reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej dziewczynki.
nie mialam za barddzo czasu w week. sobota intensywna szuaklismy odpowiedniego stolu z krzeslami do naszego malego salonu. I choc to sie powiodlo zaniepokoil nas nasz samochod. podczas jazdy gdy M dodawal gazu bylo ok a jak zwolnil lub jechal ta sama predkoscia strasznie nami trzepalo. powoli zajechalismy na garaz i zaczal szukac przyczyny... okazalo sie ze mamy odkrecone 1 kolo. i o ile to nie dziwne po dluzszych przebiegach tak u nas niedawno M wymienial rozrzad itp i tez dokrecal kola. nie ma mozliwosci po takich km jakie przejechalismy by sie samo odkrecilo. byc moze ktos chcial nam ukrasc i zostal sploszony nie wiem..
a w niedziele o 5 pobudka corka z goraczka i otrym bolem gardla. Migdaly ma tak wielkie ze przyslonily cale gardlo.. sa czerwone i przekrwione. byl dzis M z nia u lekarza i skonczylo sie antybiotykiem. chyba dopadly nas uroki jesieni.

reklama
O jeju, to faktycznie możesz być zmęczona. Ja sobie tego nawet nie wyobrażam :p. Kurde, z tym wc, to masz racje, ja też co chwile biegam i później zasnąć nie mogę.
Ciekawe, czy dziś się sprawdzi u mnie ten synuś <3
Ja jeszcze niedawno po wc wracałam i spałam dalej jak niemowlak, a od jakiegoś czasu masakra nim zasnę ponownie

Biorę na zapas [emoji4] to moja pierwsza ciąża, więc cieszę się każdym rozmiarem jaki kupię sobie :p te najmniejsze pewnie dostanę od siostry po jej blizniakach [emoji4]
Haha no to te 92 to na 2 lata będziesz miała :D ja już się nie mogę doczekać oddawania ubrań. Nie mam gdzie tego trzymać. A w ogóle to marzy mi się większe mieszkanie i pomieszczenie na suszarnio-pralnie :) to też mnie wkurza. No te ubrania mnie doprowadzają do szału :p

Kurde... Tak poczytalam o tymusg piersi w ciazy. Nie mialam nigdy w zyciu takiego usg. Chyba musze sie zapisac, tym bardziej, ze jestem w grupie ryzyka...

Hej kochane
Ja w weekend troszkę odpoczęłam, wyprasowała w końcu zaległe rzeczy (2 godziny :szok:), obiadek zrobiłam...ale na ciasto w tym tygodniu nie miałam już siły. W sobotę i niedziele córcia miła duże mecze w ręczna i super poszło Jej drużynie..... Ja niestety od późnego wieczora w sobocie zaległym na sofie,bo znowu miałam bole w pachwinach....:baffled: A jak y tego było mało tomstrasznie się zdenerwowałam,bo mąż dostał maila od właściciela od którego wynajmujemy marinę, że dostał zgłoszenie, że mielismy włamanie do naszej łodzi :wściekła/y::wściekła/y: Mąż pojechał, wszystko sprawdził.... Na szczęście nic nie zniszczyli, ukradli jedynie duży zapasowy bak z paliwem i wężami.... Mamy Łódź ubezpieczoną więc w razie czego dostalibysmy zwrot kasy (3000 własnego wkładu w szkodę musimy najpierw zainwestować)... szkoda wyniosła może jakies 1500 nok więc mąż nie zgłaszał sprawy na policję ( chociaż ja uważam, że powinien to zrobić ), do ubezpieczali też nic nie zgłaszał. Zadzwonił do tych ludzi,którzy byli świadkami zderzenia i podziękował za interwencję i przegonienie złodziejaszków....
W niedzielę mąż pojechał wyciągnąć już łódź i przywiózł na zimę do domu.

A u nas dzisiaj koszmarna pogoda.... Od rana pada śnieg....jest zimno, ponuro...okropnie:( Nie lubię w takiej pogodzie jeździć autem,bo nasza droga jest wąska i są strome podjazdy.... No i mnie już dzisiaj 2 razy porządnie zarzuciło :o:oJeszcze jutro ma tak być (+porywy wiatru) a potem deszcz.....
Jutro rano lecę z córcią do Pl :biggrin2: moja mam już kupila specjalnie dla mnie kiszoną kapustę i ogórki :-D a na obiad zamówiłam sobie ziemniaki zasmażone z maślanką :biggrin2::biggrin2: i już się nie mogę tego doczekać :-D:-D:-D

Najgorzej bo mnie jak chce się w nocy siku i od razu nie polecę do łazienki bo np muszę się dobudzić to zaczyna mi twardniec brzuch, robi się napięty. Dopiero jak zrobię siku to napięcie puszcza. Eh :(

Haha no to te 92 to na 2 lata będziesz miała :D ja już się nie mogę doczekać oddawania ubrań. Nie mam gdzie tego trzymać. A w ogóle to marzy mi się większe mieszkanie i pomieszczenie na suszarnio-pralnie :) to też mnie wkurza. No te ubrania mnie doprowadzają do szału :p
92 z biedry jest raczej male. Córka niecale 1.5 roku i nosi body biedronkowe w tym rozmiarze. Natomiast portki szerokie i krotkie :/

Kurde... Tak poczytalam o tymusg piersi w ciazy. Nie mialam nigdy w zyciu takiego usg. Chyba musze sie zapisac, tym bardziej, ze jestem w grupie ryzyka...
Też nigdy nie miałam i dlatego mnie teraz ginekolog wysłał. Mam w grudniu. Ręcznie miałam kilka razy. Ostatnio usłyszałam, że moje piersi się łatwo bada, bo nic w nich nie ma :D

To ja jestem wygodna i leniwa, i nie prasuję. Biorę małe wibracje i nie trzeba. Mąż sobie koszule do pracy sam prasuje. Ja tego nie cierpię i nie ruszam żelazka.

reklama
Do góry