reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dobra to zegnam się z Wami, życzę udanych porodów dziewczyny! Ja nie płaczę, nie zalamalam się bojakos od początku dziwnie bylo ze ani zarodka ani serca... To byla druga ciąża, lekarz powiedział że od razu mozna drugie robic 😉 niech ktoras po stracie mi tylko napisze czy tabletki dostane czy jakies lyzeczkowanie
Ja dostałam tabletki. Ból był okropny niestety + biegunka i wymioty i wylatywało dużo skrzepów. Po tabletce się oczyściło i powiedzieli że nie trzeba łyżeczkowac.

reklama
Ja dostałam tabletki. Ból był okropny niestety + biegunka i wymioty i wylatywało dużo skrzepów. Po tabletce się oczyściło i powiedzieli że nie trzeba łyżeczkowac.
Bo na samoistne czekałam w domu 2 tygodnie, ciągle krwawienie i ból jak w okres. Ale się nie oczyszczałam. I powiedział że nie ma co dłużej czekać bo się zrobi stan zapalny.

Dobra to zegnam się z Wami, życzę udanych porodów dziewczyny! Ja nie płaczę, nie zalamalam się bojakos od początku dziwnie bylo ze ani zarodka ani serca... To byla druga ciąża, lekarz powiedział że od razu mozna drugie robic 😉 niech ktoras po stracie mi tylko napisze czy tabletki dostane czy jakies lyzeczkowanie
to zależy ja byłam w szpitalu ... i mi lekarz dosłownie na oczach zrobił zabieg bo chciałam iść do domu do dzieci ... wsadził 3 tabletki i wysłał do domu ... po tyg do kontroli ....

Cześć Dziewczyny,
jestem po wizycie wczoraj wieczorem (7 tydzień i 3 dni) widziałam serduszko🙂 Na razie wszystko ok, jedynie muszę brać nadal duphaston i luteinę bo nie wszystko jest jeszcze dobrze "przytwierdzone" i mam malutki krwiaczek. Cukry też ok, więc się cieszę. Dostałam zwolnienie. No i mam nadzieję, że będzie dobrze. Przy okazji mam pytanie techniczne - czy ktoś wie czy e-zwolnienie powinno od razu po wystawieniu być widoczne na internetowym koncie pacjenta? Bo go nie widzę, a u mojej Gin jest jedna pani rejestratorka a miała sajgon wczoraj i się boję, że mi nie wypisała tego zwolnienia - będę w razie czego jutro dzwonić.

Dziewczyny, od dwóch dni mam straszne mdłości i usypiam jak tylko siadam... Pracuje 8h przed komputerem tylko mam umowę próbna na 3 miesiące (jestem w 6tyg ciąży). Czy myślicie że mogę wziąć L4? Czy pracodawca może mnie wtedy zwolnić? Nie planowałam iść tak wcześnie na zwolnienie ale czuję wczoraj dwa razy usnęłam w pracy, dobrze, że szef nie widział 🙈
Myślę, że na 90% Ci nie przedluzy umowy po tych trzech miesiącach.

Chodzi Ci o wiek 35+? Jeśli tak, to pewnie, że leki dostaniesz. Każda ciężarna ma do nich prawo. Tyle, że tylko leki, nie suplementy.
Bardzo bym się wkurzyła, gdyby tak nie było.
Wrzucę PrtScr z katalogiem tych leków jak znajdę.
Nie. Ciąża wysokiego ryzyka po poronieniach. Ale 30 lat też mam na karku. To z35 to oznaczenie mojej ciąży.

reklama
Ja zgłoszę do pracodawcy dopiero po prenatalnych czyli po 22.09 :) niby u mnie bez różnicy bo i tak mam umowę na stałe, ale wole ogłaszać dopiero jak wszystko będzie dobrze ❤
Dzięki!!! Dokładnie ja tez mam taki plan po prenatalnych, bo umowa o pracę na czas nieokreślony, wiec jak rozumiem ze nie ma określonego czasu na zgłoszenie 👍.

Do góry