reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

@Sylwiakp trzymam kciuki żeby to były ruchy ;) u mnie w pierwszej ciąży z lozyskiem na przedniej scianie ruchy pojawiły się właśnie w 18 tc. A jeśli to ruchy to bardzo szybko staną się regularne i częstsze.
Mi podoba się to że już mąż je poczuł. Jednak łożysko na tylnej ścianie to bomba ;)
Ale fajnie mojemu jeszcze się nie udało poczuć. Ja w pierwszej ciąży podobnie jak Madzia miałam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam koło 19/20 tc. Ciekawe jak na późniejszym etapie będzie nam brzuch skakał przy łożysku na tylnej ścianie :D

reklama
Hejo :) Pytanie informacyjne do dziewczyn które czuja już ruchy. Mniej więcej na jakiej wysokości je wyczuwacie ?

Ja czuję ruchy już na prawdę mega często, a po posiłku to niemalże zawsze :) i nie są to już bąbelki tylko takie wypychanie. Ale na zewnątrz nie są jeszcze wyczuwalne bo ani mąż, ani córka nie poczuli. Są odczuwalne poniżej pępka zazwyczaj po prawej stronie :)

Ewa- ten tort przepiękny! Czy masz jakieś wykształcenie cukiernicze ?

@Biegi93 ja czuje konkretne kopniaki :D dosłownie na linii kości biodrowych :) Młody szaleje bardzo często! Po każdym posiłku, jak leci głośniej muzyką albo film, jak byliśmy u rodziny to też byl mega gwar i musiało Go zbudzic :) teraz leżę pod kocykiem przed tv na lewym boku i fika na tyle mocno że widać na skórze drgniecia :D jestem zachwycona <3

Witam wszystkie mamusie. Jestem tu mowa. :) znalazłam przypadkiem to forum. Otóż też będę mama kwietnowa. Mam ten na 1 kwietnia 2019 :) chciałabym z wami wymieniać swoje spostrzeżenia, emocje itd. Oczywiście, jeśli pozwolicie mi na to. Bo widzę, że macie utworzona swoją społeczność :)
Pozdrawiam serdecznie.

Witam wszystkie mamusie. Jestem tu mowa. :) znalazłam przypadkiem to forum. Otóż też będę mama kwietnowa. Mam ten na 1 kwietnia 2019 :) chciałabym z wami wymieniać swoje spostrzeżenia, emocje itd. Oczywiście, jeśli pozwolicie mi na to. Bo widzę, że macie utworzona swoją społeczność :)
Pozdrawiam serdecznie.
Cześć, no jasne, że możesz dołączyć. Nasza społeczność raczej z tych otwartych jest :).

Ja po 4 wolnych dniach wracam na pełne obroty do pracy. Przede mną znowu ciężki tydzień. Jestem już trochę tym zapinkalaniem i nerwami trochę zmęczona, ale w domu bym oszalała, więc wyjścia za bardzo nie mam ;).

Co do ruchów, to ja dwa dni temu jakby czułam pukanie między linią miednicy a pępkiem, ale od tamtego czasu cisza...Czekam z utęsknieniem :).

@biegi, kciuki!!! Ale Ci fajnie, że dzisiaj już masz połówkowe. Ja mam wizytę 19 listopada, ale nie jestem pewna, że już połówkowe będę miała, bo będzie dopiero 19+5.

Dobrego dnia, tygodnia dziewczyny!

reklama
Cześć, no jasne, że możesz dołączyć. Nasza społeczność raczej z tych otwartych jest :).

Ja po 4 wolnych dniach wracam na pełne obroty do pracy. Przede mną znowu ciężki tydzień. Jestem już trochę tym zapinkalaniem i nerwami trochę zmęczona, ale w domu bym oszalała, więc wyjścia za bardzo nie mam ;).

Co do ruchów, to ja dwa dni temu jakby czułam pukanie między linią miednicy a pępkiem, ale od tamtego czasu cisza...Czekam z utęsknieniem :).

@biegi, kciuki!!! Ale Ci fajnie, że dzisiaj już masz połówkowe. Ja mam wizytę 19 listopada, ale nie jestem pewna, że już połówkowe będę miała, bo będzie dopiero 19+5.

Dobrego dnia, tygodnia dziewczyny!
Pewnie polowkowe bo @Biegi93 też ma w 19 ;) reszta w skończonym 20 i później.

Do góry