reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mam czas Wam napisać o dzisiejszym USG prenatalne, z pomiarami! Fajnie bo byłam zapisana na 08:30, wiec pierwsza. To była pracownia echa płodu na Karowej (W-wa). 30 min trwa badanie!

Gdzie tam pęcherz pełny, tu trzeba odróżnić, leciałam do łazienki w trakcie badania, bo macice naciska i mniej miejsca odrazu.

Dzidzia❤ rośnie i ma 5,9cm pomiary wszyskie prawidłowe, organy sie rozwijaja, nosek jest, krecił sie tak, że musialam zrobić 3 przysiady by zmienił pozycję, a jak lekarka chciała zmierzyć naczynie krwionośne, które ma milimetry, ustawia, łapie, a ciach Dzidzia ❤ się przesuneła.
Ruszał nóżkami, z rączkami, serduszko ❤ 160 uderzeń! Przeziernosc 1.7mm, zatem spokojnie! Miałam też pobranie Pappa i za tydzień konsultacja wyniku, taka tu jest procedura.

Zatem też dziś jestem w skowronkach😍🥰❤!!!
Ale super 😁❤ ja 28.09 prenatalne

reklama
Z racji tego że to moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się z mężem rok idę dzisiaj do innego lekarza-prywatnie. Wcześniejszy był z pakietu pzu z pracy. Do Pani, do której idę dzisiaj chodziłam wcześniej (zanim dołączyłam do ubezp. grupowego) i byłam bardzo zadowolona. Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem przewrażliwiona, ale chciałbym wiedzieć, że jest okej.
Niestety i ja się żegnam. Wg Usg 6t5d ale nie ma serduszka, które na poprzednim badaniu było widoczne. Lekarka kazała mi iść jeszcze potwierdzić w poniedziałek u drugiego lekarza, ale nie widzi nadziei.

Ja juz nie wiem ktore co jestem. Wedlug OM Dzis mam 10 tc+2 wedlug usg to bedzie 10 tc+5 a porod mam miec 16.04 to wychodzi 10tc. Weź i badz madry🤷‍♀️
hahaha mam to samo, co usg to słyszę inną wersję 🙈😂😂😂 także ja już nie wiem, który to u mnie tydzień, ale obstawiam, że koło 12, bo dziecko tydzień temu miało 5cm, brzuch już mi dość mocno widać i ustały mdłości...ale cycki na nowo bolą i zrobiły się jak krowie wymiona 🙈🙈😳🙄 za 5 dni prenatalne to wtedy dowiem się na 100% który to tydzień i kiedy urodzę 🙈🙈😂😂😍

Fajny masz ten brzuszek😍U mnie jeszcze tak nie widac....ale ja jestem 10 tc+2
Dziękuję 😊🤗🤗 no u mnie już go widać gdzieś od 7tc, ale ja jestem już po jednym porodzie, a w drugiej ciąży podobno szybciej pokazuje się brzuszek 🙈😉 ...a do tego miałam mieć bliźniaki, więc przez to też tą macica jest trochę większa

ja kocham Trójmiasto.. mogłabym tu mieszkać, ale mój niestety kocha gory, jesteśmy ze śląska wiec mamy moment, a jeszcze jeździ po gorach na rowerze to nie ma szans żeby wyjechać do trójmiasta 😁 śmieje się, ze na starość wszystko sprzedam i kupię kawalerkę w trójmieście 😎😅😍

Wow to moje słowa, chce byc Babcia w Trójmieście, chcę tam mieszkać na emeryturze, naprawdę! Kocham Gdańsk i Sopot!🤩🤩🤩

Wszystko git tylko to ma sens jak ktos naprawde przed ciążą ostro ćwiczył i organizm jest przyzwyczajony. Jak jest się takim leniem jak ja,gdzie od chodzenia potrafie miec zakwasy to pewnie w ciazy odpadajet. Ja myslę o basenie od 2 trymestru jak wszystko będzie ok. Właśnie.
@Dzidziu moze masz ochotę? Na Dzielnej jest basen.

O Pani ja z tych co na Powrer Pump chodzily, TBC czy inne cuda, ale basen niet 🤭, słabo pływam i boje sie stracić grunt pod nogami! Na plecach poplywam, ale musze przy brzegu być 😂!
Ale możemy maszerowac, jak będziemy na L4! 😃😃😃

O ja też dziś kończę 1 trymestr i jutro już 2
emoji7.png
nam nadzieję że samopoczucie będzie lepsze niż w 1. Wczoraj miałam w pracy ciężki dzień. Tak byłam zawalona obowiązkami że nie miałam czasu zjeść
emoji33.png
ale dziś już piąteczek więc jutro będę cały dzień leniuchować. Miłego dnia kobietki
emoji4.png

Samopoczicie jest co raz lepsze, mdłości nie ma, ale dziś wilczy głód dopiero jaja na twardo zaspokoily😋!
Ja myślę ze II trymestr to 13-14 tydzień.

Z racji tego że to moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się z mężem rok idę dzisiaj do innego lekarza-prywatnie. Wcześniejszy był z pakietu pzu z pracy. Do Pani, do której idę dzisiaj chodziłam wcześniej (zanim dołączyłam do ubezp. grupowego) i byłam bardzo zadowolona. Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem przewrażliwiona, ale chciałbym wiedzieć, że jest okej.

Bardzo OK, ja od początku chodzę do dwóch lekarzy symultaniczne. Jedna trochę do badań, bo to luxmed, a prywanie ta która prowadzi ciążę , ale mam możliwość spytać każda i wysłuchać ich ocen, zaleceń.

Nie wiem dlaczego, ale mam stres powiedzieć o ciąży pracodawcy 🤭🤭 jakoś tak dziwnie haha 😜
Jej ja też, dziwne, pracuje tam ponad 4 lata, jestem managerem i jakoś muszę z prezem gadać (to mój zwierzchnik), wierzę ze wrócę, bo tu jest kultura organizacji, czekanie na powrót z macierzyńskiego, ostanio 2 wróciły, za pół roku wracają 2 następne. Tego mogę być pewna! Tylko prowadzę dział obsługi klienta (strategiczny), więc trochę ich przerazi, ze znikam na ponad rok, ale co taaaam 😜!

Ja się witam dzisiaj witam z Wami w 12+0! 🤗
Dzisiaj w nocy miałam koszmary związane z prenatalnym badaniem, które mam już za 4 dni! 😱 cała noc mi się śniło, że nie mogłam dojechać na miejsce, w końcu się spóźniłam, na miejscu się okazało że jest gigantyczna kolejka do gabinetu, a ja musiałam wracać do pracy, błagałam doktora żeby mnie przyjął, a on mi odmówił bo to moja wina że się spóźniłam ehhh... Koniec końców do badania nie doszło a ja zostałam sama w jeszcze większym stresie 🙈 zaczynaja mi się koszmary ciążowe, jak dwa lata temu przedślubne, a koniec końców wszystko wyszło na TIP TOP, wiec mam nadzieje, że tak samo będzie w tym przypadku 😊
Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt i życzę powodzenia w nadchodzących! 😘
Nie wierze mi sie śniło ze nie zdarzę na badanie🤣🤣🤣🤣 i jak sie obudziłam to pomyślałam jej ja juz śnie o tym 😃!

Tob
hahaha mam to samo, co usg to słyszę inną wersję 🙈😂😂😂 także ja już nie wiem, który to u mnie tydzień, ale obstawiam, że koło 12, bo dziecko tydzień temu miało 5cm, brzuch już mi dość mocno widać i ustały mdłości...ale cycki na nowo bolą i zrobiły się jak krowie wymiona 🙈🙈😳🙄 za 5 dni prenatalne to wtedy dowiem się na 100% który to tydzień i kiedy urodzę 🙈🙈😂😂😍
Tobie tez obstawiam kwiecien 2021,bosz dopiero sie skumalam ze wtedy napisalam kwiecien 2020,ja mam cos z datami i godzinami nie tak.Poszlam na krew godzina 12:30, ja mam badanie na 12:40 ,i facet sie mnie pyta na ktora mam a ja ze 10:40,on na mnie ja na niego i nic stoje dalej,on grzebie w papierach,ja sie nerwowo usmiecham.Na ktora pani ma?no na 10:40,maz sie polapal ze mi sie mozg skurczyl i wyskoczyl ze na 12:40,a ja dalej stoje i sie usmiecham...

Ludzie nie mają uczuć. Mama mi ostatanio opowiadała jak młodą dziewczyne w ciąży zwolnił wujek jej męża. Rodzina a mimo wszystko nie potrafił przeboleć że jest w ciąży :/ to jest chore, ale pełno jest takich sytuacji. Ja cieszę się bo mimo że pracuje w dużej firmie to przedłużyli mi umowę na stałe jak byłam na macierzyńskim.

Macie zmienne smaki? Zjadłam kawałek pizzy i brzuch pełny. Po 10minutach rzuciłam się na monte jakbym cały dzień nie jadła🙈
Ja wlasnie wpierniczylam pol tabliczki czekolady🙄

reklama
Do góry