reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Też nigdy nie miałam i dlatego mnie teraz ginekolog wysłał. Mam w grudniu. Ręcznie miałam kilka razy. Ostatnio usłyszałam, że moje piersi się łatwo bada, bo nic w nich nie ma :D

To ja jestem wygodna i leniwa, i nie prasuję. Biorę małe wibracje i nie trzeba. Mąż sobie koszule do pracy sam prasuje. Ja tego nie cierpię i nie ruszam żelazka.
Musze zapytać swojego doktora :)

Ja tez nie prasuje, odkąd kupiliśmy suezarkę bębnową, ustawiam tryb "do szafy plus" i praktycznie wszystko jak wyprasowane. Są materiały, ktore wyglądają jakby je krowa przeżuła i wypluła, ale przestalam je wkladac do suszarki i tradycyjnie suszę ;)

reklama
Dziewczyny a co u @Wiola1985 ? Chyba dawno nie pisała czy ja coś przegapilam?
Hej słońce, dzięki ze tak o mnie pamiętałaś. Ja bylam 2 tygodnie na urlopie w Polsce i zaniedbałam całkowicie forum. Juz bylam na prenatalnym w UK i w PL.Wszystko w jak najlepszym porzadku, termin przesunął sie na 15 kwietnia, na 80% chłopak!!!

Hej słońce, dzięki ze tak o mnie pamiętałaś. Ja bylam 2 tygodnie na urlopie w Polsce i zaniedbałam całkowicie forum. Juz bylam na prenatalnym w UK i w PL.Wszystko w jak najlepszym porzadku, termin przesunął sie na 15 kwietnia, na 80% chłopak!!!
Pamiętam bo miałyśmy jednego dnia 4.10 prenatalne. ;)
Gratuluję i cieszę się że u Was jest ok :)

U mnie niestety brak jakichkolwiek objawów i to faktycznie powoduje niepokój. Jakby mnie kopnęło coś raz dziennie to bym się nie martwiła, a tak brzucha prawie nie ma, kopniaków brak i chyba się zapiszę na wizytę w tygodniu 5-9.11, bo połówkowe mam dopiero 30.11 i nie wytrzymam tak długo.

Pochwalę się, że wysłałam męża, żeby kupił mi jakiś kalendarz adwentowy, bo je uwielbiam i żałuję, że nie ma kalendarzy adwentowych na cały rok albo dla ciężarnych, żeby co tydzień odkrywać nowe okienko z informacjami i kosmetykami dla ciężarnych. ;) No więc chciałam koniecznie już, bo jeden sobie będę otwierać 1-24 listopada (od czwartku), następny 1-24 grudnia i tak każdego dnia będę miała super niespodziankę i się będę cieszyć z czegoś nowego :D I dzielnie udało mu się kupić kalendarze z Douglasa i Yves Rocher <3 Jeszcze będę polować na kalendarz z Sephory (ale ten ich, a nie Rituals) to będę miała jeszcze frajdę na styczeń. :D
Czy tylko mnie już ogarnęła magia Świąt i zaczęłam planować prezenty i jak ozdobić dom oraz co zamówić z Aliexpress (mam na oku sporo ozdób, ale czekam na wyprzedaże 11.11), żeby zdążyło jeszcze przyjść? :D

Kalendarz z sephory mnie bardzo rozczarował w zeszłym roku :( był tak na poziomie 13latek, a liczyłam na fajne kosmetyki. Najbardziej bym chciała z body shop, ale jest mega drogi.

Ja już też po wizycie i wszystko ok z niunią :) Mnie się jakaś infekcja przyplątała, ale mam przepisane leki i powinno przejść. Lekarz mówił, że w ciąży bardzo łatwo o infekcje niestety.
Który u Ciebie tc ? :D Ja też już chciałabym coś poczuć :D

U mnie jeszcze gorzej bo dzidzia ułożona jest teraz centralnie nóżkami w dół i serwuje mi kopniaczki w pęcherz także w nocy nawet po 5 razy wstaję ;)
Dzisiaj mam 17+3 :) też jestem w szoku, ale takim miłym! Pukniecia sa coraz mocniejsze, ale jak mąż trzyma reke na brzuszku to jeszcze nie czuć, poki co wystarczy mu mój banan na twarzy :)

Najgorzej bo mnie jak chce się w nocy siku i od razu nie polecę do łazienki bo np muszę się dobudzić to zaczyna mi twardniec brzuch, robi się napięty. Dopiero jak zrobię siku to napięcie puszcza. Eh :(
Znam ten ból. Mam tak samo. Od razu wstaje i idę bo później staje macica i przy siusianiu zaczyna bolec wiec pochylam sie do przodu wtedy pecherz inaczej sie uklada... Jak w lozku juz stwardnieje to przykladam ciepłe ręce na brzuszek kładę się na plecach i po chwili puszcza

reklama
Dzisiaj mam 17+3 :) też jestem w szoku, ale takim miłym! Pukniecia sa coraz mocniejsze, ale jak mąż trzyma reke na brzuszku to jeszcze nie czuć, poki co wystarczy mu mój banan na twarzy :)

Znam ten ból. Mam tak samo. Od razu wstaje i idę bo później staje macica i przy siusianiu zaczyna bolec wiec pochylam sie do przodu wtedy pecherz inaczej sie uklada... Jak w lozku juz stwardnieje to przykladam ciepłe ręce na brzuszek kładę się na plecach i po chwili puszcza
Robię dokładnie to samo, wiec widzę ze nie jestem sama :) a ruchy czujesz jak leżysz na boku ? Ja najmocniej jak właśnie leżę na płasko na plecach i głównie najmocniej wieczorem późnym jak idę spać i rano jak się budzę :)

Do góry