reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej :) Na początku moze się przywitam, mam na imię Klaudia i jestem już mamą 3,5letniej dziewczynki, która przyszła na świat poprzez cesarskie cięcie w 2016r :)
O drugie dziecko staramy się z mężem już prawie 2lata, i niestety w ciągu tych 2 lat juz 2 razy poroniłam w 8tygodniu, diagnoza puste jaja płodowe. Ciężko mi się tutaj do Was dołączyć z tego względu, że boje się znowu powtórki.
Test pozytywny zobaczyłam wczoraj, z niedowierzania zrobiłam aż 3 w ciągu jednego dnia :D I dzisiaj powtórzyłam, również pozytywny.
Ostatnią miesiączke miałam 26.06, ale mm bardzo nieregularne cykle, które wahają się między 35 a 60dniami. Nie mam pojęcia kiedy mogła być owulacja, bo pomimo robienia testów owulacyjnych kilka razy dziennie owulacji i tak nie pokazały.
Życzę wszystkim szczęśliwych ciąż :)

Witamy [emoji4]. Doskonale rozumiem twoje obawy po tak długich staraniach i podwójnej stracie. Mam nadzieję że tym razem będzie wszystko w porządku [emoji846]

Dziewczyny, a powtarzacie testy ciążowe? Ja mam manie robienia wielu testów i sprawdzania czy kreska testowa ciemnieje, i niestety ale 3 dzień jest taka sama.

Dziewczyny, a powtarzacie testy ciążowe? Ja mam manie robienia wielu testów i sprawdzania czy kreska testowa ciemnieje, i niestety ale 3 dzień jest taka sama.
Jeśli się obawiasz że coś może być nie tak lepiej iść na betę i powtórzyć za 48h. Jeśli przytost będzie za mały to wtedy można się zastanawiać. Same kreski nie są jednoznacznym wyznacznikiem, ale... W lutym robiłam test, wyszedł pozytywnie ale blada kreska, powtórzyłam następnego dnia i kolejnego ale kreska nie ciemniała. Zaczęłam się martwić i poszłam na betę, wynik pokazał 48,53. Po 48h powtórka bety i wynik 55,30 a na kolejnej becie 61,4... Byłam u lekarza ale na USG nie było widać nawet pęcherzyka. No i za parę dni zaczęło się krwawienie... Nie piszę tego po to żeby cię straszyć, ale jak czujesz że coś może być nie tak (ja miałam takie przeczucie) to lepiej zrobić betę...

Moim zdaniem testy robione dzień po dniu to za krótki okres, by zobaczyć różnicę na testach. Myślę, że tak co 4 dni można już zaobserwować różnicę.
Jeśli mocno Cię to męczy, idź na betę.

hej dziewczyny ja okres miałam od 8.07 owulacje jakoś 21.07 z tego co pokazuje mi aplikacja a kolejny okres mam dostać 5.08 czyli zostało mi 7 dni do @. Ale że jestem mega niecierpliwa stąd pytanie kiedy mogę najwcześniej zatestować :D ???

hej dziewczyny ja okres miałam od 8.07 owulacje jakoś 21.07 z tego co pokazuje mi aplikacja a kolejny okres mam dostać 5.08 czyli zostało mi 7 dni do @. Ale że jestem mega niecierpliwa stąd pytanie kiedy mogę najwcześniej zatestować :D ???
Najlepiej w dniu @ jak już tak bardzo się niecierpliwisz 😋
Z autopsji wiem, że jeśli zatestujesz teraz to i tak nie uwierzysz 😂 i będziesz powtarzać test... 🤷‍♀️😂

Ja też polecam w dniu @, wtedy będzie najbardziej wiarygodny wynik ;) choć w sumie mi 3 dni przed @ też pokazały się dwie grube krechy, ale potem się stresowałam czy to nie będzie np. Biochemiczna 😋 na szczęście tak się nie wydarzyło, ale polecam w dniu planowanego @ 😊

reklama
Do góry