reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja tez tu jestem wiec luzik ;) sama nie będziesz myśle ze jeszcze wiele dziewczyn tu jest a nie tylko na zamkniętym, ja akurat w sprawach komplikacji nie pomogę, mogę podtrzymać na duchu! Bo u mnie wszystko gra oprócz tego ze siada mi kręgosłup i chodze na masaże ;)

Ja tez tu jestem wiec luzik ;) sama nie będziesz myśle ze jeszcze wiele dziewczyn tu jest a nie tylko na zamkniętym, ja akurat w sprawach komplikacji nie pomogę, mogę podtrzymać na duchu! Bo u mnie wszystko gra oprócz tego ze siada mi kręgosłup i chodze na masaże ;)
Myślę że dużo dziewczyn pisze na obu wątkach więc nie przejmujcie się dziewczyny :)
U mnie z dolegliwości to najbardziej doskwieraja pachwiny, po całym dniu albo w nocy.

Myślę że dużo dziewczyn pisze na obu wątkach więc nie przejmujcie się dziewczyny :)
U mnie z dolegliwości to najbardziej doskwieraja pachwiny, po całym dniu albo w nocy.

Ja tez miałam taki czas ze strasznie mnie ciągnęło w pachwinach...ulgę przynosiły tylko ciepłe prysznice, ale tez nie zawsze, na razie mam na szczęście z tym spokój

mnie z kolei coraz częściej dopada ból kręgosłupa na samym dole taki przeszywajacy.. a od wczoraj mam jakby klucie w okolicy lewej nerki z tyłu, jakbym chodziła na siłkę i robiła tylko jedna stronę pleców i zakwasy mnie trzymały, ciężko mi się nawet siedzi, muszę się opierać hahaha

Mam to samo no i te plecy znowu je od wczoraj czuje :( do tego pachwiny i jeszcze krocze ...

A badalas szyjkę? Bo ja miałam podobne objawy, bez bólów pleców, właśnie przy skracającej się szyjce. Miałam właśnie straszne uczycie rwania/rozciągania w pachwinach i w kroczu-ale tez lekarze mówią ze to zupełnie normalne objawy bo rozciąga się macica i rośnie

A powiedz, jaki masaż jest bezpieczny na tym etapie? Bo ja przed ciąża już miałam trochę problemów i czasem korzystałam z masazy i duża ulgę przynosiły, a teraz to sobie tak marzę żeby mi się znowu przydał, ale bardzo się boję, że masaz okolic krzyża to może jakieś skurcze wywołać... jakbym wiedziała czego unikać to nawet i męża bym mogła poprosić, ale wlasnie nie wiem jak taki masaż ma wyglądać dla ciezarnej

reklama
A powiedz, jaki masaż jest bezpieczny na tym etapie? Bo ja przed ciąża już miałam trochę problemów i czasem korzystałam z masazy i duża ulgę przynosiły, a teraz to sobie tak marzę żeby mi się znowu przydał, ale bardzo się boję, że masaz okolic krzyża to może jakieś skurcze wywołać... jakbym wiedziała czego unikać to nawet i męża bym mogła poprosić, ale wlasnie nie wiem jak taki masaż ma wyglądać dla ciezarnej

Ja czytałam gdzieś ze jeśli chodzi o masaże w ciąży to trzeba znaleźć dobrego fizjoterapeutę, który właśnie się takimi masażami zajmuje... ale nie wiem jak to jest w praktyce

Do góry