reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A ja sie pochwalę - mój mąż właśnie upiekł dla mnie sernik na czekoladowym spodzie 😁. Jeszcze nie jadłam bo gorący, ale tak pachnie, że ślinka cieknie 😁
Wy tu o takich rarytasach... a ja sie musze oszczedzac...:( w pierwszej ciazy przytylam prawie 25kg😱i nie chcialabym powtorki z rozrywki. Marzy mi sie piekna ciazowa figura, a nie ponownie walen😂 narazie 2kg do przodu... w pierwszej na poczatku co 3tygodnie bylo 2kg do przodu, wiec teraz chyba nie bedzie tak zle👍🏼

Myślę, że na pewno lekarz by zwrócił uwagę jeżeli byłoby coś niepokojącego. U mnie w karcie ciąży babeczka zapisuje jaka była długość na każdej wizycie. Z kolei ja znalazłam jeszcze taki artykuł na stronie mamy ginekolog apropo szyjki i ryzyka porodu przedwczesnego. Wklejam Wam tutaj - jak macie ochotę to przeczytajcie 🙂 https://mamaginekolog.pl/porod-przedwczesny/
I jeszcze drugi artykuł na temat tego jak interpretować "oszczędny tryb życia "
Uspokajający ten artykuł, bo po tym co napisała Kasia (trzymam kciuki aby szew pomógł i było wszystko ok✊) trochę się zaniepokoiłam, tym bardziej,że ja po Vacum i łyżeczkowaniu "na siłę".. a wizyta ostatnio 6 tygodni temu. Mam nadzieję,że teraz mi ustali szybciej..

Dziewczyny, a kiedy poznalyscie plec dziecka? Ja myslalam, ze moze na poprzedniej wizycie mi cos powie-ale powiedziala, ze nie bardzo widac(chociaz
siusiaka nie bylo:p). Teraz mam wizyte w srode i mega chcialabym sie dowiedziec:)

Czytam tak czytam. I się zaczelam denerwować, że nawet nie wiem jaką mam szyjkę 🤷🏼‍♀️ i nie wiem czy mi się skraca...
Powiem Ci, ze ja tez, bo wczoraj bolał mnie brzuch, zakladalam jelita, dzis juz nie, po lewej cos czasami kłuje, ucisk mam na pęcherz. Na badaniu 06.10 szyjka 42mm👍, a to juz 3 tyg temu.
Moja lekarka zawsze prosi by szyjke sprawdzać. 😃👍

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mi koleżanka na poczatku ciąży poradziła jak pobierać mocz i póki co faktycznie nic nie wychodzi niepokojącego 🙂 i robię tak : przed pobraniem trzeba podmyć się pod prysznicem i że tak powiem oddać trochę pierwszego moczu i pobrać tylko ten "dalszy" :)
Robię tak samo i nigdy nic nie wychodzi, no ale jak im za długo stał mocz, to po prostu zmętniał. A rozmaz z bakteriami robią, jak zobaczą podejrzany kolor albo przejrzystość moczu, więc dlatego wtedy zrobiły i wyszło kilka bakterii, które normalnie wyjdą w każdym zdrowym moczu. Ja już po teleporadzie. Powiedział, żeby nie brać antybiotyku

Do góry