reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Już jestem . Cały dzień coś, a to zakupy, a to wózki oglądaliśmy i wizyta u tesciów.
No to nasz mały człowiek dalej jest chłopcem :-), znów wywalił pięknie swoje klejnoty. Waży 286 gr i wszystkie pomiary biometryczne w porządku. Serduszko pięknie biło i pozostałe narządy na swoim miejscu. Szyjka, łożysko i wody też w porządku :-), a wczoraj przed snem nieźle się wiercił i latały mi te bąbelki w dole brzucha :-). Dobrze było zobaczyć Malucha. Kolejna wizyta za cztery tygodnie, a po drodze połówkowe.

Mujer- to w tych czasach niesamowita siła woli zeby się nie dowiedzieć płci! Nie wiem czy bym tak potrafiła, ale niespodzianka jest na pewno wspaniała ! Myślę, że przy trzecim dziecku mogłabym sobie sprawić taki prezent :)

My właśnie nie chcieliśmy znac płci dziecka ale coraz bliżej polowkowych i jakos tak.. no chyba sie dowiemy. Mam w tej ciazy duzo mniej czasu dla brzuszka, strasznie szybko mi leci czas a świadomość, że tam siedzi synus albo córeczka jakos tak stworzą większą więź bo wybierzemy imię i zamiast "dziecka" bedzie już jakis Brajanek. To jednak inaczej sie podchodzi. Na razie dyskutujemy. [emoji14]

Dobry dobry... ja ostatnio byłam na małym urlopie od dzieci. 2 dni bez płaczu... już zapomniałam jak to jest.
W tym tygodniu w końcu idę do lekarza i może uda się zerknąć kim jest mały lokator. Chciałabym już zacząć ogarniać wyprawkę a większość ciuszków jest typowo chłopięca lub dziewczęca.
Moje panny od wczoraj chodzą zakochane w nowych butach... Nawet spać z nimi poszły [emoji6]

Dobry dobry... ja ostatnio byłam na małym urlopie od dzieci. 2 dni bez płaczu... już zapomniałam jak to jest.
W tym tygodniu w końcu idę do lekarza i może uda się zerknąć kim jest mały lokator. Chciałabym już zacząć ogarniać wyprawkę a większość ciuszków jest typowo chłopięca lub dziewczęca.
Moje panny od wczoraj chodzą zakochane w nowych butach... Nawet spać z nimi poszły [emoji6]
Ooo, zimowe buciki kupilas? Pochwal sie, moze mnie zianspirujesz, bo mamy dzieci w podobnym wieku :)

Ooo, zimowe buciki kupilas? Pochwal sie, moze mnie zianspirujesz, bo mamy dzieci w podobnym wieku :)
Najzwyklejesze śniegowe tym razem z daichmana bo lidlowskie okazały się niewypałem. My dużo bawimy się na dworze w piachu więc pewnie w zimie niewiele się to zmieni więc eleganckie buciki nam średnio potrzebne.
Łatwo się wkładają bo maja zamek z boku nie to co te z Lidla.
Na zdjęciu para w/g najmłodszej z młodych. [emoji23] [emoji12]
received_1141995365975473.jpeg
received_178214313046664.jpeg
received_1915576035186901.jpeg

Załączniki

• received_1141995365975473.jpeg
    received_1141995365975473.jpeg
    84,4 KB · Wyświetleń: 449
  • received_178214313046664.jpeg
    received_178214313046664.jpeg
    50,3 KB · Wyświetleń: 447
  • received_1915576035186901.jpeg
    received_1915576035186901.jpeg
    68,3 KB · Wyświetleń: 447
Cześć dziewczyny
Wczoraj wrocilam z PL. Zmienili mi godzinę lotu wiec już na lotnisku byłam Ok 4 rano :baffled: 45 min czekałam w kolejce do odprawy PRIORITY, bo tak mądrze na lotnisku zarządzili dwie odprawy przy zaledwie 2 stanowiskach(do Norwegii i do Danii) :angry::angry: .... ludzi pełno ... po odprawie prawie 30 min czekalalam w kolejce do odprawy osobistej... potem w biegu zrobiłam zakupy na bezclowce i biegiem przez całe lotnisko, bo akurat wczoraj nasz samolot leciał z innego stanowiska niż zawsze.....:angry: i znowu gigantyczna kolejka do odprawy Priority !! Jednak byłam już tak zła na taką beznadziejną organizacje na lotnisku , że podeszłam do pani i zapytałam się czy rzeczywiście wszyscy ci pasażerowie mają wykupione pierwszeństwo, bo dziwnie zrobiła się tylko 1 kolejka....No i okazało się jak zawsze, że Polaczki to świnie! Sorry za wyrażenie, ale mieszkając w Norwegii mogłam poznać chamstwo i bardzo brzydkie (delikatnie mówiąc) strony większości naszych rodaków.... Dopiero potem pani zaczęła wyrzucać z kolejki osoby bez pierwszeństwa. Latam od ponad 10 lat i zawsze tak było, że ludzie masakrycznie pchają się do samolotu (mimo,że każdy ma przecież przydzielone swoje miejsce), nie przepuszcza kobiet w ciazy, matek z dziećmi czy osób starszych!! 0 kultury osobistej!
Przyleciałam bardzo zmęczona....

W Pl troszkę odpoczęłam. Wyprawiłam Córci urodzinki w rodziną i Jej przyjaciółmi :biggrin2: zamówiłam przepyszny tort ( na dole dołączyłam zdjęcie). Córcia bardzo, bardzo zadowolona.
Udało mi się kupic w Lidlu spodnie ciążowe (2pary) i 2 kardigany. Wyjątkowo wszystkiego było dużo....ale zawsze taka sama walka o ciuchy, przepychanki:angry: okropne sceny czasami można zaobserwować....

Dzisiaj odpoczywam . Mąż pojechał z Córcia rano na polską mszę, potem na basen.. kupili obiad więc ominęło mnie stanie przy garach ( a miałam wszystko przygotowane :-D)....
Jutro Córcia ma urodzinki 10 lat :biggrin2: więc jak tylko zawiozę Ją rano do szkoły to zrobię tort :biggrin2: Klasowe urodzinki wyprawiamy 16.11 :biggrin2:

A jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest dobrze i oby tak właśnie było przez cały czas... Miewam lekkie bole podbrzusza i jak szybko się podnoszę to czuję kłócie w podbrzuszu... Czasami brzuch robi się twardy....No i w nocy odwiedzam toaletę 3 razy.... Jedyne co mnie martwi - to nie czuję jeszcze ruchów Maluszka :( myślę, że to jednak przez moja nadwagę ... i muszę troszkę dłużej na to poczekać niż nasze szczupłe koleżanki....
Wizytę polwkową mam dopiero 21.11.... i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu.... chyba umówię się wcześniej na prywatne usg....

Miłej niedzieli

Załączniki

• F0037173-3CC6-41DA-B9B4-0CEBA6178B23.jpeg
    F0037173-3CC6-41DA-B9B4-0CEBA6178B23.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 126
  • F1576CE6-D1A3-4192-86B0-BF1A8336C1D0.jpeg
    F1576CE6-D1A3-4192-86B0-BF1A8336C1D0.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 124
  • 4C47E0AD-ED80-466E-B207-EAB915275B58.jpeg
    4C47E0AD-ED80-466E-B207-EAB915275B58.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 129
reklama