reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

No jak pytałam, jaką mają szczepionkę na mmr to same nie wiedziały. I stwierdziły, że innej chcieć nie mogę. Bo jest taka i koniec... Ogólnie tam się o coś zapytać to masakra...
Teraz znalazłam pediatrę, która wszystko tłumaczy, daje wybór i odpowiada na pytania. Także myślę, że więcej takich sytuacji nie będzie
To oni są dla nas nie my dla nich. A niestety robi się z nich święte krowy i jest coraz większa masakra. W ogóle się nie liczą z pacjentami, czasami aż się nóż w kieszeni otwiera. Jak mogą nie wiedzieć czym szczepią? No nie wierzę.

reklama
To oni są dla nas nie my dla nich. A niestety robi się z nich święte krowy i jest coraz większa masakra. W ogóle się nie liczą z pacjentami, czasami aż się nóż w kieszeni otwiera. Jak mogą nie wiedzieć czym szczepią? No nie wierzę.
Dokładnie tak samo uważam. Wkurza mnie to... Dopiero dzisiaj spokojniej spalam..

Prenatalne chyba tez miałam pierwsza bodajże. Akurat mam ten plus ze w tej klinice jest dostępny najlepszy sprzęt w Polsce i podobno 19 tydzień to jest idealnie na połówkowe. Ja się nie znam :D sam mi zaproponował taki termin
Ale zazdroszczę, że został Ci tylko tydzień! :) Ja idę 30.11 i to będzie u mnie 21+1, więc późno, ale tak w sumie chciałam, żeby już wszystko na pewno było ładnie widoczne.

+za to bardzo Wam nie zazdroszczę nocnego wstawania. Ja zawsze miałam pęcherz ze stali i na razie się to nie zmieniło, jak idę spać o 23 to mogę na luzie wstać o 10-11 dopiero i iść do łazienki.

Ale zazdroszczę, że został Ci tylko tydzień! :) Ja idę 30.11 i to będzie u mnie 21+1, więc późno, ale tak w sumie chciałam, żeby już wszystko na pewno było ładnie widoczne.

+za to bardzo Wam nie zazdroszczę nocnego wstawania. Ja zawsze miałam pęcherz ze stali i na razie się to nie zmieniło, jak idę spać o 23 to mogę na luzie wstać o 10-11 dopiero i iść do łazienki.
Wow...zazdroszcze pęcherza ;)

Ja po porodzie miałam pęcherz ze stali, ale to pewnie dlatego, że syn całą wodę z moim pokarmem wyciągał. [emoji16] Na szczęście póki co nie jest źle, od 22 do 7 wytrzymam!

U mnie nie ma opcji, pierwsza pobudka koło 2 druga koło 6. A spróbuje się nie wysikac i przetrzymać to macica wariuje i zaczyna twardniec. Masakra :/

Robię dokładnie to samo, wiec widzę ze nie jestem sama :) a ruchy czujesz jak leżysz na boku ? Ja najmocniej jak właśnie leżę na płasko na plecach i głównie najmocniej wieczorem późnym jak idę spać i rano jak się budzę :)
Hej, ruchy czuje zawsze po jedzeniu :D pozycja wtedy nie ma znaczenia. Ale rzeczywiście jak spokojnie leżę i np czytam książkę to też czuje :) zauważyłam że Młody chyba dobrze słyszy co się dzieje. Ostatnio byłam obok policji i wyruszal radiowóz na sygnale to walił jak szalony po brzuszku :D
Ja polowkowe mam dopiero 22 listopada wtedy bedzie 20+6 :)

U mnie nie ma opcji, pierwsza pobudka koło 2 druga koło 6. A spróbuje się nie wysikac i przetrzymać to macica wariuje i zaczyna twardniec. Masakra :/
Eh u mnie tak samo muszę w nocy wstawać przynajmniej dwa razy a jak nie pójdę od razu to wszystko mnie boli.
Ale fajnie już zaczynany polowkowe :) my idziemy chyba z tygodniami tak samo ale ja mam dopiero polowkowe 23.11 - moja gin twierdzi że czym później tym lepiej widać, a już teraz jak byłam to zrobiła takie mini badanie wszystkich narządów i twierdzi że wszystko jest książkowe :)

U mnie dzisiaj dzien ogarniania pranie, prasowanie bo jutro jedziemy na Wszystkich Świętych do rodziców no i trzeba ogarnąć wszystko przed wyjazdem. Miłego dnia :)

Niektóre z Was już są po 20 tyg [emoji16] Wow! Jak ten czas zasuwa [emoji4] u mnie dopiero 17 tydzień.
Dziś zrobiłam morfologię i mocz bo za tydzień mam wizytę. Stwierdziłam też, że zrobię amylazę, bo czasami podczas jedzenia kłuje mnie pod żebrami z lewej strony, mam nadzieję, że to nie trzustka. Dziś popołudniu lub wieczorem powinnam mieć wyniki internetowe więc mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze i się uspokoję [emoji846]

Ostatnio wpadłyśmy z teściową na pomysł żeby na święta Bożego Narodzenia wyjechać w góry i rozglądam się za jakimiś noclegami. Najchętniej widziałoby nam się nocowanie w jakiejś chatce z kominkiem [emoji846]
Może macie jakieś sprawdzone i niedrogie miejsca ?

reklama
Do góry