reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Nie robią, ja jeżdżę na Karowa do szpitala na NFZ, a lelarka prowadząca to priv, a druga Luxmed. Dostaje skierowanie i mogę sobie zrobić gdzie chcę.
W sumie to jakaś myśl na przyszłość by lekarz prowadzący miał uprawnienia.
A dla mnie to właśnie dobrze ze mogę zasięgnąć opini innego lekarza i inny lekarz zobaczy tez swoim fachowym okiem czy wszystko ok :)

reklama
Hmm chyba macie naprawdę oblegane te gabinety lekarskie, ja wczoraj siadłam na stronę luxmed i mialam z 4 lekarzy i kilka wolnych godzin na dziś :) fakt że w różnych miejscach ale akurat było mi to bez różnicy, u mnie w miescie najblizszy termin środa lub czwartek ale już nie chcialam czekać i pojechałam 50 km od domu :)
Więc chyba na te drugie zapisze się blisko terminu
Co do ruchów wydaje mi się że tak czuje się ruchy bliżej 16tyg
Ja aktualnie nie zastanawiam się nad tym chodz wsluchuje się w organizm i gdy poloze rękę czuje takie łaskotanie ale nie myślę że to ti bo to dopiero 12+4:) ale codziennie klade rękę lekko pod brzuchem bo mimo że my nie czujemy ruchów to dzidzia czuje nas, zdarza się że np poloze rękę i zaraz gdzieś mnie zakuje obok macica :)
Ja poluje na wizyty w Luxmed u konkretnej lekarki, wiec zawsze juz na kolejną wizytę się umawiam, bo mam skierownie z karty ciąży.
Na USG w Luxmed też staram sie chodzić do konkretnej lekarki w Marriott, dlatego poluje i na nią. Połówkowe chciałabym zrobić na Karowej (to szpital specjalistyczny ginekologiczno-położniczy) w Wawie, tam gdzie robilam w 12tc. Jak mi się nie uda tam złapać, to w innym miejscu. Nawet nie wiem czy Luxmed robi prenatalne 😃!
W Wawie z terminami w Luxmed jest ciężko, a jasne ze z dnia na dzień lub w tym samym dniu pojawiaja sie wolne teminy, ale raz że niekoniecznie u tego lekarza co chce i w trakcie dnia, a ja pracuję. 🙈

Ja już po położnej, tętno było 153, ona mówi że szybko znalazła że chyba chłopiec będzie bo chłopcy jej się szybko pokazują a dziewczynki chowają, ale ja jej nie wierzę, ja się trzymam swojego że będzie girl 🤷🏼‍♀️
No bo jeszcze dzidzia jest po prawej stronie i to wskazuje na dziewczynke, i z synem rzeczywiście on był po lewej 😜dostałam skierowanie na półkowe mam czekać na maila z datą i godzina,
Ehh i te zawroty głowy to dzisiaj chyba przez moje ciśnienie bo miałam u położnej 100/60🤔,
Wg teorii tętna to Dziewczynka ❤!
A ja mam po lewej Dzidzię ❤ i 70% Córcia. Połówkowe próbuje umówić well...

reklama
Dziewczyny a jak byście opisały te pierwsze ruchy? Właśnie coś poczułam takie śmieszne pykniecia z prawej strony i nie wiem czy to może być to? Jestem dopiero w 15tc to możliwe że to już?
Ja sama nie wiem pykniecie, laskotek, bombelek, ale ze mam wzdecia i zaparcia, to sama nie wiem kiedy co jest czym.

Teraz mam jakas orkieste w brzuchu i mi sie tam odzywa żołądek, bo wreszcie ulga po wizycie w toalecie 😜!

Do góry