Ojej, a nie dostałaś od ortopedy wskazania do CC?Ja mam ogromne. Mam bardzo krzywy kręgosłup odkąd byłam dzieckiem, do tego jedną noge mam krótszą od drugiej, i przez to tez mam aż tak krzywy kręgosłup. Bardzo to odczułam podczas porodu z córką, bo nie dość, że calą ciążę kręgosłup bolał, to jeszcze przy porodzie tylko skurcze krzyżowe.
reklama
Dorota991
Fanka BB :)
10 lipca
O jak ja też zakupiłam 2 testy. Będę sprawdzać, usg za 14 dni. Spokojnie kochana oszczędzaj się i nie popadajmy w panikę. Musi być dobrze.
Nawet nie byłam u ortopedy, bo wtedy nie wiedziałam, że przez takie coś mogę mieć skierowanie na cc. W tej ciąży postaram się pójść i zobaczymy co ortopeda powie.Ojej, a nie dostałaś od ortopedy wskazania do CC?
CzarnaMama
Zaangażowana w BB
Czy ty byłaś u tego samego co ja? w poniedziałek pisałam to samo. Zero badań,rzucił tylko skierowaniem na badania i tyle. Dlatego idę prywatnie.Tak... Wróciłam niedawno i jestem załamana Pierwszy raz poszłam na NFZ do gina. Całą poprzednią ciążę chodziłam prywatnie i nigdy nie spotkałam się z czymś takim.
NIEBO A ZIEMIA!
Lekarz mnie nawet nie dotknął. Wypisał tylko badania z krwi i jutro mam przyjść na czczo, a na USG muszę się dopiero umówić, jechać w zupełnie inne miejsce i dopiero wrócić do niego z wynikami Nie wiem ile jeszcze potrwa zanim się dowiem czy wszystko okej bo w pracowni USG nikt nie odbiera telefonu. Kupiłam jeszcze po drodze test żeby sprawdzić czy chociaż kreska będzie grubsza i na całe szczęście jest piękna. Chociaż tyle
Idź koniecznie, podobno trzeba iść na NFZ, więc przy obecnych kolejkach możesz próbować się już zapisywać... Ja najpierw muszę ogarnąć rodzinnego (niedawno się przeprowadziłam z powrotem do rodzinnego miasta), a potem już od niego będę prosiła skierowanie do ortopedy. Wiem, że cesarka nie jest idealną opcją, ale kręgosłup ma nam jeszcze przecież służyć ponad pół życiaNawet nie byłam u ortopedy, bo wtedy nie wiedziałam, że przez takie coś mogę mieć skierowanie na cc. W tej ciąży postaram się pójść i zobaczymy co ortopeda powie.
CzarnaMama
Zaangażowana w BB
Gdzieś czytałam,że to bardziej chodzi o to,żeby nie udawać,że ciąży nie ma. Jak dojdzie do najgorszego,to będą mieć wsparcie. Troszkę inaczej się przeżywa z kimś niż samemu. Z drugiej strony ja też nikomu nie powiedziałam, tylko mężowi.A co najlepsze, u mnie w otoczeniu dziewczyny, które ledwo zobaczą dwie kreski na teście ciążowym od razu się wszystkim chwalą, wszyscy wiedzą. I ja nie mówię, że to źle, bo również bym chciała światu wykrzyczeć taką radosną nowine, ale jednak po tylu stratach ciężko w ogole samej w to uwierzyć i że będzie dobrze.
CzarnaMama
Zaangażowana w BB
Akurat Lublin. Ale podejście to samo.Warszawa?
reklama