reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny czy jest tu któraś z Gdyni? W piątek mam prenatalne w przychodni dąbrówka ale kompletnie nie mam pojecia jak dostać sie tam komunikacją miejską....nadal jestem bez auta.
Ja jestem z Gdyni ale nie pomoge bo mieszkam za granica.polecam google map i nacisnac tam na autobus i pokaze pieknie

reklama
Cześć mamuśki😘 dawno mnie tu nie było, wzięłam się za czytanie książek i zleciało. Mam dzisiaj bardzo zly dzień bardzo mnie boli prawa strona brzucha, i wieczne mdłości wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam😵. Mam nadzieje że wszystko jest ok, wizyta dopiero w piątek😐
Kwiatek w którym tyg jesteś? Bo się zastanawiam czy jeszcze mnie wymioty dopadną. Do tej pory tylko mdłości miałam

A i zapomnialam- bardzo Wam dziekuje ☀❤za kciuki i wsparcie przed usg! Bylo mi duzo razniej bo ten wiek, choroby i sie matwilam. Mam nadzieje ze Papp-a tez wyjdzie ok. Przy okazji mam juz odstawiony Duphaston i Glucophage i jestem tylko na luteinie. Ciesze sie!
Oo a co mowil o glucophage?ile bralas przed ciaza i w czasie?mi nikt nie moze doradzic kazdy co innego mowi czy brac czy nie brac wiec biore po jednej tabletce by mi nie skoczyl cukier

Oo a co mowil o glucophage?ile bralas przed ciaza i w czasie?mi nikt nie moze doradzic kazdy co innego mowi czy brac czy nie brac wiec biore po jednej tabletce by mi nie skoczyl cukier
Moja gin mowila ze jezeli ktos bral przed ciaza to moze brac max. do konca 1 trymestru- takie sa wytyczne u nas w Polsce, diabetolog to samo. Nie zaczyna sie tego brac w ciazy. Ale w Anglii podobno cala ciaze prowadza na metforminie i u nas podobno po cichu tez tak robia niektorzy lekarze. Chodzi o to ze ta metformina ma kat. B w zakresie bezpieczenstwa w ciazy i ptgin uwaza ze za malo danych zeby ja rekomendowac na cala ciaze. Tak przynajmniej czytalam

A na czym ten konflikt dokładnie polega? Zaciekawiłas mnie bo u nas takie same grupy krwi tzn. ja mam A Rh+ a mąż B Rh - i zeden lekarz nie mówił mi że to jakiś problem...

Bo to nie jest zaden problem, to sie moze zdazyc przy kazdym grupach krwii, czynnik rh czy plus czy minus to nie jedyny wyznacznik, potem sa jeszcze grupy glowne, ale konfikt w tych grupach jest tak zadko spotykany ze malo kto wgl o nim slyszal,
Pamietam uklady kell, duffy, kidd ale jest ich duzo wiecej, jedynie w oddziale krwiodawstwa wiedzieli co i jak, a konsultacje ordynator z Rudy slaskiej robil przez telefon z profesorem z warszawy...

Matka musi mieć minus, a ojciec plus, do konfliktu dochodzi, kiedy dziecko dziedziczy plusa po ojcu. Bo jeśli odziedziczy minusa po matce, do konfliktu nie dochodzi.
Dokładnie tak powiedział lekarz mojej siostry. Ona ma 0Rh-.
Swoją drogą mój syn też ma 0Rh-, a my z mężem oboje +. Mąż to się zastanawiał czy nam dziecka nie podmienili, ale mu wytłumaczyłam że tak się zdarza. Siostra się śmieje że ma szlachetną krew po niej i że będą razem chodzili oddawać ;)

reklama
Ja na razie widzialam wyniki prosto z lab i je dopiero przeslalam mailem poznym wieczorem do gin, wiec na razie statystyk tych Papp-a nie ma. Mam tylko sam wynik ile mam bialka i bhcg we krwi. Do srody chyba dostane statystyke. Bylam tylko ciekawa czy sama z tych wynikow moge juz cos wywnioskowac😉

Ogolnie nieprawidlowe jest PAPPA PONIZEJ 0.5 MoM a beta powyzej 2.5 MoM lub tez ponizej ale nie jestem pewna czy 0.5 czy 0.3 MoM

Do góry