reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Powiedziała że to że jest pęcherzyk to nic nie znaczy. Bo może okazać się pusty. I najlepiej robić dopiero w 7-9 tyg USG kiedy jest już zarodek i serce.
7-9 tc? Ja w pierwszej ciązy miałam jakoś 6tc chyba nawet nie cały, a słyszałam piękne bicie serduszka.
Co lekarz to inna praktyka

Rozumiem,ja to bede chciala zeby mlody bral aktywny udzial ale nie chce zeby byl za mnie rodzicem,bo on tez ma prawo do swojego zycia,taka teoria zobaczymy jak to wyjdzie;)
Dokładnie ja tak samo :) młoda będzie pomagała na tyle na ile sama będzie chciała.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi czyli dzieci dużą różnicą wieku też mogą się "dogadać" , fajnie! Zawsze chciałam mieć nie wielką różnicę między dziećmi a wyszło jak wyszło.

Dokładnie ja tak samo :) młoda będzie pomagała na tyle na ile sama będzie chciała.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi czyli dzieci dużą różnicą wieku też mogą się "dogadać" , fajnie! Zawsze chciałam mieć nie wielką różnicę między dziećmi a wyszło jak wyszło.
Ja to najpierw chcialam tylko jedno,a pozniej maz nie chcial a teraz nam zeszlo z 4-5 lat jak zaszlam!mysle ze jak donosze to pomylse szybko o trzecim zeby byla mala roznica,ale to sa tak odlegle marzenia ze az strach hah

Macie dziewczyny humory? Moj maz niewie o pozytywnym tescie jeszcze a dzis pod nosem powiedział do siebie "to będzie ciezkie 9 miesiecy"😅😅😅😅 na wasze wypowiedzi chce mi sie wyć a za moim synem chodze i ciagle mówię jakim moim jest najwiekszym skarbem i go mecze buziakami 😅

A który masz tydzień? Co wy macie za lekarzy? Mi bez problemu zrobił usg już w 4tc i było widać pęcherzyk w macicy, co było dla mnie bardzo ważną informacją, bo bałam się pozamacicznej ciąży! Musicie wybrać innych lekarzy, bo Ci to jacyś beznadziejni są...
Zgadzam się u mnie też 4tydz ciąży i zrobiła usg... Sama chciała. Dla 0ewbosci czy wszystko ok..

7-9 tc? Ja w pierwszej ciązy miałam jakoś 6tc chyba nawet nie cały, a słyszałam piękne bicie serduszka.
Co lekarz to inna praktyka
Ja miałam usg w poniedziałek i też jeszcze nic nie było widać poza pęcherzykiem. Ale mój ginekolog ciążę potwierdził i mam założoną kartę ciąży. A według usg 5+5. A kolejną wizytę mam mieć za miesiąc

reklama
Ja tak czytam Was i sama popadam w czarne myśli.... Ja pierwszą wizytę mam 20 sierpnia. A pierwsze USG pewnie pod koniec września.... Myślę żeby iść gdzieś prywatnie zrobić.... Kurde powiem Wam że zaczynam się bać chodź u mnie różnica między dziećmi bedzu niecałe 9 i 7 lat, bo między dziewczynkami jest prawie 2 lata różnicy

Do góry