reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja tak czytam Was i sama popadam w czarne myśli.... Ja pierwszą wizytę mam 20 sierpnia. A pierwsze USG pewnie pod koniec września.... Myślę żeby iść gdzieś prywatnie zrobić.... Kurde powiem Wam że zaczynam się bać chodź u mnie różnica między dziećmi bedzu niecałe 9 i 7 lat, bo między dziewczynkami jest prawie 2 lata różnicy
Jesteśmy w tej samej sytuacji co do USG. Skąd jesteś??
Nawet jakbys poszla nie znaczy, żebyś się mniej stresowała. Dziewczyny byly i dalej sie stresują bo jeszcze nie ma serca...

Ja w Polsce mieszkam - Podkarpacie. Ale idę do starszego lekarza do którego trafiłam przez przypadek z pierwszą i tam już zostałam. Ale w obu ciążach mnie nie zawiodł tyle tylko że on USG nie robi

Mam ten sam problem, wchodzę kilka razy dziennie, a tu tyle wiadomości, że hohohoho

Który tydzień u Ciebie? Ja mam jutro lekarza, ale też pewnie nic nie zobaczy jeszcze. Dziś tak mi brzuch wywaliło, a mam obcisłą sukieneczkę a tylko słyszę "czy Ty chcesz nam coś powiedzieć?" o_O
U mnie 5 tydzień wychodzi, byłam dziś na wizycie , widzieliśmy na usg bardzo ale to bardzo mały pęcherzyk i w lewym jajniku ciałko żółte które ma za zadanie odżywiać płód, trochę odebrało mi nadziei ,bo ostatnia miesiączka 1.07 była a cykle 30-32 dni , może owulacja się przesunęła i dlatego ciąża jest dużo młodszą ale lekarz też mówi że jak 9.09 na wizycie na USG nie będzie nic widać to niestety wiemy co to znaczy... Mam za tydzień w środę powtórzyć betę czy dobrze rośnie. Dla porównania tydzień temu na USG nic nie było widać prócz powiększonego endometrium a dziś już jest mały bardzo mały pęcherzyk i w jajniku ciałko żółte a tydzień temu nic nie było widać.. ale widziałam jak lekarz patrzył na wyniki i wogole .. cóż pozostało tylko teraz czekać.

Hej dziewczyny, czy któraś tez tak miała ? Otóż tydzień temu byłam u ginekologa bo wg moich wyliczeń był wtedy około 5 lu 6 tydzień, na usg okazało się ze Pani ginekolog widziała sam pęcherzyk z ciałkiem żółtym Z zarysem zarodka, mówi ze to dobiera 4 tydzień i ze muszę spokojnie czekać i żebym przyszła do niej Za tydzień. Tak tez zrobiłam po tygodniu znowu się udałam z myślą ze może już usłyszę serduszko, a Pani doktor znowu to samo, ze jeszcze za wcześnie i ze spokojnie mam czekać ze widać zarys zarodka. I teraz mnie umówiła dopiero na początek września. Pytanie moje ile mam czekać na zarodek ? Jak myślicie kiedy będzie serduszko ? Strasznie się boje bo miesiąc temu poroniłam samoistnie, ale wtedy nie było nawet pęcherzyka ciążowego. Także jestem dobrej myśli.
Ja dziś też byłam na wizycie , u mnie nawet jeszcze zarodka nie widać , mimo że to 5 tydzień , choć powinien być 6 , a tutaj dopiero widać bardzo bardzo malutki pęcherzyk i ciałko żółte... I następna wizytę i USG mam dopiero za miesiąc 9 września, no chyba że wcześniej coś się zacznie dziać jakieś bóle krwawienia itd .. nie wiem co ja będę robić przez ten miesiąc chyba osiwieje :p

Dziewczyny my tu sie same nakrecamy tymi objawami lub ich brak,pozniej jedne maja juz bety milionowe,serca bijace inne pecherzyki narazie,pamietajmy ze kazda sie tu stresuje i zebysmy byly empatyczne a nie cos w stylu" ja juz mialam serduszko w tym tygodniu!".Jak poronilam w zeszlym roku to bylam na pazdziernkowym forum i wkolko tylko czytalam co ktora ma i sie jeszcze bardziej dolowalan jak mi ktoras wyskakiwala z takim tekstem.badzmy dla siebie mile bo sa tu fajne babeczki i moze byc fajne forum.to tak odemnie:)

reklama
Do góry