reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny,które sa aktywne fizyczne- nadal ćwiczycie? Bo nie zdążyłam lekarza spytać :/
Ja praktykuję jogę i od tygodnia czy 1,5 nie robiłam nic, ale się źle z tym czuję...zawsze byłam aktywna
Ja przestałam ćwiczyć swoje Kołakowskie i Chodakowskie, ale codziennie spaceruję. No i robię zlecone przez ortopedę ćwiczenia na kręgosłup, tylko po nich czuję mocniej brzuch ;/ muszę wybrać się do jakiegoś fizjo i poprosić o ćwiczenia adekwatne dla kobiet w ciąży. A czy któraś z Was miała może problemy z kręgosłupem? W sensie, że jeszcze przed ciążą? Ja się obawiam, że jak zacznie mi rosnąć brzuch to nie będę w stanie nic robić poza leżeniem :/

Olka, myślałam, że bóle podbrzusza są normalne na początku ciąży? Czy dzieje się coś jeszcze?
Czytam te Wasze historie i aż łza się w oku kręci, że tyle ciąż kończy się poronieniem. A do tego ci lekarze...
A co najlepsze, u mnie w otoczeniu dziewczyny, które ledwo zobaczą dwie kreski na teście ciążowym od razu się wszystkim chwalą, wszyscy wiedzą. I ja nie mówię, że to źle, bo również bym chciała światu wykrzyczeć taką radosną nowine, ale jednak po tylu stratach ciężko w ogole samej w to uwierzyć i że będzie dobrze.

Ja przestałam ćwiczyć swoje Kołakowskie i Chodakowskie, ale codziennie spaceruję. No i robię zlecone przez ortopedę ćwiczenia na kręgosłup, tylko po nich czuję mocniej brzuch ;/ muszę wybrać się do jakiegoś fizjo i poprosić o ćwiczenia adekwatne dla kobiet w ciąży. A czy któraś z Was miała może problemy z kręgosłupem? W sensie, że jeszcze przed ciążą? Ja się obawiam, że jak zacznie mi rosnąć brzuch to nie będę w stanie nic robić poza leżeniem :/
Ja mam ogromne. Mam bardzo krzywy kręgosłup odkąd byłam dzieckiem, do tego jedną noge mam krótszą od drugiej, i przez to tez mam aż tak krzywy kręgosłup. Bardzo to odczułam podczas porodu z córką, bo nie dość, że calą ciążę kręgosłup bolał, to jeszcze przy porodzie tylko skurcze krzyżowe. :(

Tak... Wróciłam niedawno i jestem załamana 😔😔 Pierwszy raz poszłam na NFZ do gina. Całą poprzednią ciążę chodziłam prywatnie i nigdy nie spotkałam się z czymś takim.
NIEBO A ZIEMIA!
Lekarz mnie nawet nie dotknął. Wypisał tylko badania z krwi i jutro mam przyjść na czczo, a na USG muszę się dopiero umówić, jechać w zupełnie inne miejsce i dopiero wrócić do niego z wynikami 😢 Nie wiem ile jeszcze potrwa zanim się dowiem czy wszystko okej bo w pracowni USG nikt nie odbiera telefonu. Kupiłam jeszcze po drodze test żeby sprawdzić czy chociaż kreska będzie grubsza i na całe szczęście jest piękna. Chociaż tyle 😥
A kiedy miałaś ostatnią miesiączke?

reklama
A co najlepsze, u mnie w otoczeniu dziewczyny, które ledwo zobaczą dwie kreski na teście ciążowym od razu się wszystkim chwalą, wszyscy wiedzą. I ja nie mówię, że to źle, bo również bym chciała światu wykrzyczeć taką radosną nowine, ale jednak po tylu stratach ciężko w ogole samej w to uwierzyć i że będzie dobrze.
:(
Za którymś razem na pewno się uda! I niech to będzie właśnie ten raz :)

Do góry