reklama
Ja chyba będę musiała iść prywatnie zrobić tę glukozę, bo zanim pani z rejestracji zadzwoni do enel-medu i sprawdzi czy mi przysługuje, to już z 10 osób będzie przede mną. Ostatnio tak miałam na krwi.
U mnie brzydka pogoda nic się nie chce.. No, ale trzeba by było się wziąć za jakieś porządki.
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! Miłego dnia dziewuszki
U mnie brzydka pogoda nic się nie chce.. No, ale trzeba by było się wziąć za jakieś porządki.
Heda
Fanka BB :)
Ja teraz nie ma zwierzaków. Jak byłam w 1 ciąży to był i kot i pies. Kotek był malutki miał ok 6 mięs i uwielbiał leżeć mi na wielkim brzuchu. A ja się młoda urodziła to z nią w łóżeczku. Oczywiście nie w nocy... Ale w ciągu dnia czemu nie cały czas miałam ich na oku. Myślę że zwierzęta są na tyle mądre że nie trzeba ich jakoś specjalnie przygotowywać. Bo niby i ja... pierwsze kilka dni trzeba bacznie obserwować i wrazie co reagować. A potem to tak jak z kolejnym dzieckiem poświęcić dość uwagi i jednemu i drugiemu... kot czy pies to w końcu tylko zwierzę i nie może być ponad nasze dziecko ale przyzwyczajony do głasiania czy spacerów napewno będzie się ich domagać więc warto trzymać się swojej rutyny i wpleść w nią niemowlaka.@Heda czy przygotowujesz jakos specjalnie kota na nowego członka rodziny? bo ja mam dwa koty i tak myślę, czy będą bobasa akceptować czy wyjdą jakieś ceregiele.
N
Natuś_ka
Gość
Ja to się nie muszę martwić o kolejki, u mnie w przychodni krew pobierają od 8 do ok 9:15 wiec odrazu o 8:00 biorą ciężarne na glukozę bo chcąc nie chcąc musza siedzieć godzine a o 9:15 krew jest zabierana przez transport wiec wszyscy musza zdążyć
Blondie
A jak z 3 pobraniem po 2h?Ja to się nie muszę martwić o kolejki, u mnie w przychodni krew pobierają od 8 do ok 9:15 wiec odrazu o 8:00 biorą ciężarne na glukozę bo chcąc nie chcąc musza siedzieć godzine a o 9:15 krew jest zabierana przez transport wiec wszyscy musza zdążyć
Magdalenams
U mnie na glukoze każą wchodzić bez kolejki a czasem nawet pytają czy ktoś jest. Ja bez pytania weszłam ale nikt z kolejki się nie buntowal a nawet starsza babka tłumaczyła że będę musiała dwie godziny siedzieć. Widziała że mam glukoze w ręce a ja jeszcze specjalnie ja eksponowalamJa chyba będę musiała iść prywatnie zrobić tę glukozę, bo zanim pani z rejestracji zadzwoni do enel-medu i sprawdzi czy mi przysługuje, to już z 10 osób będzie przede mną. Ostatnio tak miałam na krwi.
No to ładne atrakcje Wam serwowała psina Nasz dostał z karmą maskotkę pingwinka w czapce mikołaja z szaliczkiem i się go boi, a taki duży z niego cwaniak haha
U nas jeszcze nie ma choinki z ozdób jedynie poszewki na poduszkach i szyszki ze świecami na parapetach. Plan na choinkę jest w sobotę bo będzie żywa jak zwykle.
@liczba, a jeszcze wrócę do tej glukozy. Sama przyniosłaś sobie cytrynę i wycisnęłaś? Panie w labo nic nie miały przeciwko?
Tak pol cytryny sobie przynioslam. Labolatorium w szpitalu i nie mieli nic przeciwko.
Dziewczyny które nie mają wielkiego brzucha tylko raczej taki po "sysącym obiedzie". Czy do laboratorium na krew wchodzicie jako uprzywilejowane? czy czekacie z racji tego że ciąża jest mało widoczna?
A co to za roznica czy widoczna czy nie. Masz pierwszenstwo i karte ciazy jakby sie jakas uprzejma trafila.
Crp nie trzeba na czczo. Ja caly czas mam wynik okolo 20.
reklama
Biegi93
Dzisiaj odebrałam wyniki bo jutro mam wizyte.
Hemoglobina nadal leci w dół. Już mam 10,6 a biorę tardyferon na receptę :/ ehh...
I zastanawiam się co z moczem bo wyszły mi liczne nablonki płaskie i pasma śluzu. Bakterie nieliczne a leukocyty 1-3 gdzie norma jest 0-5. W sumie to nie mam specjalnych objawów oprócz tego ze od jakiegoś czasu wydaje mi się ze sikam takimi mniejszymi porcjami i nie jednym strumieniem a tak z przerwami. Miała któraś z was te nablonki i pasma śluzu ? Jakoś to leczyłyscie ?
Hemoglobina nadal leci w dół. Już mam 10,6 a biorę tardyferon na receptę :/ ehh...
I zastanawiam się co z moczem bo wyszły mi liczne nablonki płaskie i pasma śluzu. Bakterie nieliczne a leukocyty 1-3 gdzie norma jest 0-5. W sumie to nie mam specjalnych objawów oprócz tego ze od jakiegoś czasu wydaje mi się ze sikam takimi mniejszymi porcjami i nie jednym strumieniem a tak z przerwami. Miała któraś z was te nablonki i pasma śluzu ? Jakoś to leczyłyscie ?