reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja dzis chyba jak zasnie moj syn siądę i będę wyć, przewyje wieczór, w domu mam taki balagan a mój syn nic mi nie nie daje zrobić, wyje, ciągnie za rękę, wola non stop jestem tak zmęczona ze nieraz mysle jak ja dam radę z dwojka :((( a ma prawie 3 lata... Nie umie sie zając niczym sam:( a dodam, ze nie jestem z tych matek które dają sobie wejść na głowę bo gdybym mu dala to bym cale dnie siedziała z samochodzikami w rękach
Musialam sie wyżalić :(
[/QUOTE
Ja dzis chyba jak zasnie moj syn siądę i będę wyć, przewyje wieczór, w domu mam taki balagan a mój syn nic mi nie nie daje zrobić, wyje, ciągnie za rękę, wola non stop jestem tak zmęczona ze nieraz mysle jak ja dam radę z dwojka :((( a ma prawie 3 lata... Nie umie sie zając niczym sam:( a dodam, ze nie jestem z tych matek które dają sobie wejść na głowę bo gdybym mu dala to bym cale dnie siedziała z samochodzikami w rękach
Musialam sie wyżalić :(
Nie jesteś z tym sama, moj też juz rogi pokazuje i też czasem myślę jak będzie z dwójką i jak drugie dziecko też będzie takim lobuziakiem 😨 ale lumacze sobie że prwnie taki czas i trzeba przetrwać

reklama
Ahahah to ja przed chwila też miałam gastrofazę i na przemian jadłam nutelle i chleb z majonezem 🤣 coraz gorzej ze mną 😅
Ja cały dzień na pełnej kur...przed lapem, że aż nie myślałam o głodzie i teraz nadrobie, mimo ze jadlam o 17 zapiekankę warzywną z miesem, do tego kiszona kapusta!
To teraz mam zamiar nadrobić ser żółty bo cały dzień go nie jadłam!
Ogórek, majonez, zawsze TAK 😋!

Ja już po badaniach, USG + pappa 900 zł kosztowało. Na pappa będę czekać ok tygodnia. Młode się leniło, nie było zbyt kontaktowe więc nie wiem jaka płeć ale w sumie mało to istotne. Kość nosowa mocno widoczna, przezierność karkowa 1,0. Lekarz powiedział że prawdopodobieństwo chorób bardzo niskie, minimalne. Widziałam żołądek, pęcherz moczowy, kręgosłup. Bardzo dobre bicie serca i przepływ krwi. No i ma śliczne malutkie paluszki. Teraz jestem w końcu dobrej myśli, kolejna wizyta za 3 tygodnie.
To super wiadomość, cieszę się razem z Tobą 😊

Ja już po wizycie - maleństwo ma 1,2 cm i bijące serduszko 😃 Według pomiaru to 7t3d czyli tylko 2 dni mniej niż z OM. Ale niestety nie jest jeszcze wszystko dobrze przymocowane i jest przestrzeń z płynem/krwią, więc mam się bardzo oszczędzać :/ tylko jak wytłumaczyć 2 latce, że nie mogę jej brać na ręce?
Dostałam skierowanie na badania krwi i na prenatalne. Następna wizyta z 3 tyg.

Dzidziu, ja wcześniej czytałam dużo na temat detektorów i obiecałam sobie, że jeśli nie będę mogła znaleźć tętna dzidziusia, to nie będę świrowała. No ale jednak człowiekowi już głupie myśli do głowy przychodzą dlatego stwierdziłam, że odsyłam. Wygenerowałam już sobie ten druk na pocztę i jutro odsyłam. Może będę spokojniejsza 😆 A poza tym, zawsze mogę zamówić nowy 🤣 W każdym razie Dzidziu nie przejmujmy się tym za bardzo, jesteśmy jednak na dość wczesnym etapie, poza tym znalezienie serduszka też wymaga wprawy 😊
Monika ja sie waham, bo nie wiem czy dobrze to robię, no ale w sumie co w tym trudnego. Suzkam szybkiego tętna, nawet cos słyszę ale nie wiem czy to moje z no ale moje tak bym w brzuchu słyszała? Chyba ze tam gdzieś tętnica leci?
Spróbuje jezcze raz!
Na allegro kupiłaś?

reklama
Ja już po wizycie - maleństwo ma 1,2 cm i bijące serduszko 😃 Według pomiaru to 7t3d czyli tylko 2 dni mniej niż z OM. Ale niestety nie jest jeszcze wszystko dobrze przymocowane i jest przestrzeń z płynem/krwią, więc mam się bardzo oszczędzać :/ tylko jak wytłumaczyć 2 latce, że nie mogę jej brać na ręce?
Dostałam skierowanie na badania krwi i na prenatalne. Następna wizyta z 3 tyg.
Uff jak dobrze, czekałam na dobre wieści ❤️❤️

Do góry