reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja mam, ale 100 dopochwową. Kiedys miałam przepisana na wywołanie okresu. Zastanawiam się czy 100 to nie za duża dawka, zawsze można na pół tabletkę przeciąć. Już wczoraj myślałam aby zacząć brać tylko właśnie nie wiem jaką dawkę.

Ja jestem po poronieniu. Biorę Luteine 2x 100 mg dopochwowo. Dlatego też musiałam zrobić beta hcg w 25 dc już, żeby zobaczyć czy jest dodatnia i czy przyrasta, bo jeśli bym kontynuowała bez ciąży, to okres by nie przyszedł.
Taka sama dawkę miałam w pierwszej ciąży, która poronilam, tyle, że zaczęłam stosować później.

reklama
Ja jestem po poronieniu. Biorę Luteine 2x 100 mg dopochwowo. Dlatego też musiałam zrobić beta hcg w 25 dc już, żeby zobaczyć czy jest dodatnia i czy przyrasta, bo jeśli bym kontynuowała bez ciąży, to okres by nie przyszedł.
Taka sama dawkę miałam w pierwszej ciąży, która poronilam, tyle, że zaczęłam stosować później.
Dzięki dobrze wiedzieć. Boje się że mam za mało progesteronu i może się nie zagnieździć. Już sama nie wiem co robić 😌 aby się udało.

Dzięki dobrze wiedzieć. Boje się że mam za mało progesteronu i może się nie zagnieździć. Już sama nie wiem co robić 😌 aby się udało.

Może skonsultuj się z lekarzem najlepiej. Moja gin mi w pierwszej ciąży powiedziała, że Luteine i tak nie zaszkodzi.

Tylko wtedy od 16 do 25 dc przyjmujesz Luteine. 25 dc badasz beta hcg i jeśli niska to odstawiasz Luteine, jeśli dodatnia to kontynuujesz Luteine i powtarzasz beta po 48h - jak przyrasta dalej Luteine, jak nie - odstawiasz.

Jasne że można [emoji16]
Każda ktora chce się znaleźć na początku wątku proszę pisać do mnie [emoji16] będę uzupełniać [emoji4]

Ja bym chciała, ale poczekam do czasu wizyty u ginekologa. Trochę się niepokoje, bo mnie podbrzusze dziwnie boli, chociaż już naczytalam się, że może tak być. Jednak lepiej nie zapeszac. :)

Może skonsultuj się z lekarzem najlepiej. Moja gin mi w pierwszej ciąży powiedziała, że Luteine i tak nie zaszkodzi.

Tylko wtedy od 16 do 25 dc przyjmujesz Luteine. 25 dc badasz beta hcg i jeśli niska to odstawiasz Luteine, jeśli dodatnia to kontynuujesz Luteine i powtarzasz beta po 48h - jak przyrasta dalej Luteine, jak nie - odstawiasz.
Tak tak wiem ☺️

U mnie na teście z rana cień. Taki malutki! Ale jest. Powtórzę test za dwa dni. A najlepiej w sobotę, bo wtedy termin miesiączki.
Mam już dwie córy. Starsza 10l, młodsza 14 mies :) obydwie wiosenne dziewczynki.

Hej dziewczyny, ja to w sumie nie wiem czy marzec czy kwiecień. Profilaktycznie jestem tu i tu.
Wczorajsza beta 131, jutro robię kolejną.

Złoty strzał w noc poślubną jak nic (początek lipca).
Mam wysokie TSH dlatego muszę być pod kontrolą wyników.

Jestem dobrej myśli, i czekam na pierwsze bicie serca mojego okrucha ❤

Witam wszystkie przyszłe mamusie i te co jeszcze przed testowaniem 😊😊
Myślę, że mogę powoli dołączyć do was, ponieważ wczorajszy test wyszedł mi pozytywny i kreseczki z wieczornego moczu są bardzo mocne i wyraźne 😊😊❤ progesteron mam 16,8 ng/ml co wskazuje na jakiś 3/4 tc 😊
Z apki termin wychodzi mi gdzieś na 2.04.2021 😍😁
gratulacje 💖 kiedy planujesz wizytę u ginekologa ?:)

reklama
Hej dziewczyny, ja to w sumie nie wiem czy marzec czy kwiecień. Profilaktycznie jestem tu i tu.
Wczorajsza beta 131, jutro robię kolejną.

Złoty strzał w noc poślubną jak nic (początek lipca).
Mam wysokie TSH dlatego muszę być pod kontrolą wyników.

Jestem dobrej myśli, i czekam na pierwsze bicie serca mojego okrucha ❤
Wow cudownie!!! W noc poślubną ❤️ Gratulacje❤️

Do góry