna rozluznia macicę.

Wizyta Twojej Mamy to konsultacja, jesli coś się dzieje, to zaproponują metody leczenia. A u jakiego lekarza jest ta konsultacja?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z gorszych wieści, to dzwonili w sprawie mamy. We wtorek była na badaniu, dzisiaj juz byl telefon. Umówili ją do lekarza na wtorek. Nic więcej nie wiem, bo nie chcieli powiedzieć. Cały weekend w niepewności. Myślę, że jakby nic nie było złego, to by nie umawiali tak szybko wizyty i by nie dzwonili, bo oni tak robią. Ech :-(

Zmykam :-(
[/QUOTE]

Kochana, już Ci tutaj kiedyś pisałam, że co by nie było, w tym przypadku liczy się czas. Dobrze więc, że tak szybko postępuje diagnostyka. Poza tym, nawet jeśli okaże się, że to nowotwór piersi, to medycyna idzie do przodu jak szalona! Akurat w tych rodzajach nowotworów dostępnych jest wiele metod leczenia (są terapie celowane, hormonoterapia, leczenie laserowymi skalpelami, leczenie operacyjne, cała paleta chemioterapii, radioterapia itd.). Sama byłam w szoku! Rak piersi najczęściej nie rokuje źle, więc jakby nie było musicie myśleć pozytywnie 😘 Jeśli to coś podejrzanego to niech się tego pozbywają i do przodu 🙂 Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze ❤️ Dbaj o siebie bardzo i przede wszystkim nie zadręczaj się złymi myślami, bo to może być powód twardnienia u Ciebie brzuszka. Ściskam mocno 😘

reklama
Do góry