reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja robiłam tylko USG, nawet jak się zapisywałam to Pani z recepcji trzy razy pytała czy na pewno nie chcę z krwi, bo później takiej możliwości mieć nie będę.
U lekarza do którego jadę podobno jest tak,że jeśli widzi jakieś nieprawidłowości w USG to sugeruje,że może przydałoby się zrobić Pappe.. ale tak patrząc po Waszych opiniach to NIFTY jest o wiele bardziej miarodajne w kryzysowej sytuacji. Minus to,że koszta są o wiele większe, a nie słyszałam o refundacji NIFTY 🤔

reklama
Tak, mam C, ja powoli chcę zaczynać kupować, żeby rozłożyć wydatki. Ale na razie kupiłam poduchę i legginsy i piżamę z Lidla. Zaczynam od rzeczy ciążowych a jeszcze nie typowo dla dzieciątka, ale chcę trochę rozłożyć wydatki. W przyszłym mcu kupujemy pralkę bo nie mamy, a takie rzeczy jak np wózek czy łóżeczko to jeszcze czekam. Jestem po poronieniu i też raczej ostrożna. Ale z drugiej strony nie mam zupełnie nic ciążowego czy dziecięcego i jestem w tym zielona zupełnie więc powoli coś ogarniam.
Ja narazie też kupiłam tylko te legginsy z lidla, jakieś dwie koszulki, a wczoraj odważyłam się i wzięłam poduchę w biedronce, na resztę jeszcze przyjdzie czas. Poducha narazie najbardziej spodobała się kotu 😀

Załączniki

• 20201021_095657.jpg
    20201021_095657.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 47
@Marynia88 nie masz obowiązku informować pracodawcy o takich rzeczach - jedyny warunek, kiedy może się pracowaca o to zapytać to moment, kiedy się starasz o stanowisko, na którym praca kobiet w ciąży jest niedozwolona.

@Martxx1 nic się nie martw, że maleństwo spokojne - moja na każdym usg była spokojna, prócz prenatalnego, gdzie zjadłam cukierka przed i było ciężko ją zbadać ;) za to teraz wulkan energii 😂
Może nie masz obowiązku tego mówić pracodawcy, ale wydaje mi się, że pracodawca ma prawo zmienić Ci umowe kiedy się dowiaduje, że jesteś w ciąży...wg ja to zrozumiałam tak, że koleżanka się przyznała pracodawcy, że wiedziała o ciąży zatrudniając się u niego...ale może źle zrozumiałam

To teraz bardzo proszę słuchać przeczuć męża bo ma ewidentnie racje.
Złośliwa dla mojego to też bywam ale u mnie to nie jest kwestia ciąży i hormonów😉
Hehehe ja to właśnie nie, ale teraz dużo krzycze i trochę mi z tym zle, że dziecko w brzuchu też to przeżywa razem ze mną :( marze o tym zeby być taka optymistyczna osoba gdzie każde niepowodzenie przyjmuje na klatę i mówię jakos to bedzie:) jak to zrobić??? :)

Ale maruda jestem ostatnio 🙈🙈🙈
Wczoraj znow przygarnęłam piękny komplecik dla niemowlaka a przedwczoraj słodkie skarpetki, super śpiochy, getry i bluzeczkę 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ja miałam prenatalne 5.10 te pierwsze między 11a13 tc i było wszystko okej i słyszałam serduszko 🥰 a dzisiaj mam wizytę i lekarz mówił ze nie będzie mi robił usg bo niedawno miałam ....
może go poproszę żeby szybkie zrobił żebym spokojnie spała ?🙈
Ja jeszcze przed prenatalnymi i też zaczynam się denerwować, aż mi się codziennie śnią.. 🤷 jeśli się martwisz to powiedz lekarzowi,że spokojniejsza byś była jakby podejrzał do maluszka.. mój ostatnio widząc mój stres sam się zlitował mimo,że byłam tylko po l4 mówi: dobra niech Pani się kładzie podejrzymy na szybko 😊

Hehehe ja to właśnie nie, ale teraz dużo krzycze i trochę mi z tym zle, że dziecko w brzuchu też to przeżywa razem ze mną :( marze o tym zeby być taka optymistyczna osoba gdzie każde niepowodzenie przyjmuje na klatę i mówię jakos to bedzie:) jak to zrobić??? :)
A tego to Ci niestety nie powiem, sama bym tak chciała - może jakieś medytacje😉
Ja narazie pracuje nad tym by nie panikować i nie stresować się rzeczami na które nie mam wpływu, po co zaśmiecać sobie głowę???

Ja jeszcze przed prenatalnymi i też zaczynam się denerwować, aż mi się codziennie śnią.. 🤷 jeśli się martwisz to powiedz lekarzowi,że spokojniejsza byś była jakby podejrzał do maluszka.. mój ostatnio widząc mój stres sam się zlitował mimo,że byłam tylko po l4 mówi: dobra niech Pani się kładzie podejrzymy na szybko 😊
Dziękuje Wam bardzo, tak zrobię ;)
Chociaż ja swojego lekarza ciut się boje, on dobry jest ale taki czepliwy bardzo 🙈🙈🙈

My z mężem postanowiliśmy zostawić większe zakupy na 7-8mc, do tego czasu kupuje tylko rzeczy dla mnie tzn ubrania ciążowe itp ;)
A co do poduszki C to jest super, może brzuszek nie jest taki duży jeszcze ale już mi poducha pomaga wygodnie leżeć :) polecam
Ja będę musiała wszystko kupić już w styczniu dla maluszka... Bo potem to mój dopiero na marzec przyjedzie na poród... I mam nadzieję że już zostanie na stałe.... 🙄
A bez niego nie chce nic kupywac.. Chodzi o większe rzeczy... Takie drobne to przez internet popatrzę..

reklama
A tego to Ci niestety nie powiem, sama bym tak chciała - może jakieś medytacje😉
Ja narazie pracuje nad tym by nie panikować i nie stresować się rzeczami na które nie mam wpływu, po co zaśmiecać sobie głowę???
Ja też pracuje nad tym od pewnego czasu i nad tym by się nie wkurzać na balagan w domu i nie być perfekcjonistka poki co zajęło mi to około 2 lat ale widzę poprawę :) myślę, że do niektórych rzeczy się też dorasta i zmienia nastawienie :)

Do góry