reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja mam bardzo niskie ciśnienie, cos podobnie jak Ty. Mamaginekolog pisała, ze kawa nie pomaga. Bo po niej sie dużo sika i robi sie błędne koło. Ogólnie jak sie dużo sika to ciśnienie jest niskie, wiec myśle, ze w ciazy stad to sie bierze... bo na codzień tez mam niskie, ale nie aż tak... wiec wyglada na to, ze podstawa i bardzo ważne jest, żeby pic baaardzo dużo wody. Aczkolwiek wbrew mamieginekolog ostatnio kawa postawiła mnie na nogi (tylko, ze teraz mnie odrzuca od kawy)
Ech to picie wody, cały czas mam z tym problem. Muszę mieć coś co będzie mnie zachęcało do picia, jak dziecko :-) najlepiej szklany bidon z rurką, ale nic takiego nie mogę znaleźć tutaj. Z plastikowego nie lubię, bo czuje płyń do naczyn

reklama
Ech to picie wody, cały czas mam z tym problem. Muszę mieć coś co będzie mnie zachęcało do picia, jak dziecko :-) najlepiej szklany bidon z rurką, ale nic takiego nie mogę znaleźć tutaj. Z plastikowego nie lubię, bo czuje płyń do naczyn
No bidon to spoko opcja, żeby pamietac o piciu. U mnie prawie by sie sprawdził, ale problem jest taki, ze gdzie sobie nie naleje wody to leci mały potwór :”ooo woda mamy” i mi zabiera i spija😂

Ja pije wodę jak smok, ciśnienie mam górne od 91-115 (120 jak sie denerwuje) dolne 60-65 i jasne, że przy kompie zasypiam. Teraz mam urlop i spie do 10:00, mąż też, bo razem siedzimy na urlopie, bo odwołalismy urlopowy wyjazd, bo mam leżeć.
Bywa, że w nocy po wc nie mogę usnąć, ale dziś jak suseł prawie10h! 😁

Wiesz co u mnie jest dziwnie z tymi wizytami. U ginekolog Nie ma USG, więc pierwszą wizyta była 13 sierpnia, na dziś miałam iść na USG, teraz wizyta 7, ale znów bez USG. Dziś zapisuję się gdzieś prywatnie, za tydzień albo dwa, żeby być już pewna
To jak bez USG lekarz stwierdził, że jest zarodek?

Gośka ja tez muszę brać w ciąży zastrzyki ... w brzuch przez cała ciąże 😉 ale tez mi dokładnie nie powiedział na co to jest ...

Z ciąża wiążą się również przywileje. Zależy jaka masz pracę? M.in.ciężarnej nie można zatrudniać w godzinach nocnych, ponadliczbowych i na tzw ciężkich stanowiskach. Jak dobrze się czujesz i masz siedzącą, spokojna pracę, to powiedz kiedy będziesz chciała.

Dziewczyny jeszcze co do przywilejów w pracy w ciąży - po dostarczeniu pracodawcy zaświadczenia lekarskiego o ciąży, można robic badania lekarskie (niemożliwe do przełożenia na inny termin) w standardowym czasie pracy (bez konieczności odrabiania).

Ja w ten sposób chodzę na badania krwi - tu siła rzeczy zawsze trzeba rano:/ pewnie tak samo badania prenatalne za miesiąc zrobię, bo tez mi jakiś termin poranny ustawiono.

Jakby któraś z Was potrzebowała - art. 185 paragraf 2 kodeksu pracy.

reklama
Do góry