reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja zmienilam prace przed wirusem więc mam umowę do polowy stycznia. Mam zamiar ukrywać ciążę, listopad/ grudzień na urlop i pomyśle...

reklama
Czesc wszystkim, mam nadzieje ze dolacze do Was niebawem. Testuje za tydzien i mam nadzieje, ze w koncu sie uda. Moj cykl w tym miesiacu zwariowal i gdybym nie obserwowala go , to bym przegapila owulke, ale upokowalam. A przynajmniej mam taka nadzieje. Pytanie do Was. Uzywalyscie testow owulacyjnych? Jakie macie do nie podejscie?

Ja używałam testów owulacyjnych Clear Blue i jednocześnie wszelkie dane wpisywałam do aplikacji OvuFriend, która na podstawie pewnych algorytmów obliczała dzień wystąpienia owulacji. Nie mniej jednak ja te testy robiłam tak z ciekawości, bo i tak „przytulanki” były u nas co drugi dzień wiec czy z testami czy bez testów wyszłoby na to samo 😃

Dziewczyny, a jaka macie ogólnie temp ciała?

Ja temperatury w ogóle nie mierzę 🤷🏻‍♀️

Oooo mega;) gratulacje:) co Cie tak tknelo? Ja za kazdym razem wmawiam sobie objawy, a zastanawiam sie czy przed @ mialyscie jakies? W pierwszej ciazy mialam tak, ze przed okresem jak nigdy nie bolaly mnie piersi(ale okazalo sie ze czesto mam takie cykle, tylko nie zwracalam na to uwagi). W dzien spodziewanej @ kiedy rano wstalam, to mialam tak koszmarny bol piersi, ze pomyslalam-chyba nie misze juz testy robic-tak to jest z tym bolem. A jak to bylo u was z pierwszymi objawami-takimi jeszcze przed @. Cos konkretnego mialo miejsce, ze pomyslalyscie „ocho, bedzie dzidzia”:)

U mnie było tak, że w poprzednich cyklach gdzie ciąży nie było to miałam wszelkie objawy ciąży 🙈 a w tym cyklu pierwszy raz nie czułam kompletnie nic ;) byłam bardzo spokojna, nie miałam żadnych typowych objawów nadchodzącego @ i na 4 dni przed spodziewanym @ miałam delikatne plamienie, które dało mi do myślenia, bo nigdy nic takiego nie miałam :) no i kolejnego dnia rano mnie podkusiło, żeby zrobić test (3 dni przed @) i dwie grube krechy jak ta lala 🤪

Ja przestałam mierzyć dwa dni temu, miałam na poziomie 36.6-36.8
U mnie to samo. Czasami zastanawiam się czy rzeczywiście jestem w ciąży. Ale testy ciazowe wychodzą takie, że kreska pojawia się już jak pasek robi się powoli mokry, no i jest ciemniejsza niż testowa.

Co do listy mamusiek, to mogę to zrobić ja, może zrobić to ktoś inny :-) najlepiej myślę żeby założyć osobny watek. Marta, która założyła ten wątek jest nadal z nami?

Haha to ja mam to samo 😂 przez ten brak objawów to też się zastanawiam czy faktycznie jestem w ciąży 🤪 ale ja też jak robię test to wynik dwie grube krechy pojawiają się po niecałej minucie, wiec to chyba nie ściema 😂

To jakbyś mogła, to zrobiłabyś taką listę mamusiek plisssss? 🙏

Ja jak tylko dostanę L4 to do końca rozwiązania 🙂 mam umowę na czas nieokreślony wiec co się będę w pracy denerwować jak można odpocząć 🙂

Haha to ja mam to samo [emoji23] przez ten brak objawów to też się zastanawiam czy faktycznie jestem w ciąży [emoji2957] ale ja też jak robię test to wynik dwie grube krechy pojawiają się po niecałej minucie, wiec to chyba nie ściema [emoji23]

To jakbyś mogła, to zrobiłabyś taką listę mamusiek plisssss? [emoji120]
Mogę spróbować zrobić, jak się uda ;-)

W takim razie dziewczyny proszę na priv termin porodu, wiek, który cykl staran i nie wiem co jeszcze ;-)

Dziewczyny ja bardzo bym chciała pójść na l4 tez jak najszybciej mi się kończy umowa w lutym wiec wiem, ze nie wrócę do tego miejsca, ale kompletnie mi nie zalezy. O 5 lat za dużo i tak w tym miejscu 😊 Teraz niestety sezon urlopowy, ale tez nie wiem co powie lekarz w czwartek mam wizytę, pewnie będzie chciał dać l4, bo idę prywatnie, a on podobno mówi, ze kobieta w ciąży ma odpoczywac bo to jej czas.

Dziewczyny ja bardzo bym chciała pójść na l4 tez jak najszybciej mi się kończy umowa w lutym wiec wiem, ze nie wrócę do tego miejsca, ale kompletnie mi nie zalezy. O 5 lat za dużo i tak w tym miejscu [emoji4] Teraz niestety sezon urlopowy, ale tez nie wiem co powie lekarz w czwartek mam wizytę, pewnie będzie chciał dać l4, bo idę prywatnie, a on podobno mówi, ze kobieta w ciąży ma odpoczywac bo to jej czas.
W sumie fajnie podejście lekarza, bo jeśli kobieta nie czuje się najlepiej, to nie ma problemu.

Pamiętam jak w pierwszej ciąży musiałam walczyć o zwolnienie, strzeliło mi coś w plecach, nie mogłam się ruszać. Wg położnej to normalne, ale ja byłam pewna, że jak coś strzeliło w plecach w momencie schylania, to nie było to normalne.
Nie jestem zwolennikiem chodzenia na zwolnienie, bo się nie chce pracować, ale w przypadku jakiegoś mocniejszego bólu, ciężkich warunków w pracy, to raczej to jest wskazanie do l4. Wiadomo każdy robi jak uważa, ale myślę, że kobieta powinna mieć wybór. Nikt tak naprawdę nie wie co ona czuje i co przechodzi.

reklama
Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam do grona posiadaczek dwóch kresek. Testowałam już dwa razy dla pewności w odstępie dwóch dni :)
Jestem pełna lęku i niepewności - rok temu poroniłam. Teraz boję się jeszcze cieszyć :) Rozmawiałam dzis z lekarzem, jestem umówiona na wizytę na jutro. Bardzo proszę o kciuki!
W domu mam już fajnego 6latka. Mam nadzieje ze tym razem tez uda się szczesliwie :)

Do góry