reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A ja dzisiaj ryż z piesia i jakaś surówka, jutro zrobię kalafiorowa, chwilę się drzemnelam bo mój diabeł usnal więc mówię skorzystam z okazji, naprawdę brakuje mi sił i cierpliwości do niego, i do tego zgubiłam wczoraj klucze.. Uwaga.. W domu.. 🤣🤣🤷🏼‍♀️ I nie mam pojęcia gdzie są, patrzalam nawet w śmietniku, w małego zabawkach, no nie mam pojęcia, dobrze że zapasowe są.. 🤣🤷🏼‍♀️, aha no i też jestem za zamknięciem forum za jakiś czas, patrzalam na wyświetlenia a tam prawie 70,a przecież nas tu garstka 😱

Studiowałam prawo ale nie jestem pewna czy dużo mi w głowie zostało że studiów [emoji12]
Chodzi mi o to, gdzie mogę zakładać sprawe w sądzie w Polsce, jeśli dziecko mieszka w UK, nie mając meldunku w PL.
Czy może to być w miejscu zamieszkania jego ojca, który nie może dogadać się z była o kontakty z dzieckiem, które mu niemożliwia

U nas wiedzą o ciąży moi rodzice, teściowie, jedna para znajomych takich najbliższych i jedna moja przyjaciółka. Aha i oczywiście w pracy 😁 mój mąż już się nie może doczekać kiedy będzie mógł powiedzieć reszcie, mamy bardzo dużą, zgraną paczkę znajomych, ale jakoś mam opór żeby im powiedzieć, może temu że w poprzedniej ciąży za szybko się pochwaliłam i teraz się boje.

Cześć Dziewczyny, co do krzywej glukozy to jeżeli boicie się smaku to w aptekach można kupić gotowy roztwór np. o smaku pomarańczowym czy cytrynowym albo cola (lepsze do przełknięcia niż sama glukoza). Tak jak dziewczyny pisały norma w ciąży na czczo w badaniach laboratoryjnych to 92 a po diagnozie już z cukrzycą z glukometrem w domu na czczo powinno być między 70 a 90, a w 1 godz. po posiłku max. 140. Co do L4 bo taki temat padł- jestem od pierwszej wizyty, co za tym idzie wszyscy w pracy wiedzą;) Wie też najbliższa rodzina i moje najbliższe przyjaciółki.

Dziewczyny... teraz mnie dopadły czarne myśli... Cycki jakby mniej bolą, brzucha żadnego nie ma, głowa też mniej boli, na więcej rzeczy jedzeniowych mam smaka.... Prenatalne za tydzień w czwartek, umrę z niewiedzy do tego czasu.................
Ciąża coraz starsza, więc i objawy słabsze. Pamiętajmy, że w tym wątku juz wyczerpał się limit na złe wiadomości. Zdecydowanie za dużo ich było
U mnie o ciąży wie wiadomo mąż i dzieci. Teściom powiemy może w ten weekend. Rodzicom swoim jeszcze nie mówię bo moja mama jest trochę antydzieciowa i się nasłucham pewnie ze po co, ze to obowiązek, ze na urlopie się nie wyszaleje itp [emoji34]
Oooooo skąd ja to znam!! Moja matka jest identyczna ... Dlatego dowie się od kogoś przypadkowo albo sama się domyśli jak będzie widać , wolę sobie oszczędzić zbędnej gadki.
To czemu Wasze mamy mają Was? Żałują i dlatego teraz są antydzieciowi? Strasznie to przykre, że niektórzy nie myślą co gadają i mogą tym sprawić ból innej osobie.

Jaguar cześć! Dawno cię nie było, nie uciekaj juz [emoji14] mam wrażenie, że mało nas z tych które były na początku.

Kasia gratulacje bliźniaków, oby wszystko było ok.

Zwolniłam się z pracy i pojechałam pomoc mamie, ale ona już się fajnie ogarnęła. Chyba jakiegoś powera dostała.

Edit a i fajnie by było jakbyście sobie wrzuciły jakieś zdjęcia do profilu :-D czesto nie czytam nicków bo w biegu i nie wiem w sumie o kim czytam, a tak jakby koło nicku wyświetliło się jakieś zdjęcie w kółeczku, to bym kątem oka widziała ;-) oczywiście obojetnie jakie zdjecie, niekoniecznie wasze [emoji14]

reklama
Ja tez pracuję w budżetowce wiec jak widzisz nie ma reguły....U mnie jest bardzo dużo pracy a ja mam umowe do konca lutego 2021 wiec niewiadomo jaka bedzie reakcja i tez niewiadomo czy mi umowę przedłużą 😔
Muszą Ci przedłużyć i nie mają prawa odmówić, bo jesteś już wtedy chroniona, wiem, bo ja mam umowę do stycznia i już mi kadrowa mówiła, że będę miała przedłużoną do porodu

Do góry